MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ENTER: Η Isabella Rossellini, η Έφη Μπίρμπα και άλλοι φτιάχνουν 7 νέα έργα σε 120 ώρες

Με νέα έργα από τους Isabella Rossellini – Paul Magid, Έφη Μπίρμπα, Liesbeth Gritter (Kassys), Emily Mast – Yehuda Duenyas και άλλους, ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος της ψηφιακής συλλογής τέχνης του Ιδρύματος Ωνάση, «ENTER».

ENTER
Isabella Rossellini & Paul Magid, «Darwin, What? What?»
Monopoli Team

Okwui Okpokwasili, «Altostratus: An Allegory» («Υψιστρώματα: Μια αλληγορία»)

Video | Διάρκεια: 10΄27΄΄

Λίγα λόγια για το έργο

Τα υψιστρώματα είναι γκρίζα ή γκριζογάλανα νέφη. Ο ήλιος ή το φεγγάρι φωτίζουν μέσα από αυτά τα σύννεφα, αλλά η παρουσία τους σηματοδοτεί μια επικείμενη καταιγίδα. Αυτό είναι ένα κομμάτι που περιλαμβάνει κίνηση, ήχο και κείμενο. Αποσκοπεί στη διατήρηση ενός χώρου για αναστοχασμό, για προβληματισμό ως προς το τι επικρέμεται εκεί ψηλά και πώς μπορεί όλο αυτό να πέσει πάνω μας.

Όκουι Οκποκβάσιλι

Η Όκουι Οκποκβάσιλι είναι δημιουργός περφόρμανς, εγκατεστημένη στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Στις δουλειές της περιλαμβάνονται οι βραβευμένες με Bessie παραγωγές, «Pent-Up: a revenge dance» και «Bronx Gothic», καθώς και οι περφόρμανς «Poor People’s TV Room» και «Adaku’s Revolt». Πρόσφατα υπήρξε συνεπιμελήτρια στο Danspace Project Platform «Utterances from the Chorus».

Ανάμεσα στις αναθέσεις, τα residencies και τις βραβεύσεις της περιλαμβάνονται: ανάθεση από τη 10η Μπιενάλε του Βερολίνου, το βραβείο Σύγχρονου Χορού Doris Duke για το 2018, οι καλλιτεχνικές υποτροφίες για το 2018 MacArthur Fellow, USA Artist Fellow και Princeton Hodder Fellow, το βραβείο Herb Alpert για τον χορό του 2018, το πρόγραμμα Extended Life του Συμβουλίου Πολιτισμού του Κεντρικού Μανχάταν (2013-2016, 2019), η καλλιτεχνική υποτροφία χορού του Foundation for Contemporary Arts (2014) και αναθέσεις/residencies από το MoMA, το The Young Vic και την Tate Modern.

Συντελεστές

Κείμενο & Χορογραφία: Okwui Okpokwasili
Βίντεο & Ήχος: Peter Born

*Ανάθεση (ENTER): Ίδρυμα Ωνάση

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b