MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
03
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝ

Κ. Μητσοτάκης: Κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου, με όφελος έως και 10.000€

“Κινούμαστε ηλεκτρικά, μειώνουμε τους ρύπους” είναι το μήνυμα της κυβέρνησης, που ανακοίνωσε τα οικονομικά κίνητρα για την ηλεκτροκίνηση.

Σχέδιο για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα παρουσίασε ο πρωθυπουργός
Σχέδιο για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα παρουσίασε ο πρωθυπουργός
Monopoli Team

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε σήμερα, Παρασκευή 5 Ιουνίου, το σχέδιο μετάβασης για την ηλεκτροκίνηση. Στόχος του νέου νομοσχεδίου είναι να μπει και η Ελλάδα “στην πρίζα της καθαρής κίνησης” με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε λέγοντας ότι ενώ το ποσοστό των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη χώρα μας φτάνει μόνο το 0,3%, χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία, η Νορβηγία και η Ινδία έχουν στόχο την απαγόρευση των οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης μέχρι και το 2030.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, λοιπόν, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τα μέτρα για την προώθηση της ηλεκτρικής κίνησης στην Ελλάδα. Μία από τις πρώτες ελπίδες της κυβέρνησης είναι το 1 στα 3 οχήματα στην Ελλάδα του 2030 να είναι ηλεκτρικά.

Τα οικονομικά κίνητρα για την ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης

Επιδότηση 100 εκατ. ευρώ και για 18 μήνες για την αγορά αυτοκινήτων νέου τύπου. “Έτσι θα καλυφθεί το 25% του κόστους, για περίπου 14 χιλιάδες νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και το όφελος ανά μονάδα, που μαζί με τις φοροαπαλλαγές και το οικολογικό μπόνους, θα προσεγγίζει τα 10.000 ευρώ” δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Έτσι, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα γίνουν πιο προσιτά στο μέσο εισόδημα και φυσικά πιο συμφέροντα, αφού ο χρήστης του ηλ. αυτοκινήτου θα εξοικονομεί ετησίως περίπου 2.000 ευρώ από εφοδιασμό και συντήρηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΥπουργείο Περιβάλλοντος: Επιδότηση έως 1000€ για την αγορά ηλεκτρικού ποδηλάτου12.09.2018

Το πρόγραμμα «Ηλεκτρικά» θα επιδοτεί κατά 15% την αγορά ή μίσθωση ηλεκτρικών αυτοκινήτων αλλά και ελαφρών φορτηγών και κατά 25% την αγορά ηλεκτρικών ταξί, δίνοντας σημασία στην γρήγορη αντικατάσταση του στόλου των ταξί στις πόλεις.

Τα ηλεκτρικά οχήματα θα κυκλοφορούν ελεύθερα παντού και για δύο χρόνια θα απαλλάσσονται από τέλη στάθμευσης. Θα εξαιρούνται επίσης από το εισόδημα φορολογητέο εισόδημα τα έξοδα για τη φόρτιση τους.

Περισσότερα από Στην Πόλη
Σχετικά Θέματα
Going Out
Τα Sunset DJ Sets και αυτό το καλοκαίρι στο ΚΠΙΣΝ με ελεύθερη είσοδο
Εικαστικά
Parliament: Δωρεάν εντατικά σεμινάρια με τον Michael Kliën στο πλαίσιο της έκθεσης στο Μουσείο Μπενάκη
Going Out
Bloom Beach Bar & Restaurant: Ο νέος all day προορισμός στην καρδιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας
Αγορές
Έντονα φρύδια και βλέμμα που μαγνητίζει με το νέο Syoss Brow Tint
Εκδηλώσεις
42 χρόνια «Ρεμπέτικο» και στο Rockwave, οι Locomondo στην Τεχνόπολη – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Max Richter στο Ηρώδειο, Mario Biondi στου Φιλοπάππου – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Ολοκληρώθηκε το 2ο Women in Politics & Communication: Μια βραδιά για τις γυναίκες στην πολιτική και την επικοινωνία
Δράσεις
Full Moon Sleepover: Το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος “ξενυχτάει” με μαραθώνιο ταινιών, silent disco πάρτι, yoga και άλλες δράσεις
Εκδηλώσεις
Free City: Συναυλίες, παραστάσεις, θερινό σινεμά με ελεύθερη είσοδο
Εκδηλώσεις
«Μια άλλη Θήβα» σε καλοκαιρινή περιοδεία, ο Πάνος Βλάχος στην Τεχνόπολη - Όσα θα κάνουμε σήμερα
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Hot or Not #173: Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Εκδηλώσεις
Free City: Όσα θα κάνουμε δωρεάν στην Αθήνα αυτό το ΣΚ