MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Βρετανική Vogue: Αυτές είναι οι γυναίκες αφανείς ηρωίδες της πανδημίας

Με τίτλο «Η νέα πρώτη γραμμή», το τεύχος Ιουλίου της Βρετανικής Vogue κυκλοφορεί με τρία ξεχωριστά εξώφυλλα, αφιερωμένα στις εργαζόμενες γυναίκες, οι οποίες αυτή την δύσκολή περίοδο της πανδημίας βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Βρετανική Vogue
| Φωτογραφίες: Jamie Hawkesworth
Monopoli Team

Το τεύχος Ιουλίου της Βρετανικής Vogue αφήνει για λίγο στην άκρη τον λαμπερό κόσμο της μόδας, με ένα εκτενές αφιέρωμα, φόρο τιμής, στις αφανείς, καθημερινές ηρωίδες της διπλανής πόρτας, οι οποίες βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της πανδημίας. Τα τρία εξώφυλλα της συγκεκριμένης έκδοσης κοσμούν τρεις εργαζόμενες σε θέσεις-κλειδιά, όσον αφορά την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας αυτή την κρίσιμη περίοδο. Η Narguis Horsford, οδηγός μετρό, η Rachel Millar, κοινοτική μαία και η Anisa Omar, υπάλληλος σουπερμάρκετ.

Βρετανική Vogue

Narguis Horsford

Τρεις γυναίκες, οι οποίες σύμφωνα με τον αρχισυντάκτη του περιοδικού, Edward Enninful, «αντιπροσωπεύουν τα εκατομμύρια των ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο, που την περίοδο της επιδημικής έξαρσης, αψήφησαν του κινδύνους, μικρούς ή μεγάλους, φόρεσαν τις στολές εργασίας τους και προσπάθησαν να βοηθήσουν κόσμο». Ο καθένας από το πόστο του.

Rachel Millar

Σε μια εποχή όπου οι σύγχρονες κοινωνίες ήρθαν αντιμέτωπες με τους φόβους τους, τις ανασφάλειες τους και τα κακώς κείμενα του παρελθόντος, αναγκασμένες να αναθεωρήσουν την οπτική και την μέχρι τώρα πορεία τους και να προχωρήσουν σε ριζικές αλλαγές, όσον αφορά το μέλλον, δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η προσοχή πλέον στρέφεται σε ανθρώπους, οι οποίοι δεν ήταν συνηθισμένοι να βρίσκονται στο προσκήνιο.

Anisa Omar

Πορτρέτα των «αφανών» ηρωίδων

Με αυτό το σκεπτικό η βρετανική Vogue και ο φωτογράφος Jamie Hawkesworth δημιουργούν ένα αφιέρωμα 20 σελίδων, μια στιγμή ευγνωμοσύνης, στους μέχρι πρότινος «αθόρυβους» στυλοβάτες της κοινωνίας μας. Τα πρόσωπα που τιμώνται, μέσα από μια σειρά συγκινητικών και υπέροχων πορτρέτων πολλά: γιατροί, καταστηματάρχες, ταχυδρόμοι, νοσηλεύτριες, υπάλληλοι καθαρισμού, επιδημιολόγοι, δασκάλες, οδηγοί ασθενοφόρου και εθελοντές. «Πρόσωπα των οποίων η γενναιότητα, ή απλώς, η αφοσίωση στο καθήκον, βοήθησε τόσους πολλούς» γράφει ο Edward Enninful.

Οι προσωπικές τους ιστορίες από την πανδημία

Μοιράζονται μαζί μας τις εμπειρίες τους από την πανδημία, με όλες τις δυσκολίες, τις ανησυχίες, τα άγχη, αλλά και τις αισιόδοξες στιγμές που τους έκαναν να αναθαρρήσουν. «Έχουμε δει να ενισχύεται το αίσθημα της αλληλεγγύης, της προσφοράς και της ενότητας την περίοδο της πανδημίας. Οι άνθρωποι μου χαμογελούν περισσότερο, μερικοί μου λένε και ευχαριστώ» υπογραμμίζει η Narguis Horsford, οδηγός μετρό στο Λονδίνο και ένα από τα πρόσωπα των τριών εξώφυλλων.

Η 24χρονή Rachel Millar, κοινοτική μαία στο Homerton Hospital του Ανατολικού Λονδίνου, περιγράφει την κλοπή του ποδηλάτου της (απαραίτητο εργαλείο για τις κατ’ οίκον επισκέψεις), την περίοδο εκείνη και τη βοήθεια που έλαβε από τον κόσμο: «Μέσα σε λίγες ώρες, ένας συνάδελφος μου συγκέντρωσε διαδικτυακά περισσότερες από 500 λίρες για να αγοράσω καινούριο, ενώ ένας άλλος μοιράστηκε την ιστορία μου στο twitter και μέσα σε μια ώρα μια τοπική επιχείρηση μου δώρισε ένα ολοκαίνουριο ηλεκτρικό ποδήλατο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑEntertainment Weekly: Ένα τεύχος αφιερωμένο σε εμβληματικές προσωπικότητες της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας12.09.2018

Τέλος, η 21χρονή Anisa Omar, υπάλληλος σε σούπερμαρκετ στην περιοχή King’s Cross του κεντρικού Λονδίνου εξηγεί τα συναισθήματά της κατά τη διάρκεια του lockdown: «Όταν ανακοινώθηκε το lockdown, αισθάνθηκα ότι ήταν απαραίτητο να κάνω τη δουλειά μου. Είμαι αγχωμένη, ως ένα βαθμό, όμως, ειλικρινά, αυτό συμβαίνει γιατί βιώνουμε μια πανδημία. (…). Με το να παρουσιάζεσαι στη δουλειά ναι μεν θέτεις τον εαυτό σου σε κίνδυνο, αλλά αξίζει τον κόπο γιατί βοηθάς κόσμο»

*Πηγή: vogue.co.uk

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b