MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
26
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός: Oι δωρεάν εκδηλώσεις της Δευτέρας 7 Σεπτεμβρίου

Η δράση του Υπουργείο Πολιτισμού, «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός», συνεχίζεται τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020, με παραστάσεις, συναυλίες και εκθέσεις σε διάφορους αρχαιολογικούς χώρους ανά την επικράτεια.

Monopoli Team

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στο πλαίσιο του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» παρουσιάζει σήμερα, Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, τις παρακάτω εκδηλώσεις στην Καρδίτσα

Καρδίτσα

Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου| Βυζαντινό Κάστρο Φαναρίου – Καρδίτσα | 20.30

Η καταξιωμένη ορχήστρα Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ανδρέα Κατσιγιάννη, περιοδεύει το φετινό καλοκαίρι με δύο διαφορετικά μουσικά προγράμματα. Κάθε πρόγραμμα και ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι. Το πρώτο περιλαμβάνει ένα αφιέρωμα στη Σμύρνη και τον Πειραιά, ενώ το δεύτερο είναι αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στη θάλασσα και στην ξενιτιά.

Σε αυτή τη συναυλία θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα Mare Nostrum το οποίο αποτελείται από δύο κύκλους. Ο πρώτος κύκλος (Το ταξίδι, στη δική μας θάλασσα) είναι αφιερωμένος στη θάλασσα που ενώνει 23 διαφορετικούς λαούς. Μελωδίες κοινές και διασκευές πρωτότυπες συναντιούνται επί σκηνής με την Εστουδιαντίνα σε μια πανδαισία ήχων και ρυθμών. Στον δεύτερο κύκλο (Έρωτας στην ξενιτιά) το ταξίδι ξεκινά από την Ανατολή και τα Βαλκάνια, φτάνει έως τα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας και τα φάντο της Πορτογαλίας και καταλήγει στην Ελλάδα του χθες και του σήμερα.

Τραγουδούν: Απόστολος Μόσιος, Ευτυχία Μητρίτσα

Σολίστ: Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί), Κώστας Γεδίκης (μπουζούκι, λάφτα), Δήμος Βουγιούκας (ακορντεόν), Σταύρος Κουσκουρίδας (πνευστά), Δημήτρης Γκαβαρδίνας (κρουστά), Φίλιππος Ρέτσιος (πιάνο), Κώστας Κωνσταντίνου (μπάσο), Ανδρέας Κατσιγιάννης (σαντούρι)

Παραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ

 Κρατήσεις εδώ

Σόλο του Γιώργου Κοτσιφάκη |Αρχαιολογικό Μουσείο – Καρδίτσα | 12.15 & 13.00

Ο καταξιωμένος χορευτής Γιώργος Κοτσιφάκης παρουσιάζει ένα χορευτικό σόλο σε χορογραφία Χρήστου Παπαδόπουλου, με τη συνοδεία του καλλιτεχνικού διευθυντή της Εστουδιαντίνας Νέας Ιωνίας Βόλου και δεξιοτέχνη Ανδρέα Κατσιγιάννη στο σαντούρι. Ο Χρήστος Παπαδόπουλος σημειώνει: «Ένα ντουέτο. Ένα σώμα και ένα μουσικό όργανο. Το ντουέτο αυτό εμπνέεται από την ελληνική μυθολογία και αποπειράται μέσα σε πέντε μόλις λεπτά να σκιαγραφήσει και να διαγράψει μια τιτάνια ανθρώπινη διαδρομή και εξέλιξη. Η διαδρομή αυτή ξεκινά με τη μυθολογική δημιουργία του ανθρώπου ως ένα θεϊκό αστείο, συνεχίζει με τη σχέση αθάνατου-θνητού και πώς αυτή αναδιαμορφώνεται μέσα στους αιώνες και τελειώνει με τα πρώτα βήματα του ανθρώπου ως ανεξάρτητου πλάσματος που λαχτάρα να αυτοπροσδιοριστεί και να ορίσει το μέλλον του. Συνεχίζοντας την έρευνα της συνάντησης σώματος και ήχου, πώς αυτά συναντιούνται και αλληλοεπηρεάζονται, επιχειρείται η δημιουργία ενός ιδιότυπου παραστασιακού κώδικα στηριζόμενου τόσο στην αφηγηματικότητα της κίνησης όσο και στη λειτουργία της ίδιας της μουσικής».

Χορογραφία: Χρήστος Παπαδόπουλος
Σαντούρι: Ανδρέας Κατσιγιάννης

 Κρατήσεις εδώ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού. Το μόνο αντίτιμο είναι το εισιτήριο για την είσοδο σε κάθε χώρο, όπου υπάρχει. Είναι υποχρεωτική η προκράτηση θέσης. Για περισσότερες πληροφορίες συμβουλευτείτε την ιστοσελίδα: https://digitalculture.gov.gr/

Σημειώνουμε ότι οι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία. Ισχύει ο κανόνας της απόστασης των 1,5 μέτρων κατ’ ελάχιστον για ανοικτούς χώρους και 2 μέτρων για κλειστούς χώρους. Στα μουσεία είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας.

Για λόγους ασφαλείας και για την αποφυγή καθυστερήσεων και συνωστισμού  συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση, 1 – 1, 5 ώρα πριν από την έναρξη της εκδήλωσης. Η προσέλευση και η αποχώρηση από το χώρο των εκδηλώσεων γίνεται με τη χρήση μη ιατρικής μάσκας.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εικαστικά
Open House Athens 2026: Η μεγάλη γιορτή της αρχιτεκτονικής επιστρέφει, ανοίγοντας 78 κτίρια στο κοινό
Εκδηλώσεις
Vamvakou Mountain Run: Για 6η φορά στις πλαγιές του Πάρνωνα!
Εκδηλώσεις
Η «Άννα Μπολένα» στην Εθνική Λυρική Σκηνή, το Παιδί Τραύμα με τη «Δεύτερη Ζωή» στο AΝ Club– Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Οι παραστάσεις και οι συναυλίες που μπορούμε να δούμε σήμερα 25η Μαρτίου
Εκδηλώσεις
Συνάντηση κορυφής με 11 ολυμπιονίκες και διεθνείς πρωταθλητές σκι στο Parnassos Alpine Festival
Εκδηλώσεις
Ένα Jazz tribute στον Μάνο Χατζιδάκι, το βραβευμένο «Καταφύγιο» στο Θέατρο Art 63 – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Πάσχα στην Αθήνα: Όλες οι δωρεάν εκδηλώσεις της πόλης από τον Δήμο Αθηναίων
Εκδηλώσεις
Από την επιστροφή της “Μουγγής Καμπάνας” μέχρι το πρώτο live των Opal Ocean στην Αθήνα - Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Free City: Οι δωρεάν εκδηλώσεις της εβδομάδας 23-27 Μαρτίου
Εκδηλώσεις
Αυτό το ΣΚ η Αθήνα κάνει ποδήλατο, βλέπει «Σωσμένο» και συναντά την «Αφροδίτη» του Koons
Εκδηλώσεις
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: Όσα μπορείς να κάνεις δωρεάν 21-22 Μαρτίου
Εικαστικά
It’s always the sun: Έκθεση φωτογραφίας για το νέο λεύκωμα της Ελισάβετ Μωράκη