MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΘΕΑΤΡΟ

Εθνικό Θέατρο Αγγλίας: «Amadeus», «Les Blancs» και άλλα στον νέο κύκλο online προβολών

Με αριστουργήματα όπως το «Amadeus» του Peter Shaffer, το «Les Blancs» της Lorraine Hansberry και το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Σαίξπηρ, ολοκληρώνονται οι δωρεάν online προβολές του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας.

Εθνικό Θέατρο Αγγλίας
Amadeus» του Peter Shaffer, σε σκηνοθεσία Michael Longhurst
Monopoli Team

Το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας έδωσε στη δημοσιότητα τους τελευταίους πέντε τίτλους, με τους οποίους θα ολοκληρώσει τον κύκλο των δωρεάν διαδικτυακών προβολών του. Η πρωτοβουλία «Natinal Theatre at Home», η οποία είχε αποκτήσει φανατικό κοινό παγκοσμίως κατά τη διάρκεια του lockdown, με περισσότερους από 12 εκατομμύρια θεατές, φτάνει σιγά σιγά στο τέλος της.

«Les Blancs», σε σκηνοθεσία Yaël Farber

Ανταποκρινόμενο στην κριτική για έλλειψη «ποικιλομορφίας» στις προσφερόμενες παραγωγές από τους μεγάλους θεατρικούς οργανισμούς, το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας διαμόρφωσε το δωρεάν διαδικτυακό πρόγραμμα παραστάσεών του, με το βλέμμα στραμμένο, εν μέρει, στη δημόσια συζήτηση ενάντια στη φυλετική ανισότητα, την κοινωνική αδικία και τις προκαταλήψεις, που μαστίζουν ακόμη και την ίδια τη θεατρική βιομηχανία.

*Οι προσφερόμενες παραστάσεις θα είναι διαθέσιμες για δωρεάν παρακολούθηση στο επίσημο κανάλι του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας στο youtube.

Το ψηφιακό πρόγραμμα παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου της Αγγλίας 18/6 – 23/7 διαμορφώνεται ως εξής:

«Small Island», σε σκηνοθεσία Helen Edmundson
Εθνικό Θέατρο Αγγλίας

Φωτογραφία: Brinkhoff-Moegenburg

Από 18/6 στις 21:00 έως 25/6

Η γεμάτη ελπίδα και ανθρωπιά παράσταση, βασισμένη στο ομότιτλο βραβευμένο μυθιστόρημα της Andrea Levy, παρουσιάστηκε το 2019 στη σκηνή Olivier, σε σκηνοθεσία Helen Edmundson. Μέσα από τις προσωπικές ιστορίες Τζαμαϊκανών μεταναστών πρώτης γενιάς, ιχνηλατούνται οι σχέσεις μεταξύ της Τζαμάικα και του Ηνωμένου Βασιλείου από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο έως το 1948. Ένας θίασος 40 ηθοποιών ξετυλίγουν στη σκηνή τα δίχτυα αυτής της συγκινητικής, όσο και επίκαιρης ιστορίας.

*Πρωταγωνιστούν: CJ Beckford, Paul Bentall, Jacqueline Boatswain, Phoebe Frances Brown και Chereen Buckley. 

«Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας», σε σκηνοθεσία Nicholas Hytner

Από 25/6 στις 21:00 έως 2/7

Η εμβληματική ρομαντική κομεντί του Γουίλιαμ Σαίξπηρ παρουσιάστηκε το 2019 στη σκηνή του Bridge Theatre, σε σκηνοθεσία Nicholas Hytner. Ο Βασιλιάς και η Βασίλισσα των ξωτικών βρίσκονται σε διαμάχη, κατά τη διάρκεια της οποίας οι δρόμοι τους διασταυρώνονται με τέσσερις νεαρούς εραστές και έναν ερασιτεχνικό θίασο ηθοποιών, που προσπαθούν να κάνουν πρόβες. Ένας ονειρικός κόσμος ερωτικών τριγώνων, λαθεμένων ταυτοποιήσεων και μεταμορφώσεων, με «σκοτεινές» αλλά και ξεκαρδιστικές συνέπειες ταυτόχρονα.

*Πρωταγωνιστούν: Gwendoline Christie, Oliver Chris, David Moorst και Hammed Animashaun.

«Les Blancs», σε σκηνοθεσία Yaël Farber
Εθνικό Θέατρο Αγγλίας

Φωτογραφία: Johan Persson

Από 2/7 στις 21:00 έως 9/7

Το ημιτελές αριστούργημα της εμβληματικής Αφροαμερικανής δραματουργού Lorraine Hansberry παρουσιάστηκε το 2016 στη σκηνή Olivier, σε σκηνοθεσία Yaël Farber  και διασκευή Robert Nemiroff. Το έργο διαδραματίζεται σε μια αφρικανική χώρα την περίοδο της αποαποικιοποίησης και απεικονίζει τις ελπίδες και τους φόβους μιας οικογένειας και ενός ολόκληρου έθνους, στα πρόθυρα του εμφυλίου πολέμου, καθώς προσπαθούν να καθορίσουν τη δικιά τους ανεξάρτητη ταυτότητα.

*Πρωταγωνιστούν: Sheila Atim, Gary Beadle, Sidney Cole, Elliot Cowan και James Fleet. 

«Η βαθιά, γαλάζια θάλασσα», σε σκηνοθεσία Carrie Cracknell

Φωτογραφία: Richard Hubert Smith

Από 9/7 στις 21:00 έως 16/7

Το δημοφιλές έργο του Τέρενς Ράττιγκαν παρουσιάστηκε το 2016 στη σκηνή του Lyttelton Theatre, σε σκηνοθεσία Carrie Cracknell. Μέσα από την ιστορία της θυελλώδους σχέσης της Hester Coyller (Helen McCrory) με έναν πρώην πιλότο της RAF (Tom Burke) και της συνεπακόλουθης διάλυσης του γάμου της ηρωίδας με έναν αξιοσέβαστο δικαστή, απεικονίζονται οι συναισθηματικές αναταραχές της μεταπολεμικής Βρετανίας, όπου το καταπιεσμένο πάθος, η μοναξιά και η απώλεια αναμετρώνται με τη συλλογική εύθραυστη ανάγκη για διατήρηση των «καλών τρόπων».

*Πρωταγωνιστούν: Helen McCrory, Tom Burke, Adetomiwa Edun, Nick Fletcher και Marion Bailey.

«Amadeus», σε σκηνοθεσία Michael Longhurst

Φωτογραφία: Marc Brenner

Από 16/7 στις 21:00 έως 23/7

Το βραβευμένο αριστούργημα του Peter Shaffer παρουσιάστηκε το 2018 στη σκηνή Olivier, σε σκηνοθεσία Michael Longhurst, με τον Lucian Msamati στον ρόλο του Antonio Salieri. Όταν ο πολλά υποσχόμενος, ταλαντούχος νεαρός Wolfgang Amadeus Mozart φτάνει στη Βιέννη, ο αυλικός συνθέτης Antonio Salieri, αντιλαμβανόμενος την έκταση της μουσικής ιδιοφυΐας του «παιδιού θαύματος», καταλαμβάνεται από εμμονική ζήλια. Έτσι ξεκινάει έναν πόλεμο ενάντια στον Mozart, την μουσική εν γένει και τον ίδιο τον θεό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔεσποινίς Τζούλια, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζά, live από το ΚΠΙΣΝ12.09.2018

*Πρωταγωνιστούν: Lucian Msamat, Adam Gillen και Sarah Amankwah. Τον θίασο συνοδεύει στη σκηνή η ορχήστρα Southbank Sinfonia.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b