MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
19
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΒΙΒΛΙΟ

Terry Pratchett: Κυκλοφορεί τον Σεπτέμβριο η τελευταία συλλογή παιδικών διηγημάτων του

Η τελευταία συλλογή των πρώιμων παιδικών διηγημάτων του Βρετανού συγγραφέα Terry Pratchett, με γενικό τίτλο «The Time Travelling Caveman» θα εκδοθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Terry Pratchett
Photograph: Dominic Lipinski
Monopoli Team

Μια συλλογή από μικρές ιστορίες μυθοπλασίας του μετρ του φανταστικού, Terry Pratchett, πρόκειται να κυκλοφορήσουν, σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, τον Σεπτέμβριο του 2020, υπό τον γενικό τίτλο «The Time Travelling Caveman»

Τα συγκεκριμένα διηγήματα αποτελούν δείγματα των πρώιμων έργων του πολυβραβευμένου, εκλιπόντος Βρετανού συγγραφέα και γράφτηκαν τις δεκαετίες του 1960 και 1970, όταν και εργαζόταν ως δημοσιογράφος στην τοπική εφημερίδα «The Bucks Free Press». Εκεί, ως μέρος των καθηκόντων του υπήρξε και η εβδομαδιαία συγγραφή μιας παιδικής ιστοριούλας, η οποία και δημοσιευόταν στην αντίστοιχη στήλη της εφημερίδας, καθώς και στην «Western Daily Press». Μάλιστα, κάποια από τα τεύχη αυτά πουλήθηκαν πρόσφατα στο διαδίκτυο έναντι χιλιάδων λιρών.

Το εξώφυλλο του βιβλίου «The Time-travelling Caveman» που θα κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Μια πρώτη συλλογή από τις πρώιμες αυτές ιστοριούλες μυθοπλασίας είχε κυκλοφορήσει το 2014 υπό τον γενικό τίτλο «Dragons at Crumbling Castle». Οι περισσότερες, όμως, από τις ιστορίες που θα συμπεριληφθούν στην μελλοντική έκδοση «The Time Travelling Caveman» εκδίδονται για πρώτη φορά σε μορφή βιβλίου. Το περιεχόμενό τους ποικίλει: Από την «ανακάλυψη» του τάφου του Βασιλιά Αρθούρου από έναν Ουαλό βοσκό έως μια απίθανη πτήση στον πλανήτη Άρη. Το ύφος τους σπιρτόζικο και απολαυστικό, όπως μας είχε συνηθίσει άλλωστε ο σπουδαίος συγγραφέας.

Οι εκδότες των παιδικών βιβλίων του Terry Pratchett, Ruth Knowles και Tom Rawlinson,  ανέφεραν σε κοινή τους δήλωση: «Αυτό που κάνει τις συγκεκριμένες ιστορίες μοναδικές είναι το γεγονός ότι απευθύνονται τόσο σε παιδιά, όσο και σε ενήλικες. Σε παιδιά που θέλουν να γίνουν ενήλικες και σε ενήλικες που αισθάνονται ακόμη παιδιά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌταν ο Terry Pratchett «συνομιλούσε» με τους σπουδαιότερους συγγραφείς12.09.2018

Ένας περιπετειώδης και διασκεδαστικός κόσμος μυθοπλασίας

Ο Terry Pratchett έφυγε από τη ζωή το 2015, ύστερα από μάχη με τη νόσο Alzheimer αφήνοντας πίσω τη δημοφιλέστατη σειρά βιβλίων φαντασίας «Δισκόκοσμος», εξαιρετικά μυθιστορήματα παιδικής λογοτεχνίας, όπως «Ο εκπληκτικός Μορίς και τα σοφά τρωκτικά», καθώς και επιτυχημένες συνεργασίες με άλλους συγγραφείς, όπως ο Neil Gaiman («Good Omens»).

Πηγή: Guardian

Μπορείτε να διαβάσετε την πρώτη ιστοριούλα της συλλογής, με τίτλο «The Tropnecian Invasion of Great Britain» εδώ.

Περισσότερα από Βιβλία
VIMA_WEB3b