MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΤΑΙΝΙΕΣ

Κουέντιν Ταραντίνο: Ποια ταινία θεωρεί την καλύτερη της δεκαετίας;

Ο σπουδαίος σκηνοθέτης Κουέντιν Ταραντίνο, αποκάλυψε σε συνέντευξη ποια ταινία θεωρεί την καλύτερη της τελευταίας δεκαετίας.

Monopoli Team

Ο Κουέντιν Ταραντίνο, σκηνοθέτης των «Pulp Fiction», «Django Unchained», «Kill Bill» και «Inglourious Basterds», αποκάλυψε σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό «Premiere», ποια θεωρεί την καλύτερη ταινία της δεκαετίας του 2010.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΦεστιβάλ Καννών: Οι 10 καλύτερες πρεμιέρες ταινιών των τελευταίων χρόνων12.09.2018

Πρόκειται για την δραματική βιογραφική ταινία «The Social Network», του Ντέιβιντ Φίντσερ.

Τζάστιν Τίμπερλεϊκ και Τζέσι Άιζενμπεργκ στο «The Social Network».

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Είναι το «The Social Network» ασυζητητί. Είναι το νούμερο ένα γιατί είναι το καλύτερο, αυτό είναι όλο! Διαλύει όλον τον ανταγωνισμό!».

Η ταινία αφηγείται την άνοδο και δημιουργία του Facebook, από τον πλέον δισεκατομμυριούχο και πρώην φοιτητή του Χάρβαρντ, Μαρκ Ζάκερμπεργκ. Σκηνοθέτης της είναι ο Ντέιβιντ Φίντσερ και σεναριογράφος, ο Άαρον Σόρκιν, τον οποίο, μάλιστα, ο Ταραντίνο θεωρεί τον καλύτερο ενεργό σεναριογράφο διαλόγων.

Στη ταινία παίζουν οι: Τζέσι Άιζενμπεργκ, Άντριου Γκάρφιλντ, Τζάστιν Τίμπερλεϊκ και Ρούνι Μάρα.

Τζέσι Άιζενμπεργκ στο The Social Network

Το «The Social Network» κυκλοφόρησε το 2010, απέσπασε θετικές κριτικές, έκανε μεγάλη εισπρακτική επιτυχία, ενώ έλαβε 8 υποψηφιότητες για Όσκαρ, συμπεριλαμβανομένων αυτές της Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του Τζέσι Άιζενμπεργκ. Τελικά κέρδισε τρεις από αυτές, στις κατηγορίες Διασκευασμένου Σεναρίου, Μοντάζ και Μουσικής.

Άντριου Γκάρφιλντ και Τζέσι Άιζενμπεργκ στο The Social Network

Σημειώνεται, επίσης, ότι σε δηλώσεις που έκανε τον Ιανουάριο ο σκηνοθέτης, ανέφερε πως η δεύτερη καλύτερη ταινία της δεκαετίας, πιστεύει πως είναι η πολεμική περιπέτεια «Δουνκέρκη» του Κρίστοφερ Νόλαν.

«Δουνκέρκη» του Κρίστοφερ Νόλαν

Επίσης, μεγάλη έκπληξη για τους σινεφίλ, αποτέλεσε το γεγονός ότι ο Ταραντίνο θεωρεί ως καλύτερη ταινία του 2019, το θρίλερ «Crawl», όπου η πρωταγωνίστρια τα βάζει με…κροκόδειλους!

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b