MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΦΕΣΤΙΒΆΛ

Το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2020 έρχεται στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι

Το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2020 έρχεται στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς με τις “Νύχτες Αλληλεγγύης” και τα τραγούδια του Νίκου Καββαδία

Οι guitarte ensemble θα συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Ρεματιάς
Monopoli Team

Το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2020 έρχεται στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι με τις “Νύχτες Αλληλεγγύης” και τα τραγούδια του Νίκου Καββαδία, την Κυριακή 26 Ιουλίου, στις 21:00.

Το guitarte ensemble (Νίκος Χατζηελευθερίου, Χρήστος Φάκλαρης, Χριστίνα Πολυκρέτη και Άννα Σαρτζίδου), σε μια νέα, διαφορετική παρουσία, με τον ιδιαίτερο κιθαριστικό ήχο του, θα είναι το ορχηστρικό «πλοίο» στο ταξίδι με τα ποιήματα του Νίκου Καββαδία που έγιναν τραγούδια.

Οι guitarte ensemble στο Φεστιβάλ Ρεματιάς

Οι guitarte ensemble στο Φεστιβάλ Ρεματιάς

Με αυτό το ηχητικό στίγμα, έγιναν οι επιλογές των τραγουδιών. Μια σειρά τραγουδιών από τους “Ξέμπαρκους” (σε μεταγραφή για κιθαριστικό σύνολο από τον Περουλή Σακελλαρίδη), μια ανθολογία τραγουδιών από τον Γιάννη Σπανό, την Μαρίζα Κωχ και τον Θάνο Μικρούτσικο (σε προσαρμογή από τον Ν. Χατζηελευθερίου)

Τα τραγούδια ερμηνεύουν η Άννα Σαρτζίδου και ο Δημήτρης Βουτσάς.

Με αυτήν τη συναυλία το μουσικό σύνολο επανέρχεται στις εναλλακτικές του (μετά τα 4 Concerti grossi με μουσική Μπαροκ) σύνθετες παραγωγές. Συναντιέται με δύο εξαιρετικούς μουσικούς, τον κοντραμπασίστα Όσβαλντ Αμιράλη και τον κιθαρίστα και μαέστρο Κώστα Ηλιάδη.

O κοντραμπασίστας Όσβαλντ Αμιράλης

Ο Περουλής Σακελλαριδης γράφει και επιμελείται τα κείμενα της παράστασης, σε μια νέα συνάντηση με τον Νίκο Χατζηελευθερίου.

Ο Νίκος Χατζηελευθερίου μιλώντας για τη συναυλία «Ξέμπαρκοι καιροί. Ήχοι εξόριστοι», αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2020 “Νύχτες αλληλεγγύης”, προσαρμοσμένο στην τρέχουσα υγειονομική συνθήκη, προτάσσει ένα μικρό αριθμό συναυλιών και παραστάσεων, με υψηλά καλλιτεχνικά στάνταρς, ξεκάθαρο αισθητικό περιεχόμενο και σαφές κοινωνικό μήνυμα.

Στο πλαίσιο αυτό, η παρουσία του guitarte ensemble, σε συνεργασία με σημαντικούς καλλιτέχνες και με θέμα την τραγουδισμένη ποίηση του Νίκου Καββαδία, συνιστά μια πρόταση αισθητικής απόλαυσης, και παράλληλα μια πρόκληση για καλλιτέχνες και κοινό.

Μια πρόκληση ακριβώς στη σημερινή πρωτόγνωρη συνθήκη, είναι η ”απόσταση” και η ανάγκη υπέρβασης της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΗρώδειο: Με ένα αφιέρωμα στον Θάνο Μικρούτσικο ξεκινά το φετινό συναυλιακό καλοκαίρι12.09.2018

Από αυτήν την αφετηρία εκπορεύτηκαν οι επιλογές. Απόσταση-ταξίδι-θάλασσα-άνθρωπος-άνθρωποι-διαφορετικοί-καινούριοι-άγνωστοι-λόγος-επικοινωνία-ποίηση-τραγούδι. Ένα κεντρικό πρόσωπο. Νίκος Καββαδίας.»

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Φεστιβάλ Ρεματιάς 2020 «Νύχτες αλληλεγγύης»
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς: Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Χαλάνδρι
Κυριακή 26 Ιουλίου 2020 | Ώρα έναρξης 21:00

Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα, σχολικά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις για ανάπηρα και εμποδιζόμενα πρόσωπα, ύστερα από πρωτοβουλία της Κίνησης Αναπήρων Καλλιτεχνών, καθώς και τουαλέτα αναπήρων.

Η πρόσβαση για άτομα με κινητική αναπηρία είναι δυνατή με αυτοκίνητο μέχρι το χώρο του θεάτρου όπου υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων.

Περισσότερα από Φεστιβάλ
VIMA_WEB3b