MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

ANAMNESIS, της Αποστολίας Παπαδαμάκη στην Αρχαία Ζώνη της Αλεξανδρούπολης

Η διαδραστική παράσταση χορού, μουσικής και λόγου «Anamnesis» της Αποστολίας Παπαδαμάκη έρχεται στην Αρχαία Ζώνη της Αλεξανδρούπολης, τη Δευτέρα 3 Αυγούστου.

Monopoli Team

Aρχαίος και σύγχρονος ελληνικό πολιτισμός σε μία παράσταση

Για αυτό το ιδιαίτερο πολιτιστικό καλοκαίρι, η παράσταση που ενώνει τον αρχαίο και τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό, έρχεται η «ΑΝΑΜΝESIS» της Αποστολίας Παπαδαμάκη. Χαρακτηρίζεται από βαθείς συμβολισμούς, στέλνει μήνυμα ανακούφισης, δημιουργώντας μια καλλιτεχνική εμπειρία στην Αρχαία Ζώνη της Αλεξανδρούπολης.

Η διακεκριμένη διεθνώς ερμηνεύτρια, σκηνοθέτιδα και χορογράφος Αποστολία Παπαδαμάκη ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του Δήμου Αλεξανδρούπολης δίνει το δικό της στίγμα στο θεσμό του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού «Πανσέληνος του Αυγούστου». Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Αυγούστου. Μαζί με την χορογράφο Αποστολία Παπαδαμάκη και την καλλιτεχνική της ομάδα, συμπράττουν ο Γιάννης Στάνκογλου, η τραγουδίστρια Μαρία Παπαγεωργίου και παιδιά από καλλιτεχνικές σχολές της Αλεξανδρούπολης.

Η παράσταση

Το πολυπρισματικό σύμπαν της δημιουργού «συναντά» την γενέθλια γη της, την Αλεξανδρούπολη, σε έναν από τους πιο ωραίους χώρους της χώρας μας, στην πολυπολιτισμική Ζώνη. Η Αποστολία Παπαδαμάκη συνομιλεί με την εποχή και την Ιστορία, αντλεί έμπνευση από την αρχαία πόλη που είχε διάρκεια ζωής περισσότερο από τέσσερις χιλιετίες και μας καλεί να θυμηθούμε την καλλιέργεια της ειρήνης, της ισότητας, της συνύπαρξης, της αλληλοκατανόησης και της κοινωνικής συνοχής.

Με στόχο να φέρει τον σύγχρονο πολιτισμό κοντά στον πολίτη και να διευρύνει την επαφή του κοινού με τη Τέχνη και την Ιστορία, η Αποστολία Παπαδαμάκη εδώ και χρόνια συμβάλει ενεργά σε αυτόν τον συνεχή και δημιουργικό διάλογο. Η «ANAMNESIS» αναδεικνύει με τρόπο εντελώς απρόσμενο για τον θεατή τον εμβληματικό αρχαιολογικό χώρο της Αλεξανδρούπολης.

Κάθε αρχαιολογικός τόπος και μια ξεχωριστή «ΑΝΑΜΝESIS»

Ακολουθώντας το όραμά της, η Αποστολία Παπαδαμάκη, σε συνεργασία με εξαιρετικούς ερμηνευτές και συντελεστές, συνθέτουν μια διαδραστική παράσταση- performance, χορού, μουσικής και αφήγησης, κυλιόμενης ροής. Η παράσταση είναι ειδικά σχεδιασμένη για την Αρχαία Ζώνη, που αντλεί την έμπνευση της από την Μυθολογία, την Ιστορία και τη Φιλοσοφία. Τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος συνοδεύουν έναν μοναδικό συνδυασμό λυρικών δρώμενων, προσφέροντας μια συναρπαστική βιωματική αλλά και συμμετοχική εμπειρία στους θεατές, καθώς ο μοναδικός σε ομορφιά αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Ζώνης, της αρχαίας πόλης που γνώρισε την μεγαλύτερη ακμή της Σαμοθρακικής Περαίας, παραδίδεται στην μυσταγωγία της πανσελήνου που αναδύεται από τη θάλασσα.

Για το καλλιτεχνικό αυτό γεγονός, ο στενός συνεργάτης της χορογράφου, ο βραβευμένος μουσικός και συνθέτης, Τρύφωνας Κουτσουρέλης δημιούργησε ένα πρωτότυπο μουσικό έργο, ένα site specific sound installation, που θα συνοδεύει τις δράσεις της παράστασης που αναπτύσσεται σπονδυλωτά κι έχει διάρκεια 3 ώρες. Οι πρόβες ακολουθούν την μεθοδολογία τελετουργικού σωματικού χοροθεάτρου και ενεργειακού συντονισμού. Πραγματοποιούνται σε εξωτερικό χώρο ώστε το σώμα να εκτίθεται στα στοιχεία της φύσης με στόχο να επιτευχθεί η μεταστοιχείωση και η υπέρβαση. Ο ηθοποιός Γιάννης Στανκογλου αφηγείται κείμενα της αρχαίας ιστοριογραφίας και εμβληματικούς Ύμνους, που αποτυπώνουν την περιπετειώδη πορεία της Αρχαίας Ζώνης και αναδεικνύουν τις χορευτικές μορφές της καλλιτεχνικής σύλληψης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ«Το τελευταίο δέντρο»: Η ταινία του Βαγγέλη Νάκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πότε: Δευτέρα 3 Αυγούστου, 19:00
Χώρος: Αρχαία Ζώνη της Αλεξανδρούπολης
Η παράσταση έχει ελεύθερη είσοδο με ονομαστική κράτηση θέσης.
Είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης στο ακόλουθο εδώ.
Θα πρέπει να βρίσκεστε στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ζώνης το αργότερο στις 18.50. Η παράσταση θα ξεκινήσει ακριβώς στις 19.00 και θα τελειώσει στις 21.30.

Συντελεστές

Σύλληψη/Χορογραφία/ Σκηνοθεσία: Αποστολία Παπαδαμάκη
Πρωτότυπη μουσική: Τρύφωνας Κουτσουρέλης
Ερμηνευτές: Αντώνης Στρούζας, Κωνσταντίνα Λιόντου, Αποστολία Παπαδαμάκη
Φωνητικός αυτοσχεδιασμός: Μαρία Παπαγεωργίου
Αφηγητής: Γιάννης Στάνκογλου
Συμμετέχουν μαθήτριες σχολών χορού της Αλεξανδρούπολης

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b