MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΙΕΘΝΉ

Idris Elba, Viola Davis και άλλοι 300 καλλιτέχνες κατά του Hollywood και της αστυνομικής βίας

Σε μία ανοιχτή επιστολή 300 ηθοποιοί και αστέρες ζητούν από το Hollywood να επενδύσει στο ταλέντο μαύρων ηθοποιών και να σταματήσει τον εκθειασμό της αστυνομικής βίας.

Viola Davis και Idris Elba
Viola Davis και Idris Elba
Monopoli Team

Πάνω από 300 μαύροι καλλιτέχνες και παραγωγοί του Hollywood υπέγραψαν σήμερα μία επιστολή που καλεί την βιομηχανία του θεάματος να σταματήσει να εκθειάζει την αστυνομική βία και να αρχίσει να επενδύει στις κοινότητες και το ταλέντο των μαύρων Αμερικανών.

Η ανοιχτή επιστολή αποτελεί πρωτοβουλία του Kendrick Sampson, ηθοποιό στην δημοφιλή αμερικανική σειρά Insecure, που βίωσε την αστυνομική βία από πρώτο χέρι. Σε διαμαρτυρία κατά της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού, με αφορμή τη δολοφονία του George Floyd, χτυπήθηκε από γκλομπ αστυνομικού και πλαστικές σφαίρες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kendrick Sampson (@kendrick38) στις

Ανάμεσα σε αυτούς που υπέγραψαν και στήριξαν τον Sampson βλέπουμε ονόματα, όπως είναι ο Idris Elba, η Viola Davis, ο Michael. B. Jordan, ο “Μαύρος Πάνθηρας” της Μάρβελ Chadwick Boseman, η Octavia Spencer, η Cynthia Erivo, ο Billy Porter, η Taraji P. Henson, καθώς και η Ελληνοαμερικανίδα σκηνοθέτις Melina Matsoukas, που φέτος η ταινία της “Queen & Slim” ήταν από τις λίγες επιτυχίες με αποκλειστικά μαύρους συντελεστές.

Η επιστολή υπογραμμίζει πέντε βασικά αιτήματα: “Τέλος στον εκθειασμό της αστυνομίας, τέλος στο περιεχόμενο κατά των μαύρων, επένδυση σε αντι-ρατσιστικό περιεχόμενο, επένδυση στην κοινότητα των μαύρων Αμερικανών, επένδυση στο ταλέντο μαύρων δημιουργών” -αιτήματα που υπόκεινται στο γενικότερο πλαίσιο για την εξάλειψη του συστηματικού ρατσισμού στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, η επιστολή κατακρίνει την παλαιότερη και παροντική ενθάρρυνση του Hollywood “προς την αστυνομικής βίας και την κουλτούρα του ρατσισμού κατά των μαύρων” μέσα από αμέτρητες ταινίες και σειρές που επικεντρώνονται μόνο στην οπτική της αστυνομίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟι πρωταγωνιστές του “Selma” κατηγορούν τα Όσκαρ για ρατσιστική συμπεριφορά12.09.2018

“Με αυτόν τον τρόπο το Hollywood και τα κυρίαρχα μέσα έχουν συμβάλλει στην ποινικοποίηση των μαύρων ανθρώπων, στην εσφαλμένη αναπαράσταση του δικαστικού συστήματος και στον εκθειασμό της αστυνομικής διαφθοράς και βίας, που έχει τραγικές συνέπειες στις ζωές των μαύρων” διαβάζουμε στο γράμμα.

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b