MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
15
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΟΛΗ

Μόνο με προκράτηση η βόλτα στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος

Λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κοινού στο πάρκο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο εξής οι επισκέψεις θα επιτρέπονται μόνο σε όσους έχουν κάνει προκράτηση.

Monopoli Team

Μέχρι την πανδημία του κορωνοϊού το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) αποτελούσε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς των κατοίκων και επισκεπτών της Αττικής. Να σημειωθεί ότι το 2019 δέχθηκε 6,3 εκατομμύρια επισκέψεις, ενώ σε πολλές περιπτώσεις όπως πχ τα Σαββατοκύριακα του Ιούνιου του 2019, ο ρυθμός άφιξης των επισκεπτών ξεπερνούσε τους 2.000 την ώρα!

Την επόμενη εβδομάδα και μεριμνώντας για την ασφάλεια τόσο των εργαζομένων όσο και των επισκεπτών το ΚΠΙΣΝ ανοίγει τους υπαίθριους χώρους με κανόνες και -αναγκαστικά- περιορισμούς στον αριθμό των επισκεπτών. Ταυτόχρονα εφαρμόζει κανονισμούς, οι οποίοι θ’ αποτρέπουν τον συνωστισμό τόσο μέσα στο Πάρκο και τους υπόλοιπους χώρους, όσο και στις πύλες εισόδου και εξόδου.

Δωρεάν προεγγραφή online

Στο εξής οι επισκέψεις θα επιτρέπονται μόνο μετά από προεγγραφή σε ηλεκτρονική πλατφόρμα. Η ύπαρξη προεγγραφής θα ελέγχεται σε τρεις πύλες – σημεία ελέγχου. Δεν θα επιτρέπεται η είσοδος χωρίς προεγγραφή ακόμη και αν τη συγκεκριμένη ώρα υπάρχουν “κενές θέσεις” στις προεγγραφές. Με τον τρόπο αυτό δεν θα υπάρχει κανένα κίνητρο για τη δημιουργία σειράς αναμονής η οποία θα προκαλούσε, πολλές φορές, ανεξέλεγκτο συνωστισμό.

Τόσο μέσα στο Πάρκο όσο και στις πύλες εισόδου και εξόδου, θα υπάρχει επιτήρηση από προσωπικό και φύλακες ώστε να αποθαρρύνεται ο συνωστισμός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑSummer Nostos Festival: Μία εβδομάδα γεμάτη μουσική, virtual περιηγήσεις και παραστάσεις online12.09.2018

Ελεύθερη πρόσβαση μόνο σε ειδικές ομάδες

Από τον κανόνα της προεγγραφής θα εξαιρούνται μόνον οι άνω των 65 ετών, τα ΑμεΑ και οι έγκυοι, για τους οποίους η πρόσβαση θα είναι ελεύθερη, με έλεγχο, αν χρειασθεί, της ηλικίας, κάρτας ΑμεΑ κλπ. Ειδικά για τις ομάδες αυτές στόχος μας είναι να αποφεύγεται η καθυστέρηση στην είσοδο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΚΠΙΣΝ “Εκ πρώτης όψεως θα μπορούσε κανείς να θεωρήσει την ελεύθερη πρόσβαση των 65+ κίνητρο για μια ευάλωτη ομάδα να μην παραμείνει στο σπίτι αλλά να εκτεθεί σε κίνδυνο μετάδοσης. Στην πραγματικότητα, όμως, πιστεύουμε ότι ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Οι άνω των 65 της περιοχής, και γενικότερα βέβαια, εκτίθενται αυτή τη στιγμή σε μεγαλύτερο κίνδυνο γιατί αναγκάζονται να κάνουν περίπατο σε ανοργάνωτες διαδρομές (παραλία, πλατείες κλπ.) όπου ο κίνδυνος συνωστισμού είναι πολύ μεγαλύτερος απ’ ότι στο Πάρκο Σταύρος Νιάρχος, συνολικής έκτασης 210 στρεμμάτων, εκ των οποίων 50 είναι τα άμεσα “ωφέλιμα” για περίπατο και όπου θα υπάρχει και επιτήρηση για την αποφυγή του “κατά τόπους” υψηλού συγχρωτισμού.”

Ειδική μέριμνα για τουρίστες

Ειδική μέριμνα θα ληφθεί για την επίσκεψη τουριστών στο ΚΠΙΣΝ καθώς το ΚΠΙΣΝ αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Αθήνας. Το ΚΠΙΣΝ είναι σε συνεννόηση με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας καθώς και με το Υπουργείο Υγείας για την οριστικοποίηση των πρωτοκόλλων προστασίας.

Πώς θα γίνεται η προκράτηση

Το άνοιγμα του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος και των υπόλοιπων υπαίθριων χώρων του ΚΠΙΣΝ θα γίνει την επόμενη εβδομάδα. Θα προηγηθεί ανακοίνωση στον ιστότοπό του με τις λεπτομέρειες του συστήματος προεγγραφών, με την ανακοίνωση της ημέρας και ώρας για τις πρώτες προεγγραφές, των σημείων εισόδου κλπ.

Περισσότερα από Στην Πόλη
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Free City: Τι κάνουμε δωρεάν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
Ο Πάνος Βλάχος με 'χωρίς πρόγραμμα' στο Θέατρο Βράχων, ο Κωνσταντής Πιστιόλης στήνει ένα γλέντι στην Τεχνόπολη - Όσα θα κάνουμε σήμερα
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Hot or Not #184: Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Εκδηλώσεις
Plisskën, Off The Hook Festival, η Άννα Βίσση στο Καλλιμάρμαρο - Όσα δεν θες να χάσεις αυτό το ΣΚ
Εκδηλώσεις
Free City: 10 δωρεάν εκδηλώσεις αυτό το ΣΚ στην Αθήνα
Εταιρικές Δράσεις
Μια “σφραγίδα” ποιότητας για τη γη, τον άνθρωπο και τον τόπο
Εκδηλώσεις
15 μεγάλες συναυλίες που θα ζήσουμε το φθινόπωρο στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
Το Plisskën Festival στην Πειραιώς 260, το Off The Hook Festival στο ΟΑΚΑ - Όσα θα κάνουμε σήμερα στην πόλη
Εκδηλώσεις
Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου στηρίζει τη «Μεταμόρφωση» του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης με ένα fundraising στο Ηρώδειο
Εκδηλώσεις
Οι "Πέρσες" του Αισχύλου σε μια πρωτότυπη σκηνική εκδοχή, οι indie Franz Ferdinand στην Αθήνα - Όσα θα κάνουμε σήμερα στην πόλη
Εταιρικές Δράσεις
Το Aperol απογείωσε το Primer Music Festival 2025 με ένα εντυπωσιακό drone show
Εκδηλώσεις
Για 2η χρονιά το Music & Wine Festival στο Fougaro Artcenter