MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Τι να δούμε σήμερα; 10 + 1 προτάσεις για την Παρασκευή 31 Ιουλίου

Θέατρο, συναυλίες, εκδηλώσεις – συγκεντρώνουμε τις πιο αξιόλογες προτάσεις για θεάματα που μπορείτε να απολαύσετε σήμερα Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020.

Λυσιστράτη
Monopoli Team

ΘΕΑΤΡΟ

Λυσιστράτη, στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος δοκιμάζεται για πρώτη φορά σε σκηνοθεσία μεγάλης κλίμακας στην Επίδαυρο με μια αγαπημένη κωμωδία του Αριστοφάνη, την Λυσιστράτη.  Η Λυσιστράτη γράφτηκε το 411 π.Χ., μια χρονιά που η πόλη-κράτος της Αθήνας βρίσκεται στη δυσκολότερη καμπή της, εν μέσω Πελοποννησιακού Πολέμου.
Παρασκευή 31 Ιουλίου, 21:00
Από 8€ έως 50€
Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Ράφτης Κυριών, του Ζωρζ Φεντώ στο Κηποθέατρο Παπάγου

Για πρώτη φορά ο ανατρεπτικός λόγος και το εκρηκτικό χιούμορ του Ζωρζ Φεντώ συναντούν τη μουσική, σε πρωτότυπη σύνθεση του Φοίβου Δεληβοριά. Ο «Ράφτης Κυριών», το διασημότερο έργο του Φεντώ, είναι κλασική, εξαιρετικά απολαυστική κωμωδία,γεμάτη απρόοπτα, έξυπνο χιούμορ και καταιγιστική δράση. Η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Μπέζου.
Παρασκευή 31 Ιουλίου, 21:00
15€, 20€
Κηποθέατρο Παπάγου, Χολαργός

Κατερίνα

Κατερίνα, του Αύγουστου Κορτώ

Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της διπολικής μητέρας του συγγραφέα Αύγουστου Κορτώ. Η Κατερίνα έχει μόλις αυτοκτονήσει και αρχίζει να αφηγείται την καταραμένη ζωή της. Φάρμακα, χάπια, σύζυγος και γιος, αγάπη και μίσος, ομοφυλοφιλία, αυτοσαρκασμός, χιούμορ ανακατεμένο με πόνο, στοργή μέσα από στριγγλιές και απόπειρες αυτοκτονίας αποτελούν την χαοτική πραγματικότητα της ηρωίδας που παλεύει με τη διπολική διαταραχή και γραπώνεται από όποιον μπορεί, με αποτέλεσμα να παρασύρει μια ολόκληρη οικογένεια στη δίνη της αρρώστιας της. Ένας μονόλογος με τη Λένα Παπαληγούρα σε διασκευή και σκηνοθεσία του Γιώργου Νανούρη.
Παρασκευή 31 Ιουλίου, 21:00
15€
Δημοτικό Θέατρο Άλσους Δ. Κιντής, Ηλιούπολη

Οιδίπους, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, σε καλοκαιρινή περιοδεία

Η παράσταση «Οιδίπους», μια σύνθεση βασισμένη στον «Οιδίποδα Τύραννο» του Σοφοκλή και στο σενάριο του Πιερ Πάολο Παζολίνι για την ομώνυμη ταινία, σε διασκευή της Θεοδώρας Καπράλου και σκηνοθεσία του Δημήτρη Καραντζά, θα ξεκινήσει περιοδεία σε ανοιχτά θέατρα της Αττικής και της επαρχίας.
Παρασκευή 31 Ιουλίου, 21:30
Από 15€
Θέατρο Βράχων

Διάλεξε!

Διάλεξε!, στο Θερινό Θέατρο Λαμπέτη

Η παράσταση βασίζεται στην κλασική κωμωδία του Κάρλο Γκολντόνι «Το καφενείο». Με μια πρωτότυπη διαδικασία προβών, όπου οι ίδιοι οι ηθοποιοί μαζί με τον σκηνοθέτη διαμορφώνουν το κείμενο της παράστασης, η δράση του έργου μεταφέρεται στο σήμερα – και πιο συγκεκριμένα σ’ ένα καλοκαιρινό πάρτι. Πρόκειται για μια ευφυή φαρσοκωμωδία που σκιαγραφεί τα καθημερινά προβλήματα, τους έρωτες και τους καβγάδες του μικρόκοσμου της νύχτας.
Παρασκευή 31 Ιουλίου, 21:30
10€, 15€
Θερινό Θέατρο Λαμπέτη, Λεωφ. Αλεξάνδρας 106

Δράση – αφιέρωμα στον Ίωνα Δραγούμη στον Πειραιά

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στο πλαίσιο των καλοκαιρινών του εκδηλώσεων, παρουσιάζει μια δράση – φόρο τιμής στον Ίωνα Δραγούμη, για τα 100 χρόνια από τη δολοφονία του, με τίτλο «IΔΑΣ – Ο αιρετικός οραματιστής Ίων Δραγούμης και το χρονικό της δολοφονίας του», σε σκηνοθεσία του Παντελή Δεντάκη.
Παρασκευή 31 Ιουλίου, 2ο:20
Είσοδος ελεύθερη
Προαύλιος χώρος του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

