MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
30
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Τι να δούμε σήμερα; 4 προτάσεις για την Πέμπτη 13 Αυγούστου

Θέατρο, συναυλίες, εκδηλώσεις – συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεάματα που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020.

Πέρσες, του Αισχύλου
Πέρσες, του Αισχύλου
Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

Πέρσες, του Αισχύλου στο Υπαίθριο Θέατρο Αττικού Άλσους

Οι Πέρσες (472 π.Χ) είναι το παλαιότερο πλήρες δράμα που σώζεται στις μέρες μας και ταυτόχρονα ένα ιστορικό ντοκουμέντο για τη σημαντικότερη σύγκρουση της δεύτερης περσικής εισβολής στην Ελλάδα, τη ναυμαχία της Σαλαμίνας. Μία από τις πιο καθοριστικές μάχες στην ιστορία της ανθρωπότητας, αποτελεί το θέμα της τραγωδίας του Αισχύλου, ο οποίος πήρε μέρος σ’ αυτήν.
Πέμπτη 13 Αυγούστου, 21:00
Είσοδος ελεύθερη με ηλεκτρονική κράτηση θέσεων
Υπαίθριο Θέατρο Αττικού Άλσους, Περιφερειακός Πολυγώνου-Γαλατσίου

Δάφνες και Πικροδάφνες

Δάφνες και Πικροδάφνες

Δάφνες και Πικροδάφνες, στο Ευριπίδειο Θέατρο Σαλαμίνας

Ο Πέτρος Φιλιππίδης επιλέγει για το φετινό καλοκαίρι ένα γνώριμό του έργο, που είχε παρουσιάσει πριν από πέντε χρόνια με μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία. Πρόκειται για τις «Δάφνες και Πικροδάφνες» των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά, ένα από τα σπουδαιότερα κείμενα της νεοελληνικής δραματουργίας, μια πολιτική κωμωδία διαχρονικής επικαιρότητας. Τους τέσσερις βασικούς χαρακτήρες θα κρατήσουν, μαζί με τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος θα υπογράψει και τη σκηνοθεσία, ο Τάσος Χαλκιάς, ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης και ο Θανάσης Πατριαρχέας.
Πέμπτη 13 Αυγούστου, 21:30
13€
Ευριπίδειο Θέατρο Σαλαμίνας

Μένουμε...ταπί

Μένουμε…ταπί

Μένουμε…ταπί, στο Από Κοινού Θέατρο

Μία ηλικιωμένη που επιμένει να… μένει σπίτι, η έμπιστη σύμβουλος της Υπουργού Παιδείας Θεοπίστη Προσκυνίδου, το «ανασυγκροτημένο» μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Κικίτσα Σκρουμπέλη, ένας ΜΑΤατζής που έχει μάθει να δέρνει και να τον χειροκροτούν, μία φανατική θαυμάστρια του Σωτήρη Τσιόδρα, καθώς και ο Νίκος Χαρδαλιάς… αυτοπροσώπως μας δίνουν ραντεβού φέτος το καλοκαίρι στην αυλή του Από Κοινού σκορπίζοντας το γέλιο που τόσο έχουμε ανάγκη.
Πέμπτη 13 Αυγούστου, 21:15
15€
Θέατρο Από Κοινού, Ευπατρίδων 4, Γκάζι

Διάλεξε, στο Θερινό Θέατρο Λαμπέτη

Πρόκειται για μια ευφυή φαρσοκωμωδία που σκιαγραφεί τα καθημερινά προβλήματα, τους έρωτες και τους καβγάδες του μικρόκοσμου της νύχτας. Ο Γκολντόνι γράφει μια κωμωδία και διαμορφώνει ένα κείμενο με καταιγιστικούς ρυθμούς, άφθονο γέλιο και φρεσκάδα.
Πέμπτη 13 Αυγούστου, 21:30
10€ – 15€
Θερινό θέατρο Λαμπέτη, Λεωφ. Αλεξάνδρας 106 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Hot or Not #212: Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Εκδηλώσεις
Αυτό το ΣΚ η Αθήνα "διαβάζει", βλέπει Κόρε.Ύδρο. και εξερευνά την Κυψέλη
Εκδηλώσεις
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: Όσα μπορείς να κάνεις δωρεάν 28-29 Μαρτίου
Εκδηλώσεις
Moromo: Μία πολυμεσική εγκατάσταση του Παντελή Καρασεβδά στο Tzamia Krystalla
Βιβλία
Εθνική Βιβλιοθήκη: Απρίλιος με δωρεάν δημιουργικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους
Αγορές
The Meet Market #EasterEdition 2026 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Εκδηλώσεις
«Γιοζεφίνε η αοιδός» του Κάφκα στην Εναλλακτική Σκηνή, Σπύρος Γραμμένος - Δημήτρης Ζερβουδάκης στο Κύτταρο – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εικαστικά
Open House Athens 2026: Η μεγάλη γιορτή της αρχιτεκτονικής επιστρέφει, ανοίγοντας 78 κτίρια στο κοινό
Εκδηλώσεις
Vamvakou Mountain Run: Για 6η φορά στις πλαγιές του Πάρνωνα!
Εκδηλώσεις
Η «Άννα Μπολένα» στην Εθνική Λυρική Σκηνή, το Παιδί Τραύμα με τη «Δεύτερη Ζωή» στο AΝ Club– Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Οι παραστάσεις και οι συναυλίες που μπορούμε να δούμε σήμερα 25η Μαρτίου
Εκδηλώσεις
Συνάντηση κορυφής με 11 ολυμπιονίκες και διεθνείς πρωταθλητές σκι στο Parnassos Alpine Festival