MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
23
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ

Hairspray: Δείτε το διάσημο μιούζικαλ των Mark O’ Donnell και Thomas Meehan, online

Η τηλεοπτική εκδοχή του δημοφιλούς μιούζιακλ, «Hairspray», των Mark O’ Donnell και Thomas Meehan, με τη συμμετοχή της Ariana Grande και της Jennifer Hudson, είναι διαθέσιμη για δωρεάν διαδικτυακή παρακολούθηση.

Hairspray
Monopoli Team

Ο εμβληματικός συνθέτης και θεατρικός παραγωγός Andrew Lloyd Webber συνεχίζει και αυτή την εβδομάδα να μας προσφέρει διάσημα μιούζικαλ, για δωρεάν διαδικτυακή παρακολούθηση, μέσα από το επίσημο κανάλι του στο youtube. Σειρά έχει το δημοφιλές «Hairspray» των Mark O’ Donnell και Thomas Meehan, το οποίο θα είναι διαθέσιμο από την Παρασκευή 29 Μαΐου στις 21:00 και για 48 ώρες.

Hairspray

Hairspray live: Η παράσταση

Πρόκειται για μια τηλεοπτική διασκευή του αμερικάνικου δικτύου NBC, η οποία προβλήθηκε ζωντανά το 2016, σε σκηνοθεσία Kenny Leon. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκονται οι Maddie Baillio, Harvey Fierstein, Dove Cameron, Kristen Chenoweth, Ariana Grande και η βραβευμένη με Όσκαρ και Γκράμι Jennifer Hudson. Μια παράσταση σε χορογραφία του Jerry Mitchell, σκηνικά του Derek McLane  και κοστούμια της Mary Vogt.

Το τηλε-σενάριο της νέας διασκευής γράφτηκε από τον Harvey Fierstein, ενώ τόσο την πρωτότυπη, όσο και την καινούρια μουσική συνέθεσε ο βραβευμένος με Tony, Marc Shaiman. 

Μπορείτε να δείτε την παράσταση εδώ:

Λίγα λόγια για το έργο

Πρόκειται για την ιστορία της Tracy Turnblad, μιας έφηβης από τη Βαλτιμόρη του 1962, η οποία γίνεται δεκτή σε ένα τηλεοπτικό, χορευτικό show, θέτοντας ως στόχο να εξαλείψει οποιοδήποτε είδος διακρίσεων λαμβάνει χώρα στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Ένα μιούζικαλ γεμάτο από χορευτικές μελωδίες των 60s, επενδεδυμένες με downtown και blues ρυθμούς.

Βασισμένο στην ομότιτλη ταινία του John Waters (1988), το αρχικό μιούζικαλ, «Hairspray», έκανε το ντεμπούτο του στο Σιάτλ το 2002, ενώ συνέχισε στο Broadway το 2003, όπου και γνώρισε τεράστια επιτυχία, κερδίζοντας 8 βραβεία Tony, ανάμεσά τους και το βραβείο για το «Καλύτερο Μιούζικαλ». Την μουσική συνέθεσε ο Marc Shaiman, ο οποίος μαζί με τον Scott Wittman έγραψε και τους στίχους. Το ποιητικό κείμενο ανήκει στους Mark O’ Donnell και Thomas Meehan.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ“Δεν Είναι Ευθύνη Μου”: Δείτε την ταινία μικρού μήκους της Billie Eilish για το body shaming12.09.2018

Το έργο περιλαμβάνει αρκετά αξιομνημόνευτα τραγούδια όπως το «You Can’t Stop the Beat», «Big, Blonde and Beautiful» και «Good Morning Baltimore». Τέλος, το 2007 το μιούζικαλ μεταφέρθηκε στη μεγάλη οθόνη, από τον Adam Shankman, με ένα εξαιρετικό καστ που περιελάμβανε τους John Travolta, Michelle Pfeiffer, Christopher Walken, Amanda Bynes, James Marsden, Queen Latifah, Brittany Snow, Zac Efron, Elijah Kelley και Allison Janney.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b