MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΡΆΣΕΙΣ

Learning for Life: Μοναδική εμπειρία ζωής και μάθησης βίωσαν οι απόφοιτοι του προγράμματος της Diageo

Το Learning for Life έδωσε και φέτος την ευκαιρία σε 18 νέους να αποκτήσουν απαραίτητα εφόδια προκειμένου να ενταχθούν με επιτυχία στους κλάδους του Τουρισμού, της Εστίασης και της Φιλοξενίας.

Οι σπουδαστές του Learning for Life, κατά τη φετινή τελετή αποφοίτησης, ετοίμασαν signature cocktails, με premium αποστάγματα της DIAGEO και τα προσέφεραν στους καλεσμένους
Οι σπουδαστές του Learning for Life, κατά τη φετινή τελετή αποφοίτησης, ετοίμασαν signature cocktails, με premium αποστάγματα της DIAGEO και τα προσέφεραν στους καλεσμένους
Monopoli Team

Οι απόφοιτοι παρέλαβαν τα διπλώματα τους με πολλά χαμόγελα και μεγάλη υπερηφάνεια για την πρόοδό τους. Σε αυτό το εορταστικό κλίμα, ολοκληρώθηκε για 2η συνεχή χρονιά το πρόγραμμα Learning for Life της DIAGEO, της κορυφαίας εταιρείας premium αλκοολούχων ποτών στον κόσμο, σε συνεργασία με την Ανθρωπιστική Οργάνωση PRAKSIS και το Bar Academy, πιστοποιημένο κέντρο διά βίου μάθησης που εξειδικεύεται στην εκπαίδευση bartenders & barista.

Παρά την προσωρινή αναστολή λόγω της πανδημικής κρίσης, τόσο η DIAGEO όσο και οι σπουδαστές παρέμειναν πιστοί στη δέσμευσή τους και ολοκλήρωσαν με επιτυχία το πρόγραμμα πλήρως ευθυγραμμισμένοι με τους νέους κανόνες προστασίας και υγιεινής.

Οι απόφοιτοι έλαβαν υψηλή κατάρτιση στην τέχνη του bartending και του barista, ενώ παράλληλα εμπλούτισαν τις γνώσεις τους γύρω από τα διαφορετικά αποστάγματα, είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις εργασιακές τους δεξιότητες και γνώρισαν την τέχνη της οινοποιίας και του κρασιού μέσα από τη συνεργασία του LEARNING FOR LIFE με το «Κτήμα Κοκοτού».

Στιγμιότυπο από την τελετή αποφοίτησης του Learning for Life (αριστερά: Έφη Μπούρα, Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων Diageo Hellas, Μαρί Χάλακα, Διευθύντρια Ανεύρεσης Πόρων PRAKSIS, σπουδαστής του Learning for Life, Γιώργος Ψωμιάδης Εμπορικός Διευθυντής Diageo Hellas, Μπάμπης Καϊδαλίδης, Διευθύνων Σύμβουλος Bar Academy)

Στιγμιότυπο από την τελετή αποφοίτησης του Learning for Life
(αριστερά: Έφη Μπούρα, Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων Diageo Hellas, Μαρί
Χάλακα, Διευθύντρια Ανεύρεσης Πόρων PRAKSIS, σπουδαστής του Learning for Life,
Γιώργος Ψωμιάδης Εμπορικός Διευθυντής Diageo Hellas, Μπάμπης Καϊδαλίδης,
Διευθύνων Σύμβουλος Bar Academy)

Μετά από περισσότερες από 100 ώρες εκπαίδευσης, πραγματοποιήθηκε η αποφοίτηση των νέων σπουδαστών σε μια όμορφη γιορτή στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πειραιά, παρουσία εργαζομένων της DIAGEO, εκπροσώπων της ΜΚΟ PRAKSIS και του Bar Academy. Στο τέλος της αποφοίτησης, οι σπουδαστές απέδειξαν τις ικανότητες τους, ετοιμάζοντας και προσφέροντας στους καλεσμένους signature cocktails με premium αποστάγματα της DIAGEO.

