MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
09
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Τι να δούμε σήμερα; 4 προτάσεις για την Πέμπτη 13 Αυγούστου

Θέατρο, συναυλίες, εκδηλώσεις – συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεάματα που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020.

Πέρσες, του Αισχύλου
Πέρσες, του Αισχύλου
Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

Πέρσες, του Αισχύλου στο Υπαίθριο Θέατρο Αττικού Άλσους

Οι Πέρσες (472 π.Χ) είναι το παλαιότερο πλήρες δράμα που σώζεται στις μέρες μας και ταυτόχρονα ένα ιστορικό ντοκουμέντο για τη σημαντικότερη σύγκρουση της δεύτερης περσικής εισβολής στην Ελλάδα, τη ναυμαχία της Σαλαμίνας. Μία από τις πιο καθοριστικές μάχες στην ιστορία της ανθρωπότητας, αποτελεί το θέμα της τραγωδίας του Αισχύλου, ο οποίος πήρε μέρος σ’ αυτήν.
Πέμπτη 13 Αυγούστου, 21:00
Είσοδος ελεύθερη με ηλεκτρονική κράτηση θέσεων
Υπαίθριο Θέατρο Αττικού Άλσους, Περιφερειακός Πολυγώνου-Γαλατσίου

Δάφνες και Πικροδάφνες

Δάφνες και Πικροδάφνες

Δάφνες και Πικροδάφνες, στο Ευριπίδειο Θέατρο Σαλαμίνας

Ο Πέτρος Φιλιππίδης επιλέγει για το φετινό καλοκαίρι ένα γνώριμό του έργο, που είχε παρουσιάσει πριν από πέντε χρόνια με μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία. Πρόκειται για τις «Δάφνες και Πικροδάφνες» των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένης Χαβιαρά, ένα από τα σπουδαιότερα κείμενα της νεοελληνικής δραματουργίας, μια πολιτική κωμωδία διαχρονικής επικαιρότητας. Τους τέσσερις βασικούς χαρακτήρες θα κρατήσουν, μαζί με τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος θα υπογράψει και τη σκηνοθεσία, ο Τάσος Χαλκιάς, ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης και ο Θανάσης Πατριαρχέας.
Πέμπτη 13 Αυγούστου, 21:30
13€
Ευριπίδειο Θέατρο Σαλαμίνας

Μένουμε...ταπί

Μένουμε…ταπί

Μένουμε…ταπί, στο Από Κοινού Θέατρο

Μία ηλικιωμένη που επιμένει να… μένει σπίτι, η έμπιστη σύμβουλος της Υπουργού Παιδείας Θεοπίστη Προσκυνίδου, το «ανασυγκροτημένο» μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Κικίτσα Σκρουμπέλη, ένας ΜΑΤατζής που έχει μάθει να δέρνει και να τον χειροκροτούν, μία φανατική θαυμάστρια του Σωτήρη Τσιόδρα, καθώς και ο Νίκος Χαρδαλιάς… αυτοπροσώπως μας δίνουν ραντεβού φέτος το καλοκαίρι στην αυλή του Από Κοινού σκορπίζοντας το γέλιο που τόσο έχουμε ανάγκη.
Πέμπτη 13 Αυγούστου, 21:15
15€
Θέατρο Από Κοινού, Ευπατρίδων 4, Γκάζι

Διάλεξε, στο Θερινό Θέατρο Λαμπέτη

Πρόκειται για μια ευφυή φαρσοκωμωδία που σκιαγραφεί τα καθημερινά προβλήματα, τους έρωτες και τους καβγάδες του μικρόκοσμου της νύχτας. Ο Γκολντόνι γράφει μια κωμωδία και διαμορφώνει ένα κείμενο με καταιγιστικούς ρυθμούς, άφθονο γέλιο και φρεσκάδα.
Πέμπτη 13 Αυγούστου, 21:30
10€ – 15€
Θερινό θέατρο Λαμπέτη, Λεωφ. Αλεξάνδρας 106 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Το Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων της Minnesota επιστρέφει στο Φουγάρο
Εκδηλώσεις
«Μικρές ταπεινώσεις» επί σκηνής, μια εικαστική αφήγηση για τη γυναίκα - Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Free City: Τι κάνουμε δωρεάν στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα (09-13/03)
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Εκδηλώσεις
Θέατρο, φεστιβάλ, live, εκθέσεις - Αυτό το ΣΚ τα έχει όλα
Εκδηλώσεις
Σαββατοκύριακο χωρίς πορτοφόλι: Οι δωρεάν εκδηλώσεις του ΣΚ 7-8 Μαρτίου
Cine News
Astropolitics: Το KINO Athens στο Ίδρυμα Ευγενίδου με προβολή ντοκιμαντέρ και συζήτηση
Εκδηλώσεις
«Ιστορίες για την αναμονή της Αποκάλυψης» από την Πειραματική Σκηνή του Εθνικού, η ΚΟΑ τιμά τον Οδυσσέα Δημητριάδη – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Ο άντρας μου: Η σκηνική εκδοχή των διηγημάτων της Rumena Bužarovska από τη Μαρία Μαγκανάρη στο WOW Athens 2026
Cine News
28ο ΦΝΘ: Όλες οι παράλληλες εκδηλώσεις της φετινής διοργάνωσης
Cine News
28ο ΦΝΘ: Σινεμά χωρίς αποκλεισμούς με διευρυμένες δράσεις προσβασιμότητας
Εκδηλώσεις
«Μια αχόρταγη σκιά» στη Στέγη, ο Γιάννης Χαρούλης στον Σταυρό του Νότου – Όσα θα κάνουμε σήμερα