MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
12
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δήμος Αθηναίων: Δωρεάν μαστογραφίες από την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

Ο Δήμος Αθηναίων και η Διεύθυνση Δημοτικών Ιατρείων & Δημόσιας Υγείας του Δήμου, συμμετέχουν στο πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφικού Ελέγχου, της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Monopoli Team

Ο Δήμος Αθηναίων και η Διεύθυνση Δημοτικών Ιατρείων & Δημόσιας Υγείας του Δήμου, συμμετέχουν στο πρόγραμμα Δωρεάν Μαστογραφικού Ελέγχου, της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας το οποίο στηρίζεται από την Κ.Ε.Δ.Ε, και προσφέρει δωρεάν μαστογραφίες.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο υπολογίζεται στα 7.500. Παρ’όλη την υψηλή συχνότητα της, η ασθένεια απειλεί ολοένα και λιγότερο τη ζωή και την ποιότητα της, τόσο εξαιτίας της σημαντικής προόδου της ιατρικής επιστήμης που οδήγησε σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις,  όσο και γιατί ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να εντοπίζεται ο καρκίνος σε πρώιμο στάδιο, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.

Η καλύτερη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι οι μαστογραφίες. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή. Στo πλαίσιο αυτής της προσπάθειας η μονάδα μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας συνεχίζοντας το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και έγκαιρης διάγνωσης θα βρίσκεται την Τετάρτη 10, την Πέμπτη 11 και την Παρασκευή 12 Ιουνίου στον αύλειο χώρο του ΟΠΑΝΔΑ επί της οδού Σόλωνος 78.

«Η πρόληψη είναι κομμάτι της κουλτούρας που λειτουργεί ο δήμος μας. Είναι στρατηγική επιλογή μας, όχι μόνο να υποστηρίζουμε κάθε προσπάθεια που έχει σκοπό την πρόληψη αλλά να συμμετέχουμε ενεργά σε αυτή. Με το χώρο, το χρόνο και τους ανθρώπους μας. Με όσες δυνάμεις διαθέτουμε» τονίζει με αφορμή την συγκεκριμένη δράση ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης

Τηλέφωνο για ραντεβού: 210-3626587 – 1ο Δημοτικό Ιατρείο, Σόλωνος 78 (καθημερινές 08:00-17:00).

Τα ραντεβού θα κλείνονται με σειρά προτεραιότητας.

Περισσότερα από Στην Πόλη
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
«Αγώνες και μεταμορφώσεις μιας γυναίκας» στο Θέατρο Τζένη Καρέζη, Η Φένια Παπαδόδημα στο Half Note – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Αγορές
Η νέα εορταστική συλλογή ρολογιών της Swatch μάς βάζει στο κλίμα των γιορτών
Εκδηλώσεις
AthensCon: Η μεγαλύτερη γιορτή κόμικς και ποπ κουλτούρας και φέτος στο Κλειστό Στάδιο Tae Kwon Do
Εκδηλώσεις
Η τέχνη μεταξύ ελευθερίας και λογοκρισίας, στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης
Εκδηλώσεις
«Λήθη» του Δημήτρη Δημητριάδη στο BIOS, ένας σύγχρονος «Ντον Πασκουάλε» στο Ολύμπια – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Οι αλάνες του Πειραιά ζωντανεύουν ξανα
Εικαστικά
PSValueTalks 2025: Ένα φόρουμ για τον πολιτισμό και την πολιτιστική οικονομία στην Εθνική Πινακοθήκη
Αγορές
Black Friday 2025: Αυξημένη η πρόθεση των Ελλήνων καταναλωτών για αγορές
Εκδηλώσεις
Free City: Τι κάνουμε δωρεάν αυτή την εβδομάδα στην πόλη
Εκδηλώσεις
Η συναρπαστική εξέγερση του Χούλιο Τόγκα στο Προσκήνιο, jazz βραδιά με άρωμα Νέας Υόρκης στο Half Note - Όσα θα κάνουμε σήμερα
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Εκδηλώσεις
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Όσα θα κάνουμε αυτό το φθινοπωρινό ΣΚ