MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
20
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Νόρα, σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου στο Θέατρο Άττις

Η παράσταση «Νόρα», σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου, επανέρχεται από τις 16 Οκτωβρίου 2020 και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, στο Θέατρο Άττις.

Monopoli Team

Η Νόρα, η μεγάλη επιτυχία του Θεάτρου Άττις, που ενθουσίασε το κοινό και υμνήθηκε από Έλληνες και ξένους κριτικούς, επαναλαμβάνεται για 3η χρονιά και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.

Τον περασμένο Μάρτιο ο σπουδαίος και απαιτητικός κριτικός Michael Billington έγραψε στην Guardian τις εντυπώσεις του για τη Νόρα στο Θέατρο Άττις: «Αν έπρεπε να περιγράψω το ύφος του, θα το χαρακτήριζα τελετουργικό μινιμαλισμό. Ο Τερζόπουλος μεταφέρει την ουσία του κειμένου μέσα από τον λόγο και την κίνηση. Περιγράφει το έργο ως μία μάχη μεταξύ «του τρομαγμένου εγώ και του καταπιεσμένου αληθινού εαυτού» και αυτή η ουσιώδης σύγκρουση ενσαρκώνεται ευφυέστατα από τη Σοφία Χιλλ, που παίζει με κάθε ίνα της ύπαρξής της».

Το παιχνίδι στο Κουκλόσπιτο του Ίψεν παίζεται μεταξύ του φοβισμένου, κατασκευασμένου Εγώ και του καταχωνιασμένου, αληθινού εαυτού που αγωνίζεται να πάρει ανάσα. Την στιγμή που παίρνει ανάσα, όμως, αντιμετωπίζει ένα κενό. Αυτό είναι το τίμημα της αυτογνωσίας. Και αυτό είναι το κίνητρο του θεάτρου. Η Νόρα προσπερνάει το συμβατικό κοινωνικό σύστημα αξιών. Και φεύγει για το άγνωστο. Πρόκειται για μια μορφή αυτοκτονίας που, ωστόσο, μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες για τη γέννηση ενός αυθεντικού Εγώ.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Από τις 16 Οκτωβρίου 2020
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21.00 και Κυριακή στις 19.00
Διάρκεια: 1 ώρα και 10 λεπτά
Τιμές εισιτηρίων: 15€ (γενική είσοδος), 10€ (φοιτητικό/ ανέργων)
Κρατήσεις θέσεων και προπώληση εισιτηρίων στο www.viva.gr και στο τηλέφωνο 210 5226260 (Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00 – 17.00) και στο Θέατρο Άττις (Λεωνίδου 7, κοντά στον σταθμό του μετρό Μεταξουργείο).

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Η Ηλέκτρα του Δημήτρη Τάρλοου για μια μοναδική παράσταση στο Ηρώδειο
Θεατρικά Νέα
Έξι μαθήματα χορού σε έξι εβδομάδες: Η Ρένη Πιττακή επιστρέφει σε έναν ρόλο που την καθόρισε
Θεατρικά Νέα
Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Ελένη Καρπέτα
Θεατρικά Νέα
Μια νέα «Έντα» με την Έλενα Τοπαλίδου τη νέα σεζόν στο Θέατρο Τζένη Καρέζη
Θεατρικά Νέα
Ορέστεια: Η παράσταση του Θεόδωρου Τερζόπουλου επιστρέφει στην Επίδαυρο
Θεατρικά Νέα
Όσα παίρνει ο άνεμος: Η παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη επιστρέφει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Εκδηλώσεις
Hounds of Madness: Μια παράστασης της ομάδας Σύγχρονου Χορού Πρόσχημα στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών
Θεατρικά Νέα
Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Πόπη Χριστοδούλου
Θεατρικά Νέα
Αθηναϊκά Θέατρα: Οι παραστάσεις που θα δούμε σε επανάληψη τη σεζόν 2025-26
Θεατρικά Νέα
Ο «Άνθρωπος Χωρίς Όνομα» επιστρέφει τον Οκτώβριο στο Θέατρο Αποθήκη
Θεατρικά Νέα
Η «Γυάλα» της Τζένης Δάγλα παρουσιάστηκε στο Βερολίνο
Θεατρικά Νέα
15.000 θεατές αποθέωσαν την «Ανδρομάχη» της Μαρίας Πρωτόπαππα στην Επίδαυρο