MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
05
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΉ

Όπερα στη Βαρκελώνη ανοίγει ξανά με μία παράσταση για… 3000 γλάστρες

Η όπερα El Liceu της Βαρκελώνης άνοιξε μετά από τρεις μήνες και έπαιξε για σχεδόν 3000 φυτά σε γλάστρες, στο πλαίσιο έργου ενός καλλιτέχνη, που άντλησε έμπνευση από τη σχέση του με τη φύση κατά την πανδημία.

Monopoli Team

Μετά από τρεις μήνες καραντίνας, η όπερα El Liceu της Βαρκελώνης άνοιξε ξανά την Δευτέρα 22 Ιουνίου και μάλιστα ήταν γεμάτη! Το κοινό της, όμως, δεν ήταν άνθρωποι, αλλά… φυτά σε γλάστρες, που γέμισαν την αίθουσα με χωρητικότητα 2.292 θέσεων.

Πρόκειται για το έργο ενός Ισπανού καλλιτέχνη, του Eugenio Ampudia, που δήλωσε ότι άντλησε έμπνευση από την σχέση που ανέπτυξε με τη φύση κατά τη διάρκεια της πανδημίας. “Παρακολουθούσα όσα συνέβαιναν με τη φύση όλο αυτό τον καιρό. Άκουσα περισσότερα πουλιά να κελαηδούν. Τα φυτά στον κήπο μου μεγάλωναν πιο γρήγορα. Και χωρίς αμφιβολία, σκέφτηκα ότι είχα συνάψει μια πιο ιδιαίτερη σχέση με τον κόσμο και τη φύση” δήλωσε.

Έτσι, το Gran Teatre del Liceu γέμισε τις θέσεις του με φυτά για μία παράσταση από το UceLi Quartet. Το κουαρτέτο έπαιξε το “Chrisantemi” του Giacomo Puccini, ενώ την παράσταση μπορούσαν να παρακολουθήσουν και άνθρωποι μέσω livestream.

“Μετά από μία περίεργη περίοδο, ο δημιουργός και ο διευθυντής της όπερας μας προσφέρουν μία διαφορετική προσέγγιση για την επιστροφή στην κανονικότητα, μία προσέγγιση που μας φέρνει πιο κοντά στη σχέση μας με τη φύση” διαβάζουμε στην σχετική ανακοίνωση της όπερας.

Τα φυτά, καθώς και μία βεβαίωση από τον καλλιτέχνη θα δωριστούν σε εργαζόμενους υγείας στο Νοσοκομείο της Βαρκελώνης, που “υπηρέτησαν το κοινό στην πρώτη γραμμή μιας μάχης που η γενιά μας δεν είχε ξαναδεί όμοια της”.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Μουσικά Νέα
Στο τέλος: Η Βιολέτα Ίκαρη ερμηνεύει Οδυσσέα Ιωάννου-Σταύρο Σιόλα
Μουσικά Νέα
Γιάννης Κότσιρας: Σαρώνει τις ψηφιακές πλατφόρμες με τη νέα του επιτυχία
Μουσικά Νέα
Η London Philharmonic Orchestra “ανοίγει” το φετινό Φεστιβάλ της Άνοιξης στο Μέγαρο
Αφιέρωμα
Christie Dashiell: Ήρθε η ώρα να ακούσουμε τη νέα φωνή της jazz
Μουσικά Νέα
Η Christie Dashiell με το κουαρτέτο της για πρώτη φορά στην Ελλάδα
Μουσικά Νέα
“Στη Δύση”: Κυκλοφόρησε ο νέος δίσκος του Στέλιου Τσουκιά
Μουσικά Νέα
Ο Bryan Adams επιστρέφει στην Αθήνα – Ποτέ θα τον δούμε στο Telekom Center
Μουσικά Νέα
Ημισκούμπρια: Reunion για τα "30 χρόνια επιτυχίες" - Το καλοκαίρι στο Release
Μουσικά Νέα
“Live Mutations”: Η Τάμτα εντυπωσιάζει με νέο live EP και οπτικοακουστικό υπερθέαμα
Μουσικά Νέα
Sani Festival 2026: Oι Soul II Soul στον Λόφο της Σάνης
Μουσικά Νέα
Imany, DJ sets, pop-up συναυλίες, party: Η μουσική πλευρά του WOW Athens 2026
Μουσικά Νέα
Ο Γιώργος Νταλάρας τραγουδά “Τα Παιδιά” για το νέο project Tiny Jackal – Θωμά Κωνσταντίνου