MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ENTER: Η Isabella Rossellini, η Έφη Μπίρμπα και άλλοι φτιάχνουν 7 νέα έργα σε 120 ώρες

Με νέα έργα από τους Isabella Rossellini – Paul Magid, Έφη Μπίρμπα, Liesbeth Gritter (Kassys), Emily Mast – Yehuda Duenyas και άλλους, ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος της ψηφιακής συλλογής τέχνης του Ιδρύματος Ωνάση, «ENTER».

ENTER
Isabella Rossellini & Paul Magid, «Darwin, What? What?»
Monopoli Team

Kat Válastur, «Slothian days» (Ράθυμες μέρες)

Video | Διάρκεια: 5΄

Λίγα λόγια για το έργο

Το «Slothian days» είναι μια sci-fi ιστορία γυρισμένη σε διαφορετικές τοποθεσίες του Βερολίνου. Με πρωταγωνιστές τρεις αξιόλογους ερμηνευτές της χορευτικής σκηνής του Βερολίνου, τον Τy Boomershine, την Ogbitse Omagbemi και τη Leah Katz, το «Slothian days» δρα απελευθερωτικά στη δυσκολία των καιρών, με το χιούμορ και τον χορό να δίνουν την ώθηση για να αρχίσουμε ξανά.

Kat Válastur

Η Kat Válastur είναι χορογράφος και χορεύτρια, που γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει στο Βερολίνο. Τα έργα της προσδιορίζονται από τη δημιουργία μιας διακριτής χορευτικής και εικαστικής γλώσσας, στην οποία οι επιθυμίες μας, η μυθοπλασία και η πραγματικότητα συγχωνεύονται σε στοχαστικές έννοιες δημιουργώντας εξαιρετικά έντονες ατμόσφαιρες που προκαλούν τις αισθήσεις με τις μεταβαλλόμενες και οικείες τους ποιότητες. Έχει ανακηρυχθεί υποσχόμενο ταλέντο στον χορό από το περιοδικό Tanz (2016), ήταν υποψήφια για το βραβείο George-Tabori (2017) και υπήρξε προσκεκλημένη καλλιτέχνης στο Ινστιτούτο Χωρικού Πειραματισμού – ένα πρότζεκτ που αποτέλεσε πρωτοβουλία του Olafur Eliasson και του Πανεπιστημίου Τεχνών του Βερολίνου.

Στην τελευταία της σειρά έργων, με τον γενικό τίτλο «The staggered dances of beauty», η ψηφιακή διεργασία του morphing –όπου μια εικόνα ή ένα σχήμα μεταμορφώνεται μέσα από μια απρόσκοπτη μετάβαση σε κάποια άλλη– γίνεται μια κινητική τεχνική σωματικών μεταμορφώσεων. Το πιο πρόσφατο ομαδικό έργο της, «Arcana Swarm», υποστηρίχθηκε από το Ίδρυμα Hermès στο πλαίσιο του «New Settings» και παρουσιάστηκε ως εν εξελίξει έργο στο πλαίσιο του Live Works volume 7 / Performance Act Award, στον χώρο Centrale Fies της Ιταλίας (2019). Έκανε πρεμιέρα στο θέατρο HAU Hebbel am Ufer στο Βερολίνο, τον Νοέμβριο του 2019, ενώ αργότερα τον ίδιο μήνα ανέβηκε στο Théâtre de la Cité international στο Παρίσι, στο πλαίσιο του καλλιτεχνικού προγραμματισμού του Théâtre de la Ville.

Συντελεστές

Μια δημιουργία της Kat Válastur (σκηνοθεσία, μουσική, μοντάζ, σενάριο)

Ερμηνευτές: Omagbitse Omagbemi, Ty Boomershine, Leah Katz
Κάμερα: Leon Eixenberger

*Ανάθεση (ENTER): Ίδρυμα Ωνάση

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b