MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
16
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ENTER: Η Isabella Rossellini, η Έφη Μπίρμπα και άλλοι φτιάχνουν 7 νέα έργα σε 120 ώρες

Με νέα έργα από τους Isabella Rossellini – Paul Magid, Έφη Μπίρμπα, Liesbeth Gritter (Kassys), Emily Mast – Yehuda Duenyas και άλλους, ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος της ψηφιακής συλλογής τέχνης του Ιδρύματος Ωνάση, «ENTER».

ENTER
Isabella Rossellini & Paul Magid, «Darwin, What? What?»
Monopoli Team

Έφη Μπίρμπα, «Syndrome de Laocoon» (Το Σύνδρομο του Λαοκόωντα) ENTER

Video | Διάρκεια: 16΄12΄΄

Λίγα λόγια για το έργο

Η Έφη Μπίρμπα και ο Άρης Σερβετάλης δημιουργούν για το ENTER μια αλληγορία για την ανθρώπινη συνθήκη. Μια αυτοφυής άκανθος (Acanthus mollis L.) καταστρέφεται ολοκληρωτικά. Το Triodion του Arvo Pärt ξεκινά με τον Τρισάγιο ύμνο και καταλήγει σε αυτόν. Το σύμπλεγμα του Λαοκόωντα, το περιβόλι του οσίου Παΐσιου του Αγιορείτη. Κάθε ξεκίνημα της άνοιξης, ο Άρης καταστέλλει την ορμή των αγριόχορτων στον κήπο.

Έφη Μπίρμπα

H Έφη Μπίρμπα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Φοίτησε στη Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) και ολοκλήρωσε τις σπουδές με μια μεσαίου μήκους ταινία. Από το 2008, η δραστηριότητά της εντοπίζεται στους χώρους των παραστατικών τεχνών, του θεάτρου, του κινηματογράφου, της περφόρμανς, της βιντεοτέχνης και της σκηνογραφίας. Είναι ιδρυτικό μέλος του δικτύου καλλιτεχνών «Rēs Ratio Network».

Άρης Σερβετάλης

Ο Άρης Σερβετάλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής Διομήδη Φωτιάδη. Συμμετέχει από το 1997 σε θεατρικές και χοροθεατρικές παραστάσεις. Έχει εργαστεί για τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Είναι ιδρυτικό μέλος του δικτύου καλλιτεχνών «Rēs Ratio Network».

Συντελεστές

Σύλληψη, σκηνοθεσία, μοντάζ: Έφη Μπίρμπα
Εμφανίζονται: Άρης Σερβετάλης, Misa
Μουσική: Arvo Pärt, Triodion, σε ερμηνεία της Latvian Radio Choir, υπό τη διεύθυνση του Sigvards Klava (1998)

*Ανάθεση (ENTER): Ίδρυμα Ωνάση

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b