Γιάννης Αγγελάκας, Νίκος Βελιώτης

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Γιάννης Αγγελάκας και ο Νίκος Βελιώτης στο Ηρώδειο

Ο Γιάννης Αγγελάκας και ο τσελίστας Νίκος Βελιώτης εισβάλλουν ως «λύκοι» σε τραγούδια που αγάπησαν από την πρώτη τους εφηβεία μέχρι σήμερα, ερωτικά, ψυχεδελικά, μινιμαλιστικά. Στην τελευταία τους δισκογραφική δουλειά, που παρουσιάζουν για πρώτη φορά στο κοινό στο Ηρώδειο, κάνουν μια ήρεμη βόλτα σε τραγούδια-σταθμούς της ελληνικής δισκογραφίας των τελευταίων δεκαετιών. Από τον Χατζιδάκι, τον Τσιτσάνη, τον Θεοδωράκη, τον Ξαρχάκο και τον Άκη Πάνου μέχρι τους Lost Bodies, τον Θάνο Ανεστόπουλο και τον Παύλο Παυλίδη.
Παρασκευή 31 Ιουλίου, 21:00
Aπό 8€ έως 45€
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού

Ο Σταμάτης Κραουνάκης στην Κερατέα

Ο Σταμάτης Κραουνάκης, η Σπείρα και φίλοι μουσικοί εμφανίζονται σε θερινά σινεμά της Αττικής, παρουσιάζοντας τις δικές τους «Σπιτικές συναυλίες».
Παρασκευή 31 Ιουλίου, 21:30
 15€ * παιδιά έως 12 ετών δωρεάν
Ηλέκτρα Cinemax – Θερινό, Παραλία Κακιάς Θάλλασας, Κερατέα

Ventus Ensemble στην Τεχνόπολη

Chick Corea, Vangelis, Snarky Puppy, διάσημα soundtracks και κομμάτια από τη διεθνή ηλεκτρονική, συνθέσεις του συνόλου, jazz και rock μουσική σκηνή… αλλιώς! Το σχήμα Ventus Ensemble τολμά πρωτότυπες και ευφάνταστες διασκευές, χρησιμοποιώντας παράλληλα tape και live electronics. Το αποτέλεσμα, μια σύγχρονη, ενδιαφέρουσα, διασκεδαστική και άκρως καλοκαιρινή «καντάδα».
Παρασκευή 31 Ιουλίου, 21:00
8€
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Η κιβωτός του Νώε / Il diluvio universale

Η κιβωτός του Νώε / Il diluvio universale, του Μικελάντζελο Φαλβέττι

Από τα πιο δυναμικά ελληνικά σχήματα λυρικού θεάτρου, η Ομάδα Ραφή κατεβαίνει στη Μικρή Επίδαυρο, με το μπαρόκ κομψοτέχνημα του σικελού Μικελάντζελο Φαλβέττι Η Κιβωτός του Νώε. Το ορατόριο του τολμηρού ιερωμένου, που ανεβαίνει πρώτη φορά στην Ελλάδα, προκάλεσε σάλο στην εποχή του καθώς, αντί βιβλικών προσώπων, πρωταγωνιστούν στοιχεία της φύσης: το νερό, η φωτιά, ο αέρας. Η σκηνοθεσία των Nova Melancolia δημιουργεί στη σκηνή την αίσθηση μιας πραγματικής τρικυμίας, ενώ παρασυρόμαστε σε μια σαγηνευτική σύνθεση, που επιστρατεύει από ήχους παλαιών οργάνων και ανατολίτικα μακάμια έως θορύβους ζώων, με τους δεξιοτέχνες Μιχάλη Σιγανίδη και Χάρη Λαμπράκη σε ρόλο αναγεννησιακών τροβαδούρων, να αυτοσχεδιάζουν και να μας απογειώνουν.
Παρασκευή 31 Ιουλίου, 21:30
15€
Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου

ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ

Περίπατος, στην Επίδαυρο με τον Βασίλη Παπαβασιλείου

Μία εβδομάδα περιήγησης στα λιβάδια του θεάτρου και της ιστορίας με ξεναγό τον Βασίλη Παπαβασιλείου μας περιμένει από τις 27 Ιουλίου έως τις 3 Αυγούστου, στην περιοχή της Επιδαύρου. Μέσα σε πορτοκαλεώνες, γραφικές διαδρομές στη φύση και στάσεις σε ιστορικά μνημεία της αρχαιότητας, ο Βασίλης Παπαβασιλείου θα περιπλανηθεί σε γνωστά -και μη- μονοπάτια της ιστορίας του θεάτρου. Διαβάστε περισσότερα εδώ.
Καθημερινά, 10:00 – 21:00
Κόστος προγράμματος: 160€, εναλλακτικά 15€ το δίωρο
Επίδαυρος

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b