MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Let’s Go GOPING: Όλοι μαζί για καθαρές παραλίες, χωρίς γόπες

Το GOPING ξεκινά από τη συλλογή και τελειώνει στην ανακύκλωση των γοπών, σε συνεργασία με επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης σε οργανωμένες παραλίες της Αττικής.

Monopoli Team

Τo GOPING είναι μια δυναμική πλατφόρμα συλλογής και ανακύκλωσης για αποτσίγαρα και γόπες.

Είναι μια σύγχρονη και αναπτυσσόμενη εταιρεία που προωθεί μια νέα, υπεύθυνη και βιώσιμη πρακτική, που ξεκινάει από τη συλλογή αποτσίγαρων και ολοκληρώνεται με την ανακύκλωση τους. Για τη διαδικασία της συλλογής συνεργάζονται με μια σειρά επιχειρήσεων σε οργανωμένες παραλίες στην Αττική. Το project GOPING είναι φιλόδοξο, εμπνευσμένο και ρεαλιστικό. Βασικός στόχος τους είναι να περιορίσουν την ανεξέλεγκτη ρίψη απορριμμάτων σε δημόσιους χώρους και να αφυπνίσουν περιβαλλοντικά το κοινό, καθώς θέλουν να πετύχουν απτά αποτελέσματα προς όφελος του περιβάλλοντος είναι το GOPING.

Τα φίλτρα / αποτσίγαρα – γόπες

Αναστέλλουν την ανάπτυξη των φυτών, καταλήγουν σε θάλασσες και ωκεανούς, είναι επικίνδυνα για τα θαλάσσια είδη, καθώς μπορεί να τα καταναλώσουν ως τροφή.

Ρύπανση και αποτσίγαρα

Κάθε χρόνο στην Ελλάδα μόνο, οι καπνιστές αγοράζουν 1,1 εκατομμύρια πακέτα. Κάθε χρόνο παγκοσμίως 4,5 τρισεκατομμύρια αποτσίγαρα και γόπες καταλήγουν στο περιβάλλον. Στα δάση, στα πάρκα, στους δρόμους, στις παραλίες, στη θάλασσα.

Οξική κυτταρίνη

Τα φίλτρα κατασκευάζονται από ένα είδος πλαστικού υλικού που ονομάζεται οξική κυτταρίνη (cellulose acetate). Όταν αυτά τα φίλτρα, ως αποτσίγαρα ή γόπες, πετιούνται στο περιβάλλον, πέρα από το πλαστικό που καταλήγει στο περιβάλλον, μαζί διαρρέουν και χημικές ουσίες όπως νικοτίνη, βαρέα μέταλλα και πολλές άλλες ουσίες που έχουν απορροφήσει τα φίλτρα των γοπών.

Πώς μπορούμε να συμμετέχουμε στον αγώνα κατά της γόπας;
  • Βήμα 1ο: Επιλέγουμε να κάνουμε τα μακροβούτια μας σε μια από τις όμορφες παραλίες που συνεργάζονται στο project GOPING. Μπορείτε να τις βρείτε εδώ.
  • Βήμα 2ο: Εντοπίζουμε το ειδικά σχεδιασμένο τασάκι GOPING που είναι δίπλα στην ξαπλώστρα μας.
  • Βήμα 3ο: Ενώ απολαμβάνουμε τη θάλασσα και τον ήλιο, εμείς που καπνίζουμε ρίχνουμε με ευλαβική προσήλωση τις γόπες μας στο ειδικό τασάκι GOPING που είναι δίπλα μας.
  • Βήμα 4ο: Αν δεν καπνίζουμε φροντίζουμε όσοι είναι στην παρέα μας να μην ξεχαστούν από τη χαλαρή διάθεση που υπάρχει στην παραλία. Ο εχθρός παραμονεύει. Ούτε μια γόπα στην άμμο, τουλάχιστον όχι στη δική μας σκοπιά.
  • Βήμα 5ο: Αν θέλουμε να λάβουμε ακόμα πιο δραστικά μέτρα στον αγώνα κατά της γόπας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ειδικό τασάκι της GOPING για να μαζέψουμε αποτσίγαρα και γόπες που ορισμένοι ασυνείδητοι καπνιστές ναρκοθετούν στην αμμουδιά. Είναι ένας βρώμικος πόλεμος που απαιτεί δραστικά μέτρα.
  • Βήμα 6ο: Μιλάμε σε φίλους, γνωστούς, συναδέλφους, γείτονες και στην οικογένειά μας, για την προσπάθεια που γίνεται και ενημερώνουμε όσο πιο πολλούς μπορούμε για το project GOPING. Τους προσκαλούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να κάνουμε το GOPING σύνθημα και κίνημα ενεργής δράσης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Περισσότερα στην επίσημη ιστοσελίδα Goping

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b