Μία επιπλέον καινοτομία του φετινού LEARNING FOR LIFE ήταν οι υποτροφίες που προσφέρθηκαν σε 2 απόφοιτους με την καλύτερη επίδοση. Μέσω αυτών των υποτροφιών, οι δύο σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σεμινάρια εξειδικευμένης γνώσης και υψηλότερου επιπέδου στο Bar Academy, τον εκπαιδευτικό συνεργάτη του προγράμματος.

Λίγα λόγια για το διεθνές πρόγραμμα Learning For Life

Το LEARNING FOR LIFE κατέχει σημαντική θέση στις δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της DIAGEO σε παγκόσμιο επίπεδο. Ξεκίνησε το 2008 από τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική. Πλέον αριθμεί περισσότερα από 90 προγράμματα, τα οποία υλοποιούνται σε ετήσια βάση σε περισσότερες από 40 χώρες ανά τον κόσμο και ο αριθμός των ωφελούμενων ξεπερνάει τους 140.000 ανθρώπους.

Διασφαλίζοντας εργασιακή εμπειρία για τουλάχιστον 70% των συμμετεχόντων, το πρόγραμμα υποστηρίζει τον Στόχο Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών για την επίτευξη της απασχόλησης και αξιοπρεπούς εργασίας για όλους.

Στην Ελλάδα, το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2019 με στόχο να προσφέρει σε νέους που ανήκουν σε εργασιακά ευάλωτες ομάδες ευκαιρίες για απασχόληση στους τομείς της Φιλοξενίας, της Εστίασης και του Τουρισμού, τους βασικούς πυλώνες της εγχώριας οικονομίας.

Η DIAGEO έχει δεσμευτεί να συνεχίσει την υλοποίηση του LEARNING FOR LIFE στην Ελλάδα, επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο τον βιώσιμο τρόπο λειτουργίας της.

Σπουδαστής του Learning for Life του δεύτερου έτους κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος στο Bar Academy

Σπουδαστής του Learning for Life του δεύτερου έτους κατά τη
διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος στο Bar Academy

Σχετικά με την Diageo

Η DIAGEO είναι κορυφαία εταιρεία premium αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα και τον κόσμο. Το όνομα Diageo προέρχεται από την συνένωση δύο λέξεων: από τη Λατινική λέξη Dia που σημαίνει ημέρα και την λέξη Geo που προέρχεται από την Ελληνική γαία. Το όνομα της αντικατοπτρίζει το όραμα της εταιρίας «Γιορτάζουμε τη ζωή, κάθε ημέρα, σε όλη τη γη, υπεύθυνα».

Στην Ελλάδα, η Diageo διακινεί μία μεγάλη σειρά σημάτων, που κατέχουν κορυφαία θέση στην εκάστοτε κατηγορία και σε κάθε περίσταση κατανάλωσης. Τα ουίσκυ Johnnie Walker, Haig, Dimple και Cardhu, η Smirnoff Vodka, το Gordon´s Gin, το ρούμι Captain Morgan, το Baileys Cream Liqueur, η τεκίλα Don Julio και η σαμπάνια Veuve Clicquot είναι μερικά από τα δημοφιλή σήματα που εμπορεύεται στη χώρα μας.

Η Diageo μεταξύ άλλων θέτει την μετρημένη κατανάλωση των αλκοολούχων ποτών στο επίκεντρο της δράσης της όπως εκφράζεται και στο όραμά της, από τη λέξη «υπεύθυνα». Επισκεφθείτε την παγκόσμια πλατφόρμα της Diageo για την υπεύθυνη κατανάλωση για να βρείτε πληροφορίες, πρωτοβουλίες και καλές πρακτικές

Περισσότερα από Εταιρικές Δράσεις
VIMA_WEB3b