MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΙΒΛΙΟ

«Η απατηλή ζωή των ενηλίκων», της Έλενα Φερράντε από τις εκδόσεις Πατάκη

Το νέο μυθιστόρημα της Έλενα Φερράντε, «Η απατηλή ζωή των ενηλίκων», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη, σε μετάφραση Δήμητρας Δότση.

Η απατηλή ζωή των ενηλίκων
Monopoli Team

Τοποθετημένο στη Νάπολη, την πόλη με τα «δύο πρόσωπα», το νέο μυθιστόρημα της Έλενα Φερράντε «Η απατηλή ζωή των ενηλίκων», το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη, εξιστορεί τον αβέβαιο και δύσκολο δρόμο προς την ενηλικίωση μιας νεαρής έφηβης, με τις ψυχολογικές μεταπτώσεις, τις περίπλοκες διαπροσωπικές σχέσεις και την οδυνηρή μετάβαση από τον κόσμο της παιδικής αφέλειας στον «απατηλό» κόσμο των ενηλίκων.

«Η απατηλή ζωή των ενηλίκων»: Σύνοψη

Το όµορφο παιδικό πρόσωπο της Τζοβάννα έχει αλλοιωθεί, σιγά σιγά µεταµορφώνεται σε µια άσχηµη, επιθετική έφηβη. Άραγε έτσι έχουν στ’ αλήθεια τα πράγµατα; Και σε ποιον καθρέφτη πρέπει να κοιταχτεί για να ξαναβρεί τον εαυτό της και να σωθεί;

Μετά την ευτυχισµένη όψη των παιδικών της χρόνων, η Τζοβάννα αναζητά ένα νέο πρόσωπο, ακροβατώντας ανάµεσα σε δύο γειτονιές της Νάπολης στις οποίες κυλά το ίδιο αίµα, δυο γειτονιές που φοβούνται και απεχθάνονται η µία την άλλη: τη Νάπολη ψηλά στον λόφο, που φορά το εκλεπτυσµένο της προσωπείο, και τη Νάπολη χαµηλά, που παριστάνει την αχαλίνωτη, την αγοραία. Η Τζοβάννα παραπαίει από τα ψηλά στα χαµηλά, άλλοτε πέφτοντας µε ορµή κι άλλοτε σκαρφαλώνοντας σιγά σιγά, σαστισµένη µπροστά στο γεγονός πως, είτε πάνω είτε κάτω, η Νάπολη µοιάζει µια πόλη δίχως απαντήσεις, δίχως διαφυγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMarieke Lucas Rijneveld: Το νεαρότερο άτομο που έχει κερδίσει βραβείο International Booker12.09.2018

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Elena Ferrante είναι το λογοτεχνικό ψευδώνυμο μιας σύγχρονης ιταλίδας συγγραφέως που η πραγματική της ταυτότητα δεν έχει αποκαλυφθεί. Το μυθιστόρημά της «L amore molesto» («Βάναυση αγάπη», ελλ. εκδ. Perugia, 1997), έγινε ταινία το 1995 από τον σκηνοθέτη Mario Martone. Το επόμενο μυθιστόρημά της, «Μέρες εγκατάλειψης» (ελλ. εκδ. Άγρα, 2004), ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα λογοτεχνικά έργα στην Ιταλία το 2002, στο οποίο βασίστηκε η οµώνυµη ταινία του Μάριο Μαρτόνε.

Έχει γράψει µεταξύ άλλων το βιβλίο «La frantumaglia», στο οποίο αφηγείται τη συγγραφική της εµπειρία, καθώς κι ένα διήγηµα για παιδιά. Το 2011 εκδόθηκε το πρώτο βιβλίο της «Tετραλογίας της Νάπολης» µε τίτλο «Η υπέροχη φίλη µου» (ελλ. εκδ. Πατάκης, 2016) που κατέκτησε παγκοσµίως κοινό και κριτικούς.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Τίτλος: «Η απατηλή ζωή των ενηλίκων»
Συγγραφέας: Φερράντε, Έλενα
Μεταφραστής: Δότση, Δήμητρα
ISBN: 9789601690001
Εκδοτικός οίκος: Εκδόσεις Πατάκη
Σελίδες: 432
Διαστάσεις: 14×21
Ημερομηνίας 1ης παρούσας έκδοσης: Σεπτέμβριος 2020

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b