MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
25
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ

Park your cinema: Σεπτέμβριος με θερινό σινεμά στο ΚΠΙΣΝ

Οι φετινές προβολές του Park your cinema, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) ολοκληρώνονται τον Σεπτέμβριο με ένα πρόγραμμα που επιμελείται, όπως πάντα, ο κριτικός κινηματογράφου Ηλίας Φραγκούλης.

Monopoli Team

Οι φετινές προβολές του Park your cinema, της ενότητας υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), ολοκληρώνονται τον Σεπτέμβριο με ένα πρόγραμμα που επιμελείται, όπως πάντα, ο κριτικός κινηματογράφου Ηλίας Φραγκούλης.

Οι προβολές του Σεπτεμβρίου στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος περιλαμβάνουν δύο από τα αντιπροσωπευτικότερα έργα Ιταλών δημιουργών τεράστιας φήμης και καταξίωσης: Blowup του Michelangelo Antonioni και La Dolce Vita του Federico Fellini. Από το φόντο ενός λονδρέζικου πάρκου μέχρι τους πιο πολυσύχναστους δρόμους της «γλυκιάς ζωής» της Ρώμης (αμφότερα στα 60’s), το σινεμά γίνεται το μέσο φυγής για εποχές που μπορεί να φαντάζουν πιο ανέμελες, όμως κουβαλάνε μέσα τους υπαρξιακά ερωτήματα που το σήμερα σίγουρα ζηλεύει. Μετά από μία θερινή σεζόν καθαρά ψυχαγωγικών επιλογών (που είχαμε πραγματικά ανάγκη), ας διδαχτούμε κάτι πιο ουσιαστικό, για να πορευόμαστε μέχρι το επόμενο καλοκαίρι…

Οι παιδικές προβολές ολοκληρώνονται κι αυτές με δύο ταινίες που το ανήλικο κοινό λάτρεψε τα τελευταία χρόνια (μαζί και οι κριτικοί και τα μέλη της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου!). «Let it go» και… του χρόνου!

Η είσοδος σε όλες τις προβολές είναι ελεύθερη. Το Park your cinema, καθώς και η πλειονότητα των εκδηλώσεων του ΚΠΙΣΝ, πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).                 

Το πρόγραμμα των ταινιών αναλυτικά:

Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, 20.30, Ξέφωτο

ΖΩΟΥΠΟΛΗ / ZOOTROPOLIS (2016)

Ζωούπολη

Ζωούπολη (2016)

Σκηνοθεσία: Byron Howard, Rich Moore

Σε μια ανθρωπόμορφη… ζωούπολη, η λαγουδίτσα Judy, νεόκοπος αστυνομικός, πρέπει να συνεργαστεί με μια αλεπού που γνωρίζει καλύτερα τα κατατόπια της παράνομης δράσης, έτσι ώστε να εξιχνιάσουν μια υπόθεση εξαφάνισης. Η 55η ταινία κινουμένων σχεδίων από το στούντιο της Disney που γνώρισε αναπάντεχα μεγάλη επιτυχία στα ταμεία και τιμήθηκε με το Όσκαρ καλύτερου φιλμ στην κατηγορία του το 2017.

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, 20.30, Ξέφωτο

BLOW-UP (1966)

Blow up

Blow up (1966)

Σκηνοθεσία: Michelangelo Antonioni

Mod φωτογράφος μόδας κυκλοφορεί αμέριμνος σε λονδρέζικο πάρκο και τραβά ότι του αποσπά την προσοχή. Ανάμεσα στις εικόνες που θα εμφανίσει αργότερα, θα εντοπίσει ένα χέρι μ’ ένα πιστόλι που σημαδεύει δύο εραστές και θα πιστέψει εμμονικά πως υπήρξε μάρτυρας φόνου. Η πρώτη πλήρως αγγλόφωνη ταινία του Michelangelo Antonioni, πέραν του αινιγματικού μυστηρίου που καλύπτει την πλοκή της εδώ και τόσες δεκαετίες, αποτελεί ένα εξαιρετικό και τόσο αυθεντικό ντοκουμέντο της περιόδου του Swinging London. Χρυσός Φοίνικας στο Φεστιβάλ Καννών του 1967 και δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ (σκηνοθεσίας και πρωτότυπου σεναρίου). Τη μουσική  υπογράφει ο Herbie Hancock.

Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου, 20.30, Ξέφωτο

ΨΥΧΡΑ ΚΙ ΑΝΑΠΟΔΑ / FROZEN (2013)

Ψυχρά και ανάποδα/ Frozen (2013)

Ψυχρά και ανάποδα/ Frozen (2013)

Σκηνοθεσία: Chris Buck, Jennifer Lee

Η νεαρή πριγκίπισσα Elsa, την ημέρα της στέψης της σε βασίλισσα, απελευθερώνει άθελά της την εκ γενετής ικανότητα που έχει να ελέγχει το χιόνι και βυθίζει το βασίλειό της σε αιώνιο χειμώνα. Η μικρότερη αδελφή της, Anna, πρέπει τώρα να αναλάβει δράση, έχοντας τη βοήθεια ενός ντόπιου βουνίσιου, του παιχνιδιάρικου τάρανδού του κι ενός μαγικού χιονάνθρωπου! Το Όσκαρ καλύτερης animated ταινίας του 2014, δεν χρειάζεται περισσότερες συστάσεις. Τα παιδιά ξέρουν ακόμη και τα τραγούδια της απ’ έξω κι ανακατωτά.

Η ταινία προβάλλεται μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου, 20.30, Ξέφωτο

ΓΛΥΚΙΑ ΖΩΗ / LA DOLCE VITA (1960)

La Dolce Vita

La Dolce Vita (1960)

Σκηνοθεσία: Federico Fellini

Έργα και ημέρες ενός δημοσιογράφου στα πρόθυρα της υπαρξιακής κρίσης, διχασμένου ανάμεσα στη μεγάλη ζωή της νυχτερινής Ρώμης του ’60 και της μιζέριας του μικροαστικού συζυγικού βίου. Ο Federico Fellini δεν επικοινωνεί πια με την αθώα επίδραση του νεορεαλισμού και ο κινηματογράφος κερδίζει έναν μεγάλο δημιουργό, ο οποίος με τη σειρά του συναντά τον ιδανικό ερμηνευτή στο πρόσωπο του Marcello Mastroianni. Η αποδοχή είναι καθολική, το έργο κερδίζει τον Χρυσό Φοίνικα του Φεστιβάλ Καννών του 1960 και δύο χρόνια αργότερα ο Fellini είναι υποψήφιος για Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας και πρωτότυπου σεναρίου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για την ασφάλεια του κοινού και την τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων που προβλέπονται από τον ΕΟΔΥ, έχουν σχεδιαστεί ειδικές σημάνσεις στο Ξέφωτο, οι οποίες υποδεικνύουν τις θέσεις στις οποίες μπορούν να κάτσουν παρέες ή οικογένειες έως και τέσσερα άτομα. Σε περίπτωση που καλυφθεί η μέγιστη χωρητικότητα, δεν θα μπορούν να εισέρχονται νέοι επισκέπτες στο Ξέφωτο.

Λόγω των μέτρων για τη δημόσια υγεία ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές είτε σε σχέση με τη διεξαγωγή των προβολών είτε σε σχέση με τον αριθμό των θεατών.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας SNFCC.org και στις σελίδες μας στα social media @SNFCC.

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Adolescence: Σαρώνει τις υποψηφιότητες των Bafta 2026 – Ποιες σειρές αφήνει πίσω;
Cine News
Box office: Πόσα εισιτήρια έκοψε “Η τελευταία κλήση” το πρώτο 4ήμερο;
Cine News
Το COSMOTE HISTORY τιμά την επέτειο της 25ης Μαρτίου με ένα πλούσιο πρόγραμμα
Cine News
Σπασμένη Φλέβα: Δύο βραβεία για την ταινία του Γιάννη Οικονομίδη στο San Francisco Greek Film Festival
Cine News
Daredevil Born Again: Ο νέος κύκλος της σειράς κάνει πρεμιέρα στο Disney+
Cine News
Εδώ μιλάνε για λατρεία: Ξανά στα σινεμά το μουσικό ντοκιμαντέρ για τους Κόρε.Ύδρο.
Cine News
Ο Daredevil επιστρέφει – Οι σειρές και οι ταινίες που θα δεις αυτή την εβδομάδα στην TV
Art & Culture
Γιατί ανυπομονούμε για τα press tours της Zendaya – ίσως πιο πολύ από τις ταινίες της
Cine News
Ο “ανίκητος” Τσακ Νόρις έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών
Cine News
The House of David: Ο 2ος κύκλος της βιβλικής σειράς κάνει πρεμιέρα στο Prime Video
Cine News
38ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου: Masterclass με τον σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη
Cine News
Νύχτες Πρεμιέρας: «Late Night Specials» προβολές με Σκορσέζε και Κιούμπρικ