MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΟΥΣΙΚΉ

Η Γιορτή της Μουσικής σε ζωντανή μετάδοση από τον Κήπο του Μεγάρου

Φέτος, γιορτάζουμε τη μουσική από τον Κήπο του Μεγάρου στις οθόνες μας με διακεκριμένους καλλιτέχνες και σύνολα.

Το George Kontrafouris Trio θα κλείσει τη συναυλία για τη Γιορτή της Μουσικής
Monopoli Team

Κυριακή 21 Ιουνίου φέτος, για πρώτη φορά, οι συναυλίες για τη Γιορτή της Μουσικής, που φιλοξενούνται στο Αίθριο των Μουσών και στον Κήπο χωρίς την παρουσία κοινού, παρουσιάζονται  live από την ΕΡΤ 2 και ταυτόχρονα μεταδίδονται ζωντανά οnline από το site του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, την ΕΡΤ Web TV και το Τρίτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας

Καλλιτέχνες και σύνολα που έχουν διακριθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό μας καλούν σε ένα υπέροχο ταξίδι στον κόσμο της κλασικής δημιουργίας, της όπερας, του μιούζικαλ και της τζαζ. Συμμετέχουν τα Έγχορδα της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ υπό τον Μιχάλη Οικονόμου, το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών, οι λυρικοί τραγουδιστές Χριστίνα Πουλίτση (σοπράνο), Τάσης Χριστογιαννόπουλος (βαρύτονος), Χριστόφορος Σταμπόγλης (μπάσος), ο πιανίστας Δημήτρης Γιάκας και το George Kontrafouris Trio.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ΥΠΠΟΑ στο πλαίσιο των έκτακτων επιχορηγούμενων δράσεων των εποπτευόμενων φορέων του. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑMegaron Online: Δείτε τον «Ορφέα», την εμβληματική όπερα του Μοντεβέρντι12.09.2018

Καλεσμένος ο Γιάννης Βακαρέλης

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και διεθνούς φήμης πιανίστας Γιάννης Βακαρέλης θα καλωσορίσει το κοινό στη φετινή ζωντανή μετάδοση της Γιορτή της Μουσικής. Η μετάδοση θα αρχίσει με μια σύντομη συνέντευξη του καταξιωμένου έλληνα βιρτουόζου στην παρουσιάστρια της βραδιάς Αλεξάνδρα Γιαλίνη, στην οποία ο Γιάννης Βακαρέλης θα μιλήσει για τα σχέδιά του για την επόμενη σεζόν… και όχι μόνο.

Γιάννης Βακαρέλης

Ο φημισμένος σολίστ έχει εμφανιστεί στις μεγαλύτερες συμφωνικές αίθουσες του κόσμου και έχει συνεργαστεί με κορυφαίες ορχήστρες και διακεκριμένους μαέστρους. Έχει επίσης συμπράξει με σημαντικά σχήματα μουσικής δωματίου, ενώ το όνομά του έχει συνδεθεί και με το βραβευμένο Διεθνές Φεστιβάλ Ναυπλίου, του οποίου είναι καλλιτεχνικός διευθυντής από το 1992. Για τη μουσική του προσφορά στην πολιτιστική μας ζωή έχει τιμηθεί με τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικος από την Προεδρεία της Δημοκρατίας. Επιπλέον, του έχει απονεμηθεί το Μεγάλο Βραβείο Μουσικής της Ένωσης Ελλήνων Μουσικών και Θεατρικών Κριτικών.

Οι συναυλίες της Γιορτής της Μουσικής

Η φετινή Γιορτή της Μουσικής αρχίζει με τα Έγχορδα της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ που, από το Αίθριο του Μεγάρου (19:00), θα παρουσιάσουν ένα από τα πιο διάσημα έργα της μουσικής δωματίου, τη Σερενάτα για έγχορδα, έργο 48 του Τσαϊκόφσκι. Διευθύνει ο διεθνώς καταξιωμένος μαέστρος Μιχάλης Οικονόμου. 

Ο μαέστρος Μιχάλης Οικονόμου θα διευθύνει την Ορχήστρα της ΕΡΤ για τη Γιορτή της Μουσικής

Ο μαέστρος Μιχάλης Οικονόμου θα διευθύνει την Ορχήστρα της ΕΡΤ για τη Γιορτή της Μουσικής

Το μουσικό ταξίδι συνεχίζεται στον Κήπο (19:30) με το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών. Οι βιολονίστες Απόλλων Γραμματικόπουλος και Παναγιώτης Τζιώτης, ο βιολίστας Πάρις Αναστασιάδης και ο τσελίστας Ισίδωρος Σιδέρης επέλεξαν για το πρόγραμμά τους αποσπάσματα από γνωστές συνθέσεις του Μπετόβεν, του Μότσαρτ και του Ντβόρζακ. Θα ακουστούν επίσης μεταγραφές αγαπημένων μελωδιών με άρωμα τζαζ του Αμερικανού Τζωρτζ Γκέρσουιν και γνωστών τσιγγάνικων τάνγκο του Δανού Γιάκομπ Γκάντε

Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών

Επιστροφή, στη συνέχεια, στο Αίθριο των Μουσών (20:00) με δημοφιλή αποσπάσματα από όπερες, μιούζικαλ και τραγούδια ελλήνων και ξένων συνθετών. Η Χριστίνα Πουλίτση (σοπράνο), ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος (βαρύτονος) και ο Χριστόφορος Σταμπόγλης (μπάσος) θα ερμηνεύσουν άριες και ντουέτα από τα λυρικά έργα Ντον Τζοβάννι του Μότσαρτ, Ρωμαίος και Ιουλιέτα του Γκουνό και Σταχτοπούτα του Ροσσίνι καθώς και τραγούδια των Μπελλίνι και Γκασταλντόν. To ρεσιτάλ των τριών διεθνώς αναγνωρισμένων σολίστ ολοκληρώνεται με δύο αποσπάσματα από τα δημοφιλή μιούζικαλ Les Misérables και Kiss Me, Kate. Τους πλαισιώνει ο διακεκριμένος πιανίστας Δημήτρης Γιάκας.  

Η Χριστίνα Πουλίτση (σοπράνο), ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος (βαρύτονος), ο Χριστόφορος Σταμπόγλης (μπάσος) και ο Δημήτρης Γιάκας (πιανίστας)

Ο επίλογος ανήκει στο George Kontrafouris Trio. Ο Κήπος του Μεγάρου (20:30) υποδέχεται τον σπουδαίο πιανίστα και τους συνεργάτες του, τον κοντραμπασίστα Κίμωνα Καρούτζο και τον σολίστ των τυμπάνων Τζέισον Ουάστορ, οι οποίοι θα παρουσιάσουν κομμάτια που υπογράφουν ο ίδιος ο Κοντραφούρης και δύο ιδιαίτερες καλλιτέχνιδες, η Σαβίνα Γιαννάτου και η Τζέσσικα Ουίλλιαμς.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b