MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
22
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Ανώνυμο» της Τζένης Αργυρίου και άλλες παραγωγές στο ψηφιακό κανάλι της Στέγης

Με την παράσταση «Ανώνυμο», σε σύλληψη – χορογραφία Τζένης Αργυρίου, ακόμη περισσότερο «θέατρο ραδιοφώνου» και άλλες online δράσεις, εμπλουτίζει το εβδομαδιαίο πρόγραμμά του το ψηφιακό κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση.

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Τζένη Αργυρίου, «Ανώνυμο» (2018) | Φωτογραφία: Stavros Habakis
Monopoli Team

«Ανώνυμο», Τζένη Αργυρίου

Διάρκεια: 60 λεπτά
Live YouTube Πρεμιέρα: Τετάρτη 17 Ιουνίου στις 21:00
Διαθέσιμο έως Κυριακή 22 Ιουνίου 2020

Όταν η τεχνολογία καθορίζει τη ζωή και τις σχέσεις μας, μήπως έρχεται η ώρα να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή; Μήπως πρέπει να ανεβούμε τον ποταμό μέχρι την πηγή του; Ταξίδι στην πηγή του χορού – ταξίδι στο «Ανώνυμο»

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Φωτογραφία: Stavros Habakis

Λίγα λόγια για το έργο

Το έργο βουτάει στην έκφραση των πρώτων κοινωνιών και στους χορούς τους, που βασίζονται στην ανθρώπινη επαφή, στο κράτημα, στη συνοχή της ομάδας, στη χαρά που μοιράζεται. Πετάει πάνω από την ανωνυμία, στις κοινωνίες και στην επωνυμία στο καλλιτεχνικό έργο, που εμφανίστηκαν τη βιομηχανική εποχή. Κοιτάζει με απορία τον σημερινό κόσμο, όπου η ανωνυμία των μεγαλουπόλεων συνδυάζεται με την παντελή έλλειψη σωματικής επαφής, με τη συρρίκνωση των παραδοσιακών μορφών διασκέδασης και με τη διαστρέβλωση της επωνυμίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κατοπτεύει τις ζωές μας μέσα από τη συλλογική μνήμη του σώματος, την εμπειρία της μετάδοσης των παραδοσιακών χορών και την πλήρη μετουσίωσή τους σε σύγχρονη κινησιολογική γλώσσα.

Η παράσταση

Επτά χορευτές σε μια αντίστροφη πορεία προς αναζήτηση της πηγής του ομαδικού χορού, έως τις πρώτες τελετουργίες μύησης και συμμετοχής. Σημείο εκκίνησης; Το διαδικτυακό σήμερα. Γιατί ίσως το «Ανώνυμο» να μην είναι ακριβώς μια παράσταση, αλλά μια τελετή αποσύνδεσης από την ψηφιακή καθημερινότητα. Μια μεγάλη πολυεθνική ομάδα από χορογράφους, θεωρητικούς, μουσικούς, δασκάλους παραδοσιακών χορών διαφόρων πολιτισμών, σύγχρονους χορευτές, παραδοσιακούς μουσικούς και εικαστικούς, που όλοι ανταλλάσσουν εμπειρία, μοιράζονται, μαθαίνουν, ανακαλύπτουν, μεταμορφώνουν. Αυτή είναι η αναπαράσταση ενός χορού που, αν και έχει δημιουργούς, επιμένει να αυτοπροσδιορίζεται ως «ανώνυμος», αναζητώντας τις ρίζες του σε τελετουργίες μύησης και συμμετοχής. Αυτή είναι η παράσταση που γεννήθηκε από τις πηγές του ποταμού και αφού ταξίδεψε σε διεθνή φεστιβάλ, σας καλεί τώρα να τη ζήσετε και «ψηφιακά».

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Φωτογραφία: Stavros Habakis

Συντελεστές

Σύλληψη & Χορογραφία: Τζένη Αργυρίου
Ερμηνευτές: Ερμής Μαλκότσης, Δήμητρα Μερτζάνη, Κωνσταντίνος Παπανικολάου, Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Σταυρούλα Σιάμου, Νάνσυ Σταματοπούλου, Δημήτρης Σωτηρίου
Δραματουργία: Miguel Angel Melgares
Σκηνογραφία & Εικαστική Επιμέλεια: Βασίλης Γεροδήμος
Πρωτότυπη Μουσική & Ηχητικός Σχεδιασμός: Pepe Garcia Rodriguez
Σχεδιασμός Φωτισμών: Αλέκος Γιάνναρος
Σχεδιασμός Κουστουμιών: Ιωάννα Τσάμη
Σχεδιασμός & Προγραμματισμός Διαδραστικών Μέσων: Στράτος Μπιχάκης
Ηχοληψία: Αντώνης Νικηφόρος
Έρευνα για τη Σωματοποίηση των Ψηφιακών Μέσων: Ερατώ Τζαβάρα
Βοηθός Χορογράφου & Παραγωγής: Δανάη Γιαννακοπούλου
Βοηθός Χορογράφου: Αμαλία Κοσμά
Βοηθός Σκηνογράφου: Μαριλένη Βούρτση
Βοηθός Έρευνας & Εφαρμογών: Δανάη Αρσενία
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Amorphy
Σχεδιασμός Παραγωγής: Κωνσταντίνος Σακκάς
Οργάνωση & Εκτέλεση Παραγωγής: Delta Pi
Παραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

*Συμπαραγωγή: Rencontres chorégraphiques internationales de Seine-Saint-Denis (Γαλλία), Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (Ελλάδα). Με την υποστήριξη του Κέντρου Έρευνας του Χορού «Ισιδώρας και Ραϋμόνδου Ντάνκαν».

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Στέφανος Ληναίος: «Έσβησε» στα 98 του ο σπουδαίος θεατράνθρωπος
Cine News
Σημειώσεις για μια Ορέστεια στην πανδημία: Η ταινία των Φριντζήλα – Ανδριανού για μια επιπλέον προβολή στο Θέατρο Τέχνης
Θεατρικά Νέα
Μια ζωή – Ο μονόλογος μιας μοδίστρας: Η παράσταση με τη Νένα Μεντή στο Βασιλικό Θέατρο
Θεατρικά Νέα
Ο Tiago Rodrigues επιστρέφει στη Στέγη με θέατρο, masterclass και συζήτηση
Δραστηριότητες
10ο Bobos Arts Festival: Μια μέρα στον κήπο του Μεγάρου για όλη την οικογένεια, με τέχνη, φαντασία και παιχνίδι
Art & Culture
Το θέατρο της Δευτέρας: «Αστόρια»
Εκδηλώσεις
Για ένα Θέατρο των Ιστοριών: Η ομάδα Άναμ(μ)α εγκαινιάζει νέο κύκλο παραστάσεων απέναντι στη βαρβαρότητα της εποχής
Θεατρικά Νέα
Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης είναι ο «Οθέλλος» του Γιάννη Μπέζου
Θεατρικά Νέα
Δεσποινίς Τζούλια: Έλενα Μαυρίδου και Γιάννης Τσορτέκης μαζί στη σκηνή
Θεατρικά Νέα
Έξοδος – Ο Δρόμος προς την Αθανασία: Μία παράσταση για τα 200 χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου
Θεατρικά Νέα
170 τετραγωνικά: Η μεγάλη επιτυχία του Γιωργή Τσουρή επιστρέφει για λίγες παραστάσεις
Θεατρικά Νέα
Ο Δημήτρης Καταλειφός δίνει ζωή στον θρύλο Barrymore