MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
01
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΑΙΝΙΑ

H μικρού μήκους ταινία του Βαγγέλη Νάκη και το μήνυμα για τα άτομα με αναπηρία

Ο Βαγγέλης Νάκης και η ομάδα του δημιούργησαν μια μικρού μήκους ταινία με τίτλο «Ρόδα είναι και γυρίζει» για τη ζωή ενός ανθρώπου με κινητικά προβλήματα.

Monopoli Team

Ο Βαγγέλης Νάκης και η ομάδα του δημιούργησαν τη μικρού μήκους ταινία «Ρόδα είναι και γυρίζει», στην οποία διαδραματίζεται η δύσκολη ζωή ενός ανθρώπου με κινητικά προβλήματα αλλά και το πάθος του για την πραγματοποίηση των ονείρων του.

Η ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και πρωταγωνιστής είναι ένας έφηβος, ο Αλέξανδρος Κούμπρια. Στην ταινία υπάρχουν σκηνές επιμονής και υπομονής καθώς και η αποδοχή των φίλων του ξανά «στο παιχνίδι της ζωής».

Στόχος της ταινίας είναι να τονιστεί πως τα άτομα με αναπηρία, έχουν τις ίδιες ανάγκες με τα άτομα χωρίς αναπηρία. Η ίση συμμετοχή τους στη ζωή προϋποθέτει την ίση μεταχείριση τους ως πολίτες, ως παιδιά, ως ανθρώπους. Η αυτονόητη διευκόλυνση που έχει ο καθένας χρέος να παρέχει, όπως να μην παρκάρει στις ράμπες αναπήρων, ή να μην εμποδίζει το πέρασμα τους από το πεζοδρόμιο, δεν πρέπει να ονομάζεται ευαισθητοποίηση, αλλά αξιοπρέπεια και ανθρωπιά. Το παρακάτω βίντεο, αποτυπώνει τις ανησυχίες, τους φόβους, την ελπίδα αλλά πάνω από όλα τις φιλοδοξίες και την αυτοπραγμάτωση ανθρώπων με κινητικά προβλήματα, τα οποία δεν ήταν αρκετά για να σταθούν εμπόδιο στον στόχο, γιατί η αναπηρία δεν είναι ασθένεια αλλά κατάσταση.

Ο δημιουργός της λέει πως «ρόδα είναι και γυρίζει» και προτρέπει κάθε άνθρωπο με κινητικά προβλήματα να συνεχίσει να προσπαθεί για την επίτευξη των στόχων του, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει.

Στέλνει σε όλους το μήνυμα «Μην τους υποτιμάς, να τους σέβεσαι, στη ζωή είμαστε όλοι ίσοι!».

Δείτε την ταινία εδώ:

Η μικρού μήκους ταινία θα δημοσιευθεί και στην επίσημη πλατφόρμα του Βαγγέλη Νάκη στο Instagram: v.nakis98.

Μια ματιά στους συντελεστές

Τη σκηνοθεσία επιμελήθηκαν ο Κωσταντίνος Μόσχος και ο Σωκράτης Πάτσος, τη φωτογραφία ο Νίκος Λαουτάρης, ο Μίλι Σουλοβάρι και Άρης Μπάσα, ενώ τη μουσική επιμέλεια έκαναν οι Θοδωρής Τζίμας και Πάρης Κάλπος.

Στίχος και φωνή: Τζωρτζίνα Αντωνακάκη και Γιάννης Τεργιάκης.

Οι υπόλοιποι συντελεστές είναι οι: Φίλιππος Σαχμπάζ, Ασπασία Μπαζίμα, Ηλίας Βρεττάκος, Ανθή Φακιδάρη, Νίκος Αρβανιτέλης, Μάριος Μπιντάκος, Αναστασία Κατσίλη, Αλέξανδρος Μιχαλόπουλος, Νάντσον Ντάλτρο, Μικαέλα Δεκλερή.

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Το Σόι Σου: Ο Γιώργος Καπουτζίδης σε ρόλο – έκπληξη
Cine News
Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Οσκαρικό πάρτυ λήξης
Cine News
Υποψηφιότητες BAFTA 2026: Συνεχίζεται η μάχη ανάμεσα στο “One Battle After Another” και το “Sinners”
Cine News
Ο Brad Pitt έρχεται στην Ελλάδα για τη νέα του ταινία
Cine News
Poor Things: Σε ποιο κανάλι θα δούμε την ταινία του Γιώργου Λάνθιμου;
Cine News
Το CINEphil_101 επιστρέφει για 2η χρονιά στο Ηράκλειο
Cine News
Όταν ο Ρέιφ Φάινς «πρόδωσε» τον νέο Βόλντεμορτ… κατά λάθος
Cine News
Ο Γιώργος Λάνθιμος κάνει ντεμπούτο στο Super Bowl – Η διαφήμιση που σκηνοθετεί (vid)
Cine News
Το τελευταίο νησί: Στον “αέρα” το τρέιλερ της νέας σειράς της ΕΡΤ
Cine News
Ο μήνας κλείνει με Bridgerton – Όσα θα δούμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Cine News
Υποψηφιότητες Όσκαρ: Ο Τίμοθι Σαλαμέ “ισοφάρισε” το ρεκόρ του Μάρλον Μπράντο
Cine News
Βουγονία: Ποια βραβεία διεκδικεί η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου στα 98α Όσκαρ;