MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
01
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΑΙΝΙΑ

H μικρού μήκους ταινία του Βαγγέλη Νάκη και το μήνυμα για τα άτομα με αναπηρία

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Ο Βαγγέλης Νάκης και η ομάδα του δημιούργησαν μια μικρού μήκους ταινία με τίτλο «Ρόδα είναι και γυρίζει» για τη ζωή ενός ανθρώπου με κινητικά προβλήματα.

Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Ο Βαγγέλης Νάκης και η ομάδα του δημιούργησαν τη μικρού μήκους ταινία «Ρόδα είναι και γυρίζει», στην οποία διαδραματίζεται η δύσκολη ζωή ενός ανθρώπου με κινητικά προβλήματα αλλά και το πάθος του για την πραγματοποίηση των ονείρων του.

Η ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και πρωταγωνιστής είναι ένας έφηβος, ο Αλέξανδρος Κούμπρια. Στην ταινία υπάρχουν σκηνές επιμονής και υπομονής καθώς και η αποδοχή των φίλων του ξανά «στο παιχνίδι της ζωής».

Στόχος της ταινίας είναι να τονιστεί πως τα άτομα με αναπηρία, έχουν τις ίδιες ανάγκες με τα άτομα χωρίς αναπηρία. Η ίση συμμετοχή τους στη ζωή προϋποθέτει την ίση μεταχείριση τους ως πολίτες, ως παιδιά, ως ανθρώπους. Η αυτονόητη διευκόλυνση που έχει ο καθένας χρέος να παρέχει, όπως να μην παρκάρει στις ράμπες αναπήρων, ή να μην εμποδίζει το πέρασμα τους από το πεζοδρόμιο, δεν πρέπει να ονομάζεται ευαισθητοποίηση, αλλά αξιοπρέπεια και ανθρωπιά. Το παρακάτω βίντεο, αποτυπώνει τις ανησυχίες, τους φόβους, την ελπίδα αλλά πάνω από όλα τις φιλοδοξίες και την αυτοπραγμάτωση ανθρώπων με κινητικά προβλήματα, τα οποία δεν ήταν αρκετά για να σταθούν εμπόδιο στον στόχο, γιατί η αναπηρία δεν είναι ασθένεια αλλά κατάσταση.

Ο δημιουργός της λέει πως «ρόδα είναι και γυρίζει» και προτρέπει κάθε άνθρωπο με κινητικά προβλήματα να συνεχίσει να προσπαθεί για την επίτευξη των στόχων του, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

Στέλνει σε όλους το μήνυμα «Μην τους υποτιμάς, να τους σέβεσαι, στη ζωή είμαστε όλοι ίσοι!».

Δείτε την ταινία εδώ:

Η μικρού μήκους ταινία θα δημοσιευθεί και στην επίσημη πλατφόρμα του Βαγγέλη Νάκη στο Instagram: v.nakis98.

Μια ματιά στους συντελεστές

Τη σκηνοθεσία επιμελήθηκαν ο Κωσταντίνος Μόσχος και ο Σωκράτης Πάτσος, τη φωτογραφία ο Νίκος Λαουτάρης, ο Μίλι Σουλοβάρι και Άρης Μπάσα, ενώ τη μουσική επιμέλεια έκαναν οι Θοδωρής Τζίμας και Πάρης Κάλπος.

Στίχος και φωνή: Τζωρτζίνα Αντωνακάκη και Γιάννης Τεργιάκης.

Οι υπόλοιποι συντελεστές είναι οι: Φίλιππος Σαχμπάζ, Ασπασία Μπαζίμα, Ηλίας Βρεττάκος, Ανθή Φακιδάρη, Νίκος Αρβανιτέλης, Μάριος Μπιντάκος, Αναστασία Κατσίλη, Αλέξανδρος Μιχαλόπουλος, Νάντσον Ντάλτρο, Μικαέλα Δεκλερή.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
«Νταντά της γειτονιάς»: Η νέα κωμική σειρά έρχεται στο νέο πρόγραμμα του MEGA
Cine News
The Gentlemen: Η σειρά του Γκάι Ρίτσι επιστρέφει πιο χαοτική από ποτέ – Τι βλέπουμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Cine News
Scream, Μονομάχος ή μια ισπανική δραμεντί; Ξέρουμε τι θα δεις αυτό το ΣΚ στην TV
Cine News
Ραντεβού στα Σινεμά #11: Στο Σινέ Πάνθεον, για μια απόδραση από την γκριζούπολη
Cine News
Tim Curry: Από τους στενούς κορσέδες στο camp μακιγιάζ – Η τέχνη του να είσαι «too much»
Cine News
49ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας: Όλα όσα θες να ξέρεις για τη φετινή διοργάνωση
Cine News
Tim Curry: Ο πρωταγωνιστής του “Rocky Horror” έφυγε από τη ζωή – Ο φόρος τιμής στο Broadway
Cine News
Εθνικός Ελληνορώσων: Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας του Γιώργου Τελτζίδη
Cine News
Spider-Man-Brand New Day: Έτοιμο να ξεπεράσει τον «Τιτανικό» στο παγκόσμιο box office
Cine News
Ραντεβού στα Σινεμά #10: Θερινό Στέλλα στην Κυψέλη, την πιο σινεφιλ γειτονιά
Cine News
Αποχαιρέτησε τον Αύγουστο με μαραθώνιο Scream: Τι βλέπουμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Cine News
Τι συνέβη τελικά με το Avatar Aang; Όταν ένα στούντιο δεν εμπιστεύεται το ίδιο του το franchise