MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΈΑ

Κορονοϊός: Προς απαγόρευση τα πανηγύρια-Πότε και για ποιες χώρες ανοίγουν τα σύνορα

Στην Ενημέρωση πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έκανε λόγο για την πιθανότητα απαγόρευσης των πανηγυριών, αλλά και το άνοιγμα των συνόρων με αυστηρά μέτρα.

Monopoli Team

Στην Eνημέρωση πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, την Δευτέρα 13 Ιουλίου, ο Στέλιος Πέτσας έκανε λόγο για τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού, που θα οδηγήσουν σε ενισχυμένα μέτρα.

“Η αύξηση τόσο των εισαγόμενων, όσο και των ντόπιων κρουσμάτων χτυπά καμπάνα προειδοποίησης για όλους” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Σ. Πέτσας, ενώ ανέφερε ότι την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης συγκάλεσε ευρεία συνάντηση, όπου μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η αυστηροποίηση των μέτρων στα σύνορα του Προμαχώνα.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε
  •  Όσοι εισέρχονται για μη ουσιώδεις λόγους, από τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.
  •  Περιορίζεται για τους επισκέπτες της χώρας ο ελάχιστος χρόνος συμπλήρωσης του PLF, από 48 στις 24 ώρες πριν την άφιξή τους
  • Αυξάνεται ο αριθμός των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων σε όλη την Ελλάδα.

Όσον αφορά το άνοιγμα των συνόρων για Μ. Βρετανία, Σουηδία και ΗΠΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε: “Όπως είχαμε προαναγγείλει, ανοίγουμε τις απευθείας πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο από τις 15 Ιουλίου. Επιπλέον, ανοίγουμε τις απευθείας πτήσεις από τη Σουηδία από τις 22 Ιουλίου 2020. Παράλληλα, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως για παράδειγμα οι Η.Π.Α., εξετάζεται το άνοιγμα των απευθείας πτήσεων από τέλος Ιουλίου 2020, με την υποχρέωση επίδειξης αρνητικού αποτελέσματος μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδο στην Ελλάδα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΑυτά είναι τα καλύτερα νησιώτικα πανηγύρια του Δεκαπενταύγουστου12.09.2018

Όσον αφορά τα εισαγόμενα κρούσματα: “Επειδή η καμπάνα κινδύνου δεν χτυπάει μόνο για τις αφίξεις από το εξωτερικό, αλλά και για τα φαινόμενα χαλάρωσης στο εσωτερικό, ζητήθηκε από την Επιτροπή των Λοιμοξιολόγων να εξεταστεί, στη σημερινή της συνεδρίαση, η άμεση απαγόρευση των πανηγυριών και λοιπών μαζικών εκδηλώσεων μέχρι, τουλάχιστον, τέλος Ιουλίου.

Περισσότερα από Τι Νέα;
VIMA_WEB3b