MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
09
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ENTER: Ο Σίμος Κακάλας, ο Γιώργος Ζώης και άλλοι, φτιάχνουν 7 νέα έργα σε 120 ώρες

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το διαδικτυακό project «ENTER» της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, με έργα διάσημων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, δημιουργημένα σε 120 ώρες, συνεχίζεται με την προσθήκη νέων δημιουργιών από ένα ευρύ φάσμα τεχνών.

ENTER
Σίμος Κακάλας, Destination Acropolis
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Daniel Wetzel (Rimini Protokoll), «Safety Cards 2.0» («Καρτέλες με οδηγίες ασφαλείας 2.0») ENTER

Video | Διάρκεια:12΄37΄΄

Λίγα λόγια για το έργο

Ο Ντάνιελ Βέτσελ των Rimini Protokoll είναι ένας διεθνής καλλιτέχνης που πριν την πανδημία και το lockdown ταξίδευε πολλές φορές τον μήνα με αεροπλάνο σε διάφορους προορισμούς στην Ευρώπη και την Ασία. Όπως αναφέρει ο ίδιος «τις τελευταίες 4 εβδομάδες ακινησίας θα είχα πάρει περίπου 12 πτήσεις από και προς την Αθήνα. Εδώ και χρόνια, κάθε φορά που ακούγεται η ανακοίνωση να δέσουμε τις ζώνες μας, παίρνω τις καρτέλες με τις οδηγίες ασφαλείας και τις διαβάζω σαν να είναι κόμικς. Και κάθε φορά, όλα αυτά τα χρόνια, φωτογραφίζω ένα ή δύο στιγμιότυπα από τις καρτέλες αυτές. Μια συλλογή φωτογραφιών με σχέδια, τραβηγμένες πάντα στιγμές πριν από την απογείωση. Τώρα είναι μια καλή στιγμή να δούμε τι θα μπορούσαν να πουν.»

Φυλλομετρώντας αυτή την ασυνήθιστη συλλογή, ο δημιουργός στοχάζεται πάνω στο τι μπορούν να αποκαλύψουν αυτές οι εικόνες σε μια παράξενη εποχή σαν τη σημερινή. Πώς αντέχαμε τόσες πτήσεις τόσα χρόνια; Σε ποιους στέλνουμε φωτογραφία πριν την απογείωση; Τι ιστορίες έχουν να μας αφηγηθούν οι αεροπορικές καρτέλες;

Daniel Wetzel

Ο Daniel Wetzel είναι μέλος του γερμανοελβετικού καλλιτεχνικού label Rimini Protokoll. Από το 2000, η ομάδα έχει δημιουργήσει περισσότερα από 120 διαφορετικά έργα, στα πεδία των παραστατικών τεχνών, της ζωντανής τέχνης, του ραδιοφώνου και των εγκαταστάσεων. Κεντρική θέση στο έργο τους έχει η περαιτέρω ανάπτυξη της τέχνης και των παραστατικών τεχνών προκειμένου να επιτρέψει αντισυμβατικές απόψεις για την πραγματικότητα που μας περιβάλλει.

Οι συνεργασίες τους με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση περιλαμβάνουν το υπέρ-ρεαλιστικό βίντεο σκηνικό για πολλαπλούς θεατές, «Situation Rooms» (2014)· το πιανιστικό κομμάτι για ένα ερείπιο του μέλλοντος, «Οδός Λήθης», στο πλαίσιο του πρότζεκτ «X Apartments» (2015)· το «Adolf Hitler: Mein Kampf, Vol. 1&2» [Ο αγών μου] (2016)· τη διασκευή σε John Cage, «Evros Walk Water pt. 1&2» (2015-17)· το έργο για εφήβους σε περιβάλλον cloud, «Bubble Jam» (2018)· και την παράσταση από τα εγγόνια των πρωταγωνιστών της Κουβανικής Επανάστασης που μιλούν για τη συμμετοχή σε αυτή των παππούδων τους, «Granma: Trombones from Havana» (2019).

Έχουν τιμηθεί με αρκετά βραβεία, μεταξύ αυτών με τον Ασημένιο Λέοντα στην Μπιενάλε Παραστατικών Τεχνών της Βενετίας (θέατρο), το Ευρωπαϊκό Βραβείο Θεάτρου Νέες Πραγματικότητες και τα Γερμανικά Εθνικά Βραβεία δράματος (Mülheimer Dramatikerpreis) και θεάτρου (Der FAUST, ειδικό βραβείο). Ο Ντάνιελ Βέτσελ ζει στην Αθήνα και το Βερολίνο. Αυτή την περίοδο, το Ίδρυμα Ωνάση στηρίζει την έκδοση μιας εικονογραφημένης επιτομής για τα 20 χρόνια των Rimini Protokoll, σε επιμέλεια του Imanuel Schipper.

Συντελεστές:

Σύλληψη & Σκηνοθεσία: Daniel Wetzel (Rimini Protokoll)
Δραματουργία: Aljoscha Begrich
Βοηθός: Γιαλένα Κλειδαρά
Μουσική: «Win Win Score», Rimini Protokoll

Ανάθεση: Ίδρυμα Ωνάση. Το «Win Win Score» είναι μια σύνθεση του Daniel Wetzel και των Rimini Protokoll (Helgard Haug, Stefan Kaegi, Daniel Wetzel).

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Artist Unknown – Η Ήβη ήταν εδώ: Η συγκλονιστική ιστορία της ζωγράφου Ήβης Στάγκαλη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Θεατρικά Νέα
Μια άλλη Θήβα: Σε ποια αθηναϊκά θέατρα θα δούμε την παράσταση το Φθινόπωρο
Θεατρικά Νέα
Συναυλίες, αρχαίο δράμα, κορυφαίες παραστάσεις με θέα την Αθήνα: Όσα θα δούμε στο Θέατρο Λυκαβηττού μέχρι τον Οκτώβριο
Θεατρικά Νέα
πολίτες β’ κατηγορίας: Το φθινόπωρο επιστρέφουν στο θέατρο Καρέζη
Εκδηλώσεις
5 χρόνια Θέατρο Μπέλλος: Ένας ανοιχτός διάλογος με την εποχή μας το ρεπερτόριο της σεζόν 2026-27
Θεατρικά Νέα
Αλλά αυτοί είστε: Η νέα παράσταση της Σοφίας Μουτίδου το φθινόπωρο στο Μικρό Παλλάς
Θεατρικά Νέα
Εθνικό: Οι «Τρωάδες» της Ελένης Ευθυμίου ξεκινούν καλοκαιρινή περιοδεία
Θεατρικά Νέα
Μεσοτοιχίες: Επιπλέον ημερομηνίες για τη νέα παράσταση της Εύας Οικονόμου-Βαμβακά στην Καβάλα
Θεατρικά Νέα
Μια Ιλιάδα: Σύγχρονη σκηνική εκδοχή του ομηρικού έπους με την Πέγκυ Τρικαλιώτη σε όλους τους ρόλους
Θεατρικά Νέα
Τρωάδες: Νέα παράσταση καθολικής προσβασιμότητας στην Επίδαυρο
Θεατρικά Νέα
Θεοδώρα, Αυτοκράτειρα του Βυζαντίου: Η νέα ελληνική όπερα στο Θέατρο Ολύμπια
Θεατρικά Νέα
Ακυρώθηκαν οι «Τρωάδες» στην Επίδαυρο λόγω των πυρκαγιών στην Αργολίδα