MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
27
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Θερινά σινεμά: Ανοίγουν με αποστάσεις, ίδιο εισιτήριο και χωρίς διάλειμμα

Από τη Δευτέρα 1η Ιουνίου οι θερινοί κινηματογράφοι υποδέχονται τους σινεφίλ λειτουργώντας με βάση τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Monopoli Team

Η Πέγγυ Ρίγγα, ιδιοκτήτρια των θερινών κινηματογράφων “Βοξ”, “Ριβιέρα” και “Αθηναία” μιλώντας στον σταθμό Αθήνα 984 στην εκπομπή της Μαργαρίτας Μυτιληναίου, περιέγραψε τη διαδικασία του ανοίγματος των θερινών κινηματογράφων αλλά και τον “αθέμιτο” ανταγωνισμό που καλούνται ν’ αντιμετωπίσουν οι αιθουσάρχες από τα δημοτικά δωρεάν drive-in.

Οι νέες οδηγίες και οι κανόνες λειτουργίας προέκυψαν μετά από χθεσινοβραδυνή τηλεδιάσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη και του Γενικού Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη, με εκπροσώπους της  Ένωσης Αιθουσαρχών.

Νέοι κανόνες λειτουργίας

Με βάση τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα, η πληρότητα των θερινών σινεμά δεν μπορεί να υπερβαίνει στο 70 %. Ανά δύο θέσεις θα υπάρχει και μία κενή, εκτός αν πρόκειται για οικογένεια ή για παρέα, οπότε θα κάθονται όλοι μαζί. Τα  κυλικεία μπορεί να είναι ανοικτά αλλά οι προβολές θα γίνονται χωρίς διάλειμμα για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Δεν μειώνεται το εισιτήριο

Όπως διευκρίνισε η κα Ρίγγα “η τιμή του εισιτηρίου θα παραμείνει σταθερή” παρόλο που υπήρξαν δημοσιεύματα περί μείωσης του εισιτηρίου κατά ένα ευρώ. Τόνισε δε το «πάγιο αίτημα του κλάδου να κατέβει το ΦΠΑ στο 6%»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΌλα τα Drive-In σινεμά που θα λειτουργούν το καλοκαίρι στην Αθήνα12.09.2018

Ο ανταγωνισμός των δωρεάν drive in

Η κυρία Ρίγγα μίλησε για τάση αθέμιτου ανταγωνισμού από πλευράς Δήμων της Αττικής που εξαγγέλλουν τη δημιουργία δικών τους drive in και μάλιστα με ελεύθερη είσοδο. «Είμαστε εποχικές επιχειρήσεις και αν λάβουμε υπ’ όψιν και τα όχι και τόσο ευοίωνα νέα από την εστίαση και το λιανικό εμπόριο, είναι προφανές ότι ο κόσμος θα επιλέξει το δωρεάν, ακόμη και τη νέα εμπειρία του drive in, από το να πληρώσει έστω και ένα μικρό αντίτιμο για το σινεμά.» καταλήγει.

Το θερινό σινεμά “Βόξ” στην πλατεία Εξαρχείων λειτουργεί ανελλιπώς από το 1938 και είναι από τους λίγους κινηματογράφους που παρέμεινε ζωντανός ακόμη και στην Κατοχή.

Περισσότερα από Cine News
Σχετικά Θέματα
Cine News
Adolescence: Σαρώνει τις υποψηφιότητες των Bafta 2026 – Ποιες σειρές αφήνει πίσω;
Cine News
Box office: Πόσα εισιτήρια έκοψε “Η τελευταία κλήση” το πρώτο 4ήμερο;
Cine News
Το COSMOTE HISTORY τιμά την επέτειο της 25ης Μαρτίου με ένα πλούσιο πρόγραμμα
Cine News
Σπασμένη Φλέβα: Δύο βραβεία για την ταινία του Γιάννη Οικονομίδη στο San Francisco Greek Film Festival
Cine News
Daredevil Born Again: Ο νέος κύκλος της σειράς κάνει πρεμιέρα στο Disney+
Cine News
Εδώ μιλάνε για λατρεία: Ξανά στα σινεμά το μουσικό ντοκιμαντέρ για τους Κόρε.Ύδρο.
Cine News
Ο Daredevil επιστρέφει – Οι σειρές και οι ταινίες που θα δεις αυτή την εβδομάδα στην TV
Art & Culture
Γιατί ανυπομονούμε για τα press tours της Zendaya – ίσως πιο πολύ από τις ταινίες της
Cine News
Ο “ανίκητος” Τσακ Νόρις έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών
Cine News
The House of David: Ο 2ος κύκλος της βιβλικής σειράς κάνει πρεμιέρα στο Prime Video
Cine News
38ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου: Masterclass με τον σκηνοθέτη Γιάννη Οικονομίδη
Cine News
Νύχτες Πρεμιέρας: «Late Night Specials» προβολές με Σκορσέζε και Κιούμπρικ