MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Πολιτιστικό Φεστιβάλ του Δήμου Ηρωικής Νήσου Κάσου: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Με σύνθημα «Αγαπάμε την τέχνη – προστατεύουμε το νησί μας», ο Δήμος Ηρωικής Νήσου Κάσου ανακοινώνει τις εκδηλώσεις για το καλοκαίρι του 2020.

Monopoli Team

Οι εκδηλώσεις

Το πανόραμα των Πολιτιστικών Δράσεων που θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι καταφέρουν να βρεθούν στο πανέμορφο, ακριτικό νησί, θα αποτελείται από κινηματογράφο, θέατρο, μουσική, σεμινάρια και κουκλοθέατρο για παιδιά.

Κινηματογράφος

Η κινηματογραφική λέσχη του Δήμου, που ιδρύεται για πρώτη φορά από την ΚΟΔΕΔΗΚ, έχει προγραμματίσει την δημιουργία δυο «θερινών σινεμά» στα χωριά Αρβανιτοχώρι και Αγία Μαρίνα.

Ακόμα θα διοργανωθεί ένα μεγάλο αφιέρωμα στον διακεκριμένο σκηνοθέτη Μιχάλη Κακογιάννη, σε συνεργασία με το ομώνυμο Ίδρυμα και γι’ αυτό θα προβληθεί η τριλογία «Ηλέκτρα», «Ιφιγένεια», «Τρωάδες» με παρουσίαση της ζωής και του έργου του αείμνηστου δημιουργού.

Αφιέρωμα του Δήμου Ηρωικής Νήσου Κάσου στον Μιχάλη Κακογιάννη, σε συνεργασία με το ομώνυμο ίδρυμα..

Αφιέρωμα του Δήμου Ηρωικής Νήσου Κάσου στον Μιχάλη Κακογιάννη.

Τέλος να προστεθεί ότι επειδή η υγειονομική κρίση εμπόδισε το δραστήριο θεατρικό εργαστήρι Κάσου «Γιάννης Μαρίνος» να προχωρήσει σε νέα παραγωγή, πέντε από τις σημαντικότερες βιντεοσκοπημένες παραστάσεις του θα προβληθούν σε όλα τα χωριά του νησιού.

Θέατρο

Αυτό το καλοκαίρι στην Κάσο μικροί και μεγάλοι θα απολαύσουν τρεις σημαντικές θεατρικές παραστάσεις:

  • Πέμπτη 30 Ιουλίου με το Κουκλοθέατρο «Ανέμη», με το έργο «Ο παπαγάλος που νόμιζε πως δεν μπορούσε να πετάξει», στο γήπεδο 5χ5.
  • Πέμπτη 20 Αυγούστου στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου – Λυκείου Κάσου, η χαρισματική ηθοποιός Φωτεινή Μπαξεβάνη θα υποδυθεί την εμβληματική «Κυρά της Ρω» σε σκηνοθεσία του Σταύρου Λίτινα.
  • Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου – Λυκείου Κάσου θα παρουσιαστεί η πολυσυζητημένη παράσταση «Ο κάτω Παρθενώνας» του Κασιώτη συγγραφέα Μηνά Βιντιάδη, σε σκηνοθεσία Βάνας Πεφάνη, με τον Λεωνίδα Κακούρη και τον Χρήστο Σαπουντζή.
"Ο κάτω Παρθενώνας" του Μηνά Βιντιάδη

“Ο κάτω Παρθενώνας” του Μηνά Βιντιάδη

Στο πλαίσιο των θεατρικών εκδηλώσεων, ο συγγραφέας Μηνάς Βιντιάδης από 20 έως 26 Ιουλίου στο Φρυ θα διδάσκει το σεμινάριο συγγραφής θεατρικού έργου.

Μουσική

Όσων αφορά στην μουσική, έχουν προγραμματιστεί δυο βραδιές:

Μια βραδιά λαϊκής μουσικής με τον Κασιώτη Τραγουδιστή Γιώργο Μαυρουδή και μια βραδιά Παραδοσιακής Κασιώτικης Μουσικής και Μαντινάδας, στην αυλή της Αγίας Τριάδας, στο Πόλι, με την νέα γενιά των οργανοπαιχτών του νησιού, υπό το φως των κεριών.

Τι αναφέρει ο Δήμαρχος Δήμου Κάσου

Ο Δήμαρχος Μιχάλης Ερωτόκριτος (Δήμος Ηρωικής Νήσου Κάσου) αναφέρει: «Μετά και την κατάργηση των πανηγυριών της θερινής περιόδου ήταν μεγάλη η ανάγκη της διοργάνωσης ενός Φεστιβάλ με την αυστηρή προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας καλλιτεχνών και θεατών, σύμφωνα με τις κρατικές προδιαγραφές και τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Επιθυμία μας ήταν οι μόνιμοι κάτοικοι του νησιού μας, μετά από ένα δύσκολο χειμώνα, αλλά και όσοι απόδημοι Κασιώτες αποφασίσουν να έρθουν στο νησί μας να έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκδηλώσεις υψηλού επιπέδου».

Περισσότερα από Φεστιβάλ
VIMA_WEB3b