ΣΥΝΤΑΓΗ
Κρουασάν σφολιάτας με γαλοπούλα και τυρί
Αν δεν ξέρετε τι να ετοιμάσετε για πρωινό, δοκιμάστε αυτά τα κρουασάν σφολιάτας με γέμιση γαλοπούλα και τυρί!

Κρουασάν σφολιάτας
Monopoli Team
05.08.2020
A
A
Μερίδες: 12
Βαθμός δυσκολίας (1-3): 1
Χρόνος παρασκευής: 35 λεπτά
- 1 πακέτο φύλλα σφολιάτας
- 12 φέτες γαλοπούλα
- 12 τυρί γκούντα
- 1 κεσεδάκι τυρί κρέμα
- 1 ντομάτα σε ροδέλες
- Λίγο βούτυρο
- 1 κρόκος αυγού για το άλειμμα
- Στρώνουμε τα φύλλα σφολιάτας σε μία μεγάλη επιφάνεια και με ένα μαχαίρι κόβουμε 6 τρίγωνα από το κάθε ένα.
- Τα βουτυρώνουμε εσωτερικά και τα τυλίγουμε από τη βάση προς τη μύτη του τριγώνου, δίνοντας το κλασικό σχήμα του κρουασάν.
- Τα τοποθετούμε σε ταψί, που έχουμε βουτυρώσει καλά και τα αλείφουμε με λίγο αυγό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 20-25 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η σφολιάτα.
- Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Κόβουμε στη μέση το κρουασάν και το γεμίζουμε με μία φέτα γαλοπούλα, μία φέτα τυρί, 3 ροδέλες ντομάτα και λίγο τυρί κρέμα.
Tip: Δεν στριμώχνουμε τα κρουασάν στο ταψί γιατί θα φουσκώσουν αρκετά!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΥγιεινά Energy Balls από το food blog foodaholic12.09.2018
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Hot or Not #180: Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Βella Ciao#31: Ο καλλιτέχνης στο μεταίχμιο μεταξύ λογικής και τρέλας
Γιατί οι παρέες γράφουν ιστορία τα καλοκαίρια;
Καλοκαίρι με παιδιά: 5 +1 στέκια για μια τέλεια οικογενειακή έξοδο
Family Weekend: 4 προτάσεις δημιουργικής διασκέδασης με τα παιδιά
Home Cinema: Ποιες ταινίες θα δούμε αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση
Τα ελληνικά νησιά που ξέρουν πώς να γιορτάζουν τον Δεκαπενταύγουστο
Bella Ciao#30: Η σοφία της Κίρκης…
Η Παναγία όπως την ύμνησαν σπουδαίοι ποιητές
Θανάσης Ρεντζής: Αντίο σε έναν πρωτοπόρο του ελληνικού κινηματογράφου