MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
30
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΑΙΝΙΑ

«Το τελευταίο δέντρο»: Η ταινία του Βαγγέλη Νάκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Ο Βαγγέλης Νάκης και η νεολαία της κοινότητας Ματιού δημιούργησαν τη μικρού μήκους ταινία «Το τελευταίο δέντρο», στην οποία διαδραματίζεται η ζωή των ανθρώπων μετά τη φονική πυρκαγιά.

Monopoli Team

Ο Βαγγέλης Νάκης και η ομάδα του σε συνεργασία με τη νεολαία της κοινότητας Ματιού δημιούργησαν τη μικρού μήκους ταινία «Το τελευταίο δέντρο», στην οποία διαδραματίζεται η ζωή των ανθρώπων μετά τη φονική πυρκαγιά καθώς και ο αγώνας που δίνουν καθημερινά προκειμένου να ξανά «χτίσουν» ότι χάθηκε αλλά και να ξεπεράσουν χωρίς να ξεχάσουν κανέναν.

Η ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και πρωταγωνιστές είναι όλοι οι έφηβοι που συμμετέχουν. Παρουσιάζει σκηνές της τωρινής καθημερινότητας στο Μάτι, σκηνές επιμονής και υπομονής, καθώς και η συμμετοχή όλων στην «εκδήλωση μνήμης» με το μήνυμα «Δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ».

Στιγμιότυπο από τη ταινία

Μία εθνική τραγωδία

Στο τελευταίο δέντρο περιγράφεται πως γράφτηκε μία από τις πιο μαύρες ημέρες για τη σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας. Πέρα από τις υλικές ζημιές, 102 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν και το οικοσύστημα της περιοχής υπέστη ανεπανόρθωτη καταστροφή. Το βράδυ της 23ης Ιουλίου χαρακτηρίστηκε ως η μεγαλύτερη εθνική τραγωδία στην σύγχρονη ελληνική ιστορία.

Δύο χρόνια αργότερα, ο Βαγγέλης Νάκης με τη μικρού μήκους ταινία «Το τελευταίο δέντρο» αποτυπώνει τα γεγονότα και τις μαρτυρίες των κατοίκων με σκοπό να αναδειχθούν τα αίτια και η πραγματική εικόνα του σήμερα, που φυσικά διαφέρει από την εικόνα του τότε. Πάντα με σεβασμό στον ανθρώπινο πόνο και με αξιοπρέπεια απέναντι στην ανθρώπινη ζωή.

Στιγμιότυπο από τη ταινία

Το μήνυμα της ταινίας

Ο δημιουργός της λέει πως «Το Μάτι ζει» και προτρέπει τον καθένα μας να επισκεφθεί αυτόν τον όμορφο τόπο για να αντικρίσει με τα ίδια του τα μάτια το «θαύμα» που έχουν καταφέρει οι κάτοικοι της κοινότητας μόνοι τους και έχουν καταφέρει να φέρουν πίσω τη ζωή, όταν τους στερήθηκε από ανεπανόρθωτα λάθη.

Στα γυρίσματα της ταινίας

Στέλνει σε όλους το μήνυμα «Μην τους λυπάσαι. Οι άνθρωποι αυτοί είναι μαχητές και το απέδειξαν στις πιο κρίσιμες καταστάσεις. Κάθε μέρα με τις δράσεις τους επιχειρούν με έναν και μοναδικό σκοπό: Το Μάτι να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες του».

Δείτε την ταινία εδώ:
 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σκηνοθεσία: Πέτρος Νικολιντάης, Σωκράτης Πάτσος, Κωνσταντίνος Μόσχος
Φωτογραφία: Νίκος Λαουτάρης, Μίλι Σουλοβάρι, Άρης Μπάσα και Ραφαήλ Λασιθιωτάκης
Μουσική: Θοδωρής Τζίμας και Πάρης Κάλπος Μake up: Κατερίνα Μούτσιου
Στίχοι και φωνή: Τζωρτζίνα Αντωνακάκη και Γιάννης Τεργιάκης
Βιολιά: Μαρία Καρατζά και Ελένη Ιωαννίδου
Συντελεστές παραγωγής: Αλέξανδρος Μιχαλόπουλος, Μικαέλα Δεκλερή, Αθηνά Κλήμη και Αναστασία Κατσίλη
Υπόλοιποι συντελεστές: Λύδια Καβαλιέρου | Ασπασία Μπαζίμα | Ηλίας Βρεττάκος | Ανθή Φακιδάρη | Άρτεμις Βρεττάκου | Μάριος Μπιντάκος | Νάντσον Ντάλτρο | Ελίζα Σοφία Μπίτσια | Ελίζα Σαμίου | Βασίλης Αγγελιδάκης | Λάμπρος Κανατάς | Δημήτρης Τόλης |Χάρης Δημόπουλος | Λύδια Χριστουλάκη | Χρύσα Γκούγκου | Αλέξανδρος Κούμπρια | Λάμπρος Παπανικολάου
Η ταινία πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Ναυτικού Ομίλου Ματιού «ΝΑ.Ο.ΜΑ», της εταιρίας «Waterboom Festival», της εταιρίας ρουχισμού «PRIMO the brand» καθώς επίσης και των: Panik Records Entertainment | Epic Music Studio

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
COSMOTE HISTORY HD: Η «Μηχανή του Χρόνου» ρίχνει αυλαία τη φετινή σεζόν με τα καλύτερα στιγμιότυπα της χρονιάς
Cine News
Home Cinema: Οι ταινίες που θα δούμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Cine News
Home Cinema: Ποιες ταινίες θα δούμε αυτό το ΣΚ στην τηλεόραση
Cine News
Between a Rock and a Hard Place: Το ντοκιμαντέρ του Θάνου Λυμπερόπουλου κάνει πρεμιέρα στο «Beyond Borders»
Cine News
The Bear: Είδαμε το πρώτο επεισόδιο της 4ης σεζόν – Επιστροφή σε γνώριμα μονοπάτια
Cine News
«Οι Αθώοι»: Στον αέρα το ατμοσφαιρικό trailer της νέας σειράς του MEGA
Cine News
Η ωραιοποίηση του ελληνικού καλοκαιριού στο ελληνικό σινεμά – Ευχή ή κατάρα;
Cine News
Cine Fougaro: Κλασικές ταινίες που όλοι αγαπήσαμε σε μια σειρά θερινών προβολών με ελεύθερη είσοδο
Cine News
Park your Cinema & Park your Cinema Kids: Σινεμά κάτω απ’ τα αστέρια στο ΚΠΙΣΝ και τον Ιούλιο-Αύγουστο
Cine News
M3GAN 2.0: Η φονική κούκλα επιστρέφει για να σταματήσει την εξέγερση των μηχανών
Cine News
Ξαφνικά Φέτος το Καλοκαίρι #14: Οι θερινές σινεφίλ προβολές επιστρέφουν στο Σινέ Ριβιέρα
Cine News
Αυλαία για το 4ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αιγίου – Οι νικητές των βραβείων