MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΡΑΣΗ

Η ομάδα του Corona Sapiens Project μάς καλεί να αφηγηθούμε την εμπειρία μας από την πανδημία

Ένα project όπου επιχειρείται η διαδικτυακή ένωση των ανθρώπων, μέσα από την αφήγηση της προσωπικής μας εμπειρίας, όσον αφορά την απομόνωση και την κοινωνική αποστασιοποίηση, εξαιτίας του Covid-19.

Corona Sapiens Project
Monopoli Team

Θέλοντας να αντισταθεί στην απραξία και την αναπόφευκτη δυσφορία που δημιούργησε ο αναγκαστικός περιορισμός, η ομάδα του Corona Sapiens Project αποφάσισε να αξιοποιήσει τον υπερ-διαθέσιμο χρόνο, ενδυναμώνοντας τη δράση της προς τον έξω κόσμο. Εν μέσω της πανδημίας που εξακολουθεί να πλήττει τον πλανήτη, χρησιμοποιώντας ως δίαυλο επικοινωνίας το διαδίκτυο, η ομάδα οραματίζεται να ενώσει τους ανθρώπους.

Αφηγούμαστε την εμπειρία μας από την πανδημία

Η ομάδα του CSP είδε τον σύγχρονο άνθρωπο ως ένα νέο ανθρώπινο είδος, τον Corona Sapiens, παραφράζοντας χιουμοριστικά τον Homo Sapiens. Δημιούργησε μία συνθήκη εξερεύνησης του νέου αυτού παγκόσμιου είδους μέσω ενός κοινού τόπου επικοινωνίας, ώστε να είναι προσβάσιμος σε όσους επιθυμούν να συμμετέχουν με την προσωπική τους εμπειρία πανδημίας.

Κάθε εβδομάδα παρουσιάζονται νέες ιστορίες ανθρώπων. Ιστορίες όλων εμάς, που θα μιλήσουμε από την καρδιά μας, προσφέροντας ερεθίσματα για προβληματισμό και στοχασμό επάνω στην πραγματικότητα που βιώνουμε. Για τη συμμετοχή σας, επικοινωνήστε στο: [email protected]

*Δείτε τα πρώτα βίντεο του project εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑI Need A Miracle: Το νέο τραγούδι της Tara McDonald σε συνεργασία με την Unicef12.09.2018

Corona Sapiens Project: Στόχος

Σκοπός της είναι να ακουστούν οι φωνές τους, ώστε να εξωτερικεύσουν τις σκέψεις, τις ελπίδες και τους φόβους τους, προσδοκώντας πως αυτή η διαδικασία θα καταστεί αρωγός στην αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας. Πώς επέδρασε στην καθημερινότητά μας ο περιορισμός και η ανασφάλεια σχετικά με το μέλλον της ανθρωπότητας; Πώς εξακολουθεί να μας επηρεάζει συναισθηματικά; Τι μπορούμε να μοιραστούμε και τι έχουμε ανάγκη να εκφράσουμε, ώστε η πρωτόγνωρη αυτή εμπειρία να δώσει δύναμη και αισιοδοξία στους υπόλοιπους;

«Πριν 2 μήνες και λίγο παραπάνω, που μια πρωτοφανής πραγματικότητα εμφανίστηκε και καθυπόταξε τις ζωές μας, κρατώντας μας κλεισμένους στα σπίτια μας, μακριά από τους αγαπημένους μας, μια ομάδα γυναικών επιχείρησε με χιούμορ και πολλή αγάπη να ενώσει τις απομονωμένες φωνές των ανθρώπων. Ξαφνικά όλοι είχαμε χρόνο που δεν ξέραμε πώς να διαθέσουμε ή