MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
TV NEWS

«Ratched»: Νέα σειρά στο Netflix με τη δαιμόνια νοσοκόμα από την «Φωλιά του Κούκου»

Ο Ράιαν Μέρφι ετοιμάζει το τηλεοπτικό πρίκουελ της εμβληματικής ταινίας «Στη Φωλιά του Κούκου», με την Σάρα Πόλσον στον ρόλο της νοσοκόμας Ράτσεντ.

Monopoli Team

Η «Φωλιά του Κούκου», αποτελεί ένα αριστούργημα του αμερικανικού κινηματογράφου και μία από τις καλύτερες ταινίες όλων των εποχών. Βραβευμένη με 5 Όσκαρ, η ταινία του Μίλος Φόρμαν, χάρισε στον Τζακ Νίκολσον το πρώτο του Όσκαρ για την ερμηνεία του ως Μακ Μέρφι, του φυλακισμένου που μεταφέρεται σε ψυχιατρείο και συγκρούεται με τη διεύθυνση.

Η Λουίζ Φλέτσερ ως νοσοκόμα Ράτσεντ.

Ο ανταγωνιστής του Νίκολσον στη ταινία είναι η δαιμόνια νοσοκόμα Ράτσετ, την οποία ερμηνεύει η Λουίζ Φλέτσερ, που κέρδισε επίσης το πρώτο της Όσκαρ με αυτό τον ρόλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Motorway 65»: Η ελληνική ταινία που διεκδικεί Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών12.09.2018

Η μεταφορά της ταινίας σε τηλεοπτικό πρίκουελ

45 χρόνια μετά τη κυκλοφορία της ταινίας, ο παραγωγός Ράιαν Μέρφι («American Crime Story»,«Glee»,«Pose») ετοιμάζει το τηλεοπτικό της πρίκουελ, που θα επικεντρώνεται στο χαρακτήρα της νοσοκόμας και όχι του Μακ Μέρφι.

Η σειρά ονομάζεται «Ratched» και τον ομώνυμο ρόλο θα έχει η Σάρα Πόλσον, στενή συνεργάτης του Μέρφι, σε πολλά πρότζεκτ. Δίπλα στην Πόλσον θα βρίσκεται η Σίνθια Νίξον, στη πρώτη της δουλειά στη τηλεόραση μετά το «Sex and the City», καθώς και η Σάρον Στόουν.

Η Σάρα Πόλσον ως νοσοκόμα Ράτσεντ.

Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα στις 18 Σεπτεμβρίου στο Netflix, με το οποίο ο Ράιαν Μέρφι υπέγραψε το πιο ακριβό συμβόλαιο στην ιστορία της τηλεόρασης (300 εκατομμύρια δολάρια) και έχει ήδη προβάλει πολλές από τις σειρές του, όπως το «Hollywood», το «Politician», το «Pose», το «American Crime Story» και το «Glee».

Η Σάρα Πόλσον και η Σίνθια Νίξον στη σειρά.

Παραγωγός της σειράς είναι ο ηθοποιός Μάικλ Ντάγκλας, ο οποίος συμμετείχε με τον ίδιο ρόλο και στην αυθεντική ταινία του 1975, «Στη Φωλιά του Κούκου», για την οποία κέρδισε το πρώτο του Όσκαρ.

Η Σάρον Στόουν στη σειρά

Τι αναφέρει ο Ράιαν Μέρφι

«Το σημαντικό κομμάτι της σειράς είναι πως οι πρώτες τέσσερις σεζόν θα ακολουθούν την ιστορία καταγωγής της νοσοκόμας», λέει ο Μέρφι. «Το πώς δηλαδή έγινε μία φιγούρα αντίστοιχη του Χάνιμπαλ Λέκτερ. Τι της συνέβη; Είναι επίσης μια φεμινιστική ιστορία γιατί ξεκινάει το 1947 και επίσης εξετάζει την απαρχή πολλών αλλαγών που συνέβησαν στο Σύστημα Υγείας μας. Σε κάθε σεζόν της σειράς η Σάρα Πόλσον θα αντιμετωπίζει ένα «κακό» αρσενικό μέχρι που θα αντιμετωπίσει τον χαρακτήρα του Τζακ Νίκολσον από την ταινία, στη τελευταία σεζόν. Αυτή θα είναι η δομή αλλά θα υπάρχουν άλματα στον χρόνο, διότι ενδιαφέρομαι να κοιτάξω την υγειονομική περίθαλψη στις δεκαετίες του ’40, ’50, ’60…», δήλωσε ο Ράιαν Μέρφι.

Περισσότερα από Τι Νέα;
VIMA_WEB3b