MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Τι να δούμε σήμερα; 10 + 1 προτάσεις για το Σαββατοκύριακο 5-6 Σεπτεμβρίου

Θέατρο, συναυλίες, σινεμά – συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεάματα που μπορείτε να απολαύσετε το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020.

Denis Rodkin & Friends
Monopoli Team

ΧΟΡΟΣ

Denis Rodkin & Friends στο Ηρώδειο

Οι σπουδαιότεροι χορευτές των θεάτρων Μπολσόι, Μαριίνσκι και Λα Σκάλα, παρουσιάζουν τις αξεπέραστες χορογραφίες των παραστάσεων «Λίμνη των Κύκνων», «Ζιζέλ» κ.α, στο Ηρώδειο.
Σάββατο 5/9, 21:00
22-85€
Ωδείο Ηρώδου Αττικού

ΘΕΑΤΡΟ

Λυσιστράτη, από το Εθνικό Θέατρο στο Σχολείον της Αθήνας “Ειρήνη Παππά”

Η κωμωδία του Αριστοφάνη, «Λυσιστράτη», η οποία παρουσιάστηκε από το Εθνικό Θέατρο στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, σε σκηνοθεσία Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλου, στην συνέχεια ταξίδεψε σε επιλεγμένους χώρους ανά την επικράτεια, επιστρέφει στην Αθήνα. Πρωταγωνιστούν: Βίκυ Σταυροπούλου, Στεφανία Γουλιώτη, Βίκυ Βολιώτη και Νίκος Ψαρράς.
Σάββατο 5/9, Κυριακή 6/9, 21:00
14-18€
Λεωφ. Αθηνών Πειραιώς 52, Πειραιάς

Στέλλα κοιμήσου

Στέλλα κοιμήσου, του Γιάννη Οικονομίδη στο Κηποθέατρο Παπάγου

Μετά από 2 πολύ πετυχημένες θεατρικές περιόδους στο Εθνικό Θέατρο και μία στο Θέατρο Τζένη Καρέζη, η παράσταση «Στέλλα Κοιμήσου» του Γιάννη Οικονομίδη, που έγινε το talk of the town και κέρδισε κοινό και κριτικούς, παρουσιάζεται για λίγες παραστάσεις σε θερινά θέατρα της Αττικής, ξεκινώντας από το Κηποθέατρο Παπάγου.
Σάββατο 5/9, Κυριακή 6/9, 20:30
15-18€
Κηποθέατρο Παπάγου, Κορυτσάς (6η στάση Παπάγου), Άλσος Παπάγου

Onassis. The play, στο θερινό θέατρο Λαμπέτη

Τον Έλληνα κροίσο Αριστοτέλη Ωνάση, ζωντανεύει στην σκηνή ο διάσημος ελληνοαμερικανός ηθοποιός Anthony Skordi, σε έναν συναρπαστικό μονόλογο που υπογράφει ο ίδιος μαζί με τον επιτυχημένο σεναριογράφο Willard Simms, σε σκηνοθεσία του Bruce Katzman.
Σάββατο 5/9, 21:00
20€
Θερινό θέατρο Λαμπέτη, Λεωφ. Αλεξάνδρας 106, Αμπελόκηποι

Πέρσες

Πέρσες, από το Εθνικό Θέατρο στο Θέατρο Πέτρας

Η παράσταση του Εθνικού Θεάτρου, «Πέρσες», η ιστορική τραγωδία του Αισχύλου για την ήττα των Περσών στη ναυμαχία της Σαλαμίνας, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη, μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και σε θέατρα της περιφέρειας, ολοκληρώνει το κύκλο της περιοδείας της  σε ανοιχτά θέατρα της Αττικής. Πρωταγωνιστούν: Λυδία Κονιόρδου, Νίκος Καραθάνος, Αργύρης Ξάφης, Αργύρης Πανταζάρας.
Κυριακή 6/9, 21:00
14-18€
Θέατρο Πέτρας, Μελίνας Μερκούρη, Πετρούπολη 

Το τάβλι, του Δημήτρη Κεχαΐδη στο Βεάκειο

Ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης και ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης σε μια παρτίδα δεξιοτεχνίας, σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη, παρουσιάζουν το διαχρονικό έργο «Το Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη, σε έναν τελευταίο σταθμού στην Αττική.
Κυριακή 6/9, 21:15
10-12€
Βεάκειο Δημοτικό Θέατρο, Ηρακλείου 13, Πειραιάς 

Αντιγόνη

Αντιγόνη, του Σοφοκλή στο Θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη

Αντιγόνη του Σοφοκλή, που σκηνοθέτησε ο Θέμης Μουμουλίδης και παρουσιάζεται σε ανανεωμένη εκδοχή από τον σκηνοθέτη, επανέρχεται στην Αττική τον Σεπτέμβριο. Η Ιωάννα Παππά ερμηνεύει την Αντιγόνη και ο Γιώργος Χρυσοστόμου τον Κρέοντα, πλαισιωμένοι από μια εξαιρετική ομάδα νέων ηθοποιών, σε μια παράσταση που ξεχώρισε για τις ερμηνείες και τη σκηνοθετική μινιμαλιστική της προσέγγιση.
Κυριακή 6/9, 21:00
14-17€
Θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη, Μεταμορφώσεως Σωτήρος 25-27, Βριλήσσια

ΜΟΥΣΙΚΗ

Γλυκερία και Μελίνα Κανά στον Άγιο Δημήτριο

Οι δύο σπουδαίες ερμηνεύτριες μοιράζονται τις ίδιες μουσικές αγάπες τα ίδια όνειρα, μαζί επί σκηνής, στο Δημοτικό Ωδείο Αγίου Δημητρίου, στο πλαίσιο του «Φεστιβάλ πόλης – Φθινοπωρινές Γιορτές 2020».
Σάββατο 5/9, 20:30
Είσοδος ελεύθερη με πρόσκληση

Δημοτικό Ωδείο Αγίου Δημητρίου, Κλέαρχου 71, Αγ. Δημήτριος

Στέφανος Κορκολής, Σοφία Μανουσάκη

Στέφανος Κορκολής και Σοφία Μανουσάκη στο Άλσος Νέας Σμύρνης

Ο Στέφανος Κορκολής δημιουργεί μια παράσταση με τραγούδια και μελωδίες που έχει συνθέσει, όπως: «Δεν είσαι εδώ», «Ο άγγελος μου», «Κάθε φορά που με κοιτάζεις», «Σε έχω ερωτευτεί», «Εκατό φορές κομμάτια», «Θες» κ.α, καθώς και τραγούδια που ερμήνευσε ο ίδιος, όπως «Στους πέντε ανέμους», «Σκόνη και θρύψαλα», «Με το σημάδι του σκορπιού» κ.α. Μαζί του η ερμηνεύτρια Σοφία Μανουσάκη.
Σάββατο 5/9, 21:00
5-8€
Άλσος Νέας Σμύρνης

Η Παυλίνα Βουλγαράκη στην Τεχνόπολη

Η Παυλίνα Βουλγαράκη ολοκληρώνει τις καλοκαιρινές της εμφανίσεις με μια μεγάλη συναυλία-γιορτή στην Τεχνόπολη. Εκεί θ’ ακούσουμε τα δικά της τραγούδια, ενώ παράλληλα η συναυλία θα είναι μία αναφορά σε καλλιτέχνες που την έχουν επηρεάσει, οδηγώντας την άλλες φορές σε electro και άλλες σε rock και pop μονοπάτια.
Κυριακή 6/9, 21:30
10-14€
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Blow-Up

ΣΙΝΕΜΑ

Park Your Cinema στο ΚΠΙΣΝ

Για πέμπτο συνεχόμενο καλοκαίρι, το πρόγραμμα του ΚΠΙΣΝ Park Your Cinema μας προτείνει κλασικές ταινίες ρεπερτορίου, τις οποίες ίσως ανακαλύψουμε για πρώτη φορά ή θα έχουμε την ευκαιρία να ξαναδούμε σε μεγάλη οθόνη.
Αυτήν την Κυριακή δείτε την ταινία Blow-Up του 1966, σε σκηνοθεσία του Michelangelo Antonioni. Ένα εξαιρετικό και αυθεντικό ντοκουμέντο της περιόδου του Swinging London, που απέσπασε Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών του 1967 και δύο υποψηφιότητες για Όσκαρ (σκηνοθεσίας και πρωτότυπου σεναρίου). Το σενάριο υπογράφει ο Herbie Hancock.
Κυριακή 6/9, 20:30
Είσοδος ελεύθερη
Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b