ΣΥΝΤΑΓΗ
Κρουασάν σφολιάτας με γαλοπούλα και τυρί
Αν δεν ξέρετε τι να ετοιμάσετε για πρωινό, δοκιμάστε αυτά τα κρουασάν σφολιάτας με γέμιση γαλοπούλα και τυρί!

Κρουασάν σφολιάτας
Monopoli Team
05.08.2020
A
A
Μερίδες: 12
Βαθμός δυσκολίας (1-3): 1
Χρόνος παρασκευής: 35 λεπτά
- 1 πακέτο φύλλα σφολιάτας
- 12 φέτες γαλοπούλα
- 12 τυρί γκούντα
- 1 κεσεδάκι τυρί κρέμα
- 1 ντομάτα σε ροδέλες
- Λίγο βούτυρο
- 1 κρόκος αυγού για το άλειμμα
- Στρώνουμε τα φύλλα σφολιάτας σε μία μεγάλη επιφάνεια και με ένα μαχαίρι κόβουμε 6 τρίγωνα από το κάθε ένα.
- Τα βουτυρώνουμε εσωτερικά και τα τυλίγουμε από τη βάση προς τη μύτη του τριγώνου, δίνοντας το κλασικό σχήμα του κρουασάν.
- Τα τοποθετούμε σε ταψί, που έχουμε βουτυρώσει καλά και τα αλείφουμε με λίγο αυγό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για 20-25 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η σφολιάτα.
- Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Κόβουμε στη μέση το κρουασάν και το γεμίζουμε με μία φέτα γαλοπούλα, μία φέτα τυρί, 3 ροδέλες ντομάτα και λίγο τυρί κρέμα.
Tip: Δεν στριμώχνουμε τα κρουασάν στο ταψί γιατί θα φουσκώσουν αρκετά!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΥγιεινά Energy Balls από το food blog foodaholic12.09.2018
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Η Αθήνα τη Νύχτα: Υπάρχει ζωή στα “Μαύρα τα Μεσάνυχτα” ενός Σαββάτου;
Eurovision 2025: «Τέλος» οι σημαίες της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας από τη σκηνή
Πρωτομαγιά: Τι ισχύει με λεωφορεία και τρόλεϊ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα: Περιορισμοί, υπολογισμοί και αυτόματη ακινησία
Σε πρώτο πρόσωπο: Θάνος Κόνιαρης, ηθοποιός
Εθελοντική αιμοδοσία από το Bloode και την NBG Pay
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Τετάρτη 30 Απριλίου
Στο “Flow” το Ευρωπαϊκό Βραβείο Lux 2025
H Τάμτα στο BBC London με το τραγούδι «Khorumi»
Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών: Συναυλία για τα 80 χρόνια από τη λήξη του Β’ Παγκόσμιου Πόλεμου στο Μέγαρο