MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝ

Κ. Μητσοτάκης: Κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου, με όφελος έως και 10.000€

“Κινούμαστε ηλεκτρικά, μειώνουμε τους ρύπους” είναι το μήνυμα της κυβέρνησης, που ανακοίνωσε τα οικονομικά κίνητρα για την ηλεκτροκίνηση.

Σχέδιο για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα παρουσίασε ο πρωθυπουργός
Σχέδιο για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα παρουσίασε ο πρωθυπουργός
Monopoli Team

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε σήμερα, Παρασκευή 5 Ιουνίου, το σχέδιο μετάβασης για την ηλεκτροκίνηση. Στόχος του νέου νομοσχεδίου είναι να μπει και η Ελλάδα “στην πρίζα της καθαρής κίνησης” με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε λέγοντας ότι ενώ το ποσοστό των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη χώρα μας φτάνει μόνο το 0,3%, χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία, η Νορβηγία και η Ινδία έχουν στόχο την απαγόρευση των οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης μέχρι και το 2030.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, λοιπόν, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τα μέτρα για την προώθηση της ηλεκτρικής κίνησης στην Ελλάδα. Μία από τις πρώτες ελπίδες της κυβέρνησης είναι το 1 στα 3 οχήματα στην Ελλάδα του 2030 να είναι ηλεκτρικά.

Τα οικονομικά κίνητρα για την ανάπτυξης της ηλεκτροκίνησης

Επιδότηση 100 εκατ. ευρώ και για 18 μήνες για την αγορά αυτοκινήτων νέου τύπου. “Έτσι θα καλυφθεί το 25% του κόστους, για περίπου 14 χιλιάδες νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και το όφελος ανά μονάδα, που μαζί με τις φοροαπαλλαγές και το οικολογικό μπόνους, θα προσεγγίζει τα 10.000 ευρώ” δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Έτσι, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα γίνουν πιο προσιτά στο μέσο εισόδημα και φυσικά πιο συμφέροντα, αφού ο χρήστης του ηλ. αυτοκινήτου θα εξοικονομεί ετησίως περίπου 2.000 ευρώ από εφοδιασμό και συντήρηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΥπουργείο Περιβάλλοντος: Επιδότηση έως 1000€ για την αγορά ηλεκτρικού ποδηλάτου12.09.2018

Το πρόγραμμα «Ηλεκτρικά» θα επιδοτεί κατά 15% την αγορά ή μίσθωση ηλεκτρικών αυτοκινήτων αλλά και ελαφρών φορτηγών και κατά 25% την αγορά ηλεκτρικών ταξί, δίνοντας σημασία στην γρήγορη αντικατάσταση του στόλου των ταξί στις πόλεις.

Τα ηλεκτρικά οχήματα θα κυκλοφορούν ελεύθερα παντού και για δύο χρόνια θα απαλλάσσονται από τέλη στάθμευσης. Θα εξαιρούνται επίσης από το εισόδημα φορολογητέο εισόδημα τα έξοδα για τη φόρτιση τους.

Περισσότερα από Στην Πόλη
VIMA_WEB3b