MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΡΑΣΗ

Ανακαλύπτοντας τα μυστικά του Ταύρου: Πολιτιστικοί περίπατοι από το Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς, στο πλαίσιο της δράσης «Ανακαλύπτοντας τα μυστικά του Ταύρου», οργανώνει τρεις πολιτιστικούς περιπάτους.

Monopoli Team

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), στο πλαίσιο της δράσης «Ανακαλύπτοντας τα μυστικά του Ταύρου», οργανώνει τις Πέμπτες 16, 23 και 30 Ιουλίου (ώρες 19:00-21:00), τρεις πολιτιστικούς περιπάτους στην ευρύτερη περιοχή του Ταύρου, με σημείο συνάντησης το Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ.

Τι θα δούμε

Από το πυργάκι του Ρουφ της Αμαλίας μέχρι τη σημερινή λεωφόρο Πέτρου Ράλλη, κτηριακά κελύφη της περιόδου της οικονομικής ανασυγκρότησης της χώρας (1946- 1960) που διασώζονται στην περιοχή «ζωντανεύουν» μέσα από αρχειακές πηγές και αφηγήσεις. Ξυπνάνε μνήμες, όπως τα παγωτά ΑΣΤΥ και οι βιομηχανικοί ανεμιστήρες τύπου ΑΝΕΜΟΣ της ΕΛΒΗΜΑ.

Με βάση το αρχειακό υλικό του Ιστορικού Αρχείου ΠΙΟΠ και τη βοήθεια του αρχειονόμου- βιβλιοθηκονόμου Δημήτρη Ραμαντάνογλου, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την περιοχή και την οικονομική ιστορία της. Θα ανακαλύψουν πως ο «μέσος χώρος» ανάμεσα σε Αθήνα και Πειραιά, μετατράπηκε σε κέντρο βιομηχανικής ανάπτυξης βυρσοδεψίας, σαπωνοποιίας, κεραμοποιίας, χυμοποιίας, ηλεκτροκινητήρων κ.ά.

Συμμετοχή στη δράση

Οι συμμετέχοντες με ενδιαφέρον για την φωτογραφία καλούνται να αποτυπώσουν την εμπειρία τους. Έτσι, θα μπορέσουν να συμμετάσχουν.

Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν, με απαραίτητη κράτηση. Λόγω των ειδικών συνθηκών, η δράση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα προβλεπόμενα μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Ρεματιάς 2020-Νύχτες Αλληλεγγύης: Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων12.09.2018

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για κρατήσεις: 210 3418051, Δευτ.-Παρ. 10:00-16:00.
ΠΙΟΠ: Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, 17778, Ταύρος

 

Περισσότερα από Στην Πόλη
VIMA_WEB3b