MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΟΛΗ

Μόνο με προκράτηση η βόλτα στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κοινού στο πάρκο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο εξής οι επισκέψεις θα επιτρέπονται μόνο σε όσους έχουν κάνει προκράτηση.

Monopoli Team

Μέχρι την πανδημία του κορωνοϊού το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) αποτελούσε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς των κατοίκων και επισκεπτών της Αττικής. Να σημειωθεί ότι το 2019 δέχθηκε 6,3 εκατομμύρια επισκέψεις, ενώ σε πολλές περιπτώσεις όπως πχ τα Σαββατοκύριακα του Ιούνιου του 2019, ο ρυθμός άφιξης των επισκεπτών ξεπερνούσε τους 2.000 την ώρα!

Την επόμενη εβδομάδα και μεριμνώντας για την ασφάλεια τόσο των εργαζομένων όσο και των επισκεπτών το ΚΠΙΣΝ ανοίγει τους υπαίθριους χώρους με κανόνες και -αναγκαστικά- περιορισμούς στον αριθμό των επισκεπτών. Ταυτόχρονα εφαρμόζει κανονισμούς, οι οποίοι θ’ αποτρέπουν τον συνωστισμό τόσο μέσα στο Πάρκο και τους υπόλοιπους χώρους, όσο και στις πύλες εισόδου και εξόδου.

Δωρεάν προεγγραφή online

Στο εξής οι επισκέψεις θα επιτρέπονται μόνο μετά από προεγγραφή σε ηλεκτρονική πλατφόρμα. Η ύπαρξη προεγγραφής θα ελέγχεται σε τρεις πύλες – σημεία ελέγχου. Δεν θα επιτρέπεται η είσοδος χωρίς προεγγραφή ακόμη και αν τη συγκεκριμένη ώρα υπάρχουν “κενές θέσεις” στις προεγγραφές. Με τον τρόπο αυτό δεν θα υπάρχει κανένα κίνητρο για τη δημιουργία σειράς αναμονής η οποία θα προκαλούσε, πολλές φορές, ανεξέλεγκτο συνωστισμό.

Τόσο μέσα στο Πάρκο όσο και στις πύλες εισόδου και εξόδου, θα υπάρχει επιτήρηση από προσωπικό και φύλακες ώστε να αποθαρρύνεται ο συνωστισμός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSummer Nostos Festival: Μία εβδομάδα γεμάτη μουσική, virtual περιηγήσεις και παραστάσεις online12.09.2018

Ελεύθερη πρόσβαση μόνο σε ειδικές ομάδες

Από τον κανόνα της προεγγραφής θα εξαιρούνται μόνον οι άνω των 65 ετών, τα ΑμεΑ και οι έγκυοι, για τους οποίους η πρόσβαση θα είναι ελεύθερη, με έλεγχο, αν χρειασθεί, της ηλικίας, κάρτας ΑμεΑ κλπ. Ειδικά για τις ομάδες αυτές στόχος μας είναι να αποφεύγεται η καθυστέρηση στην είσοδο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΚΠΙΣΝ “Εκ πρώτης όψεως θα μπορούσε κανείς να θεωρήσει την ελεύθερη πρόσβαση των 65+ κίνητρο για μια ευάλωτη ομάδα να μην παραμείνει στο σπίτι αλλά να εκτεθεί σε κίνδυνο μετάδοσης. Στην πραγματικότητα, όμως, πιστεύουμε ότι ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Οι άνω των 65 της περιοχής, και γενικότερα βέβαια, εκτίθενται αυτή τη στιγμή σε μεγαλύτερο κίνδυνο γιατί αναγκάζονται να κάνουν περίπατο σε ανοργάνωτες διαδρομές (παραλία, πλατείες κλπ.) όπου ο κίνδυνος συνωστισμού είναι πολύ μεγαλύτερος απ’ ότι στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, συνολικής έκτασης 210 στρεμμάτων, εκ των οποίων 50 είναι τα άμεσα “ωφέλιμα” για περίπατο και όπου θα υπάρχει και επιτήρηση για την αποφυγή του “κατά τόπους” υψηλού συγχρωτισμού.”

Ειδική μέριμνα για τουρίστες

Ειδική μέριμνα θα ληφθεί για την επίσκεψη τουριστών στο ΚΠΙΣΝ καθώς το ΚΠΙΣΝ αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Αθήνας. Το ΚΠΙΣΝ είναι σε συνεννόηση με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καθώς και με το Υπουργείο Υγείας για την οριστικοποίηση των πρωτοκόλλων προστασίας.

Πώς θα γίνεται η προκράτηση

Το άνοιγμα του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος και των υπόλοιπων υπαίθριων χώρων του ΚΠΙΣΝ θα γίνει την επόμενη εβδομάδα. Θα προηγηθεί ανακοίνωση στον ιστότοπό του με τις λεπτομέρειες του συστήματος προεγγραφών, με την ανακοίνωση της ημέρας και ώρας για τις πρώτες προεγγραφές, των σημείων εισόδου κλπ.

Περισσότερα από Στην Πόλη
VIMA_WEB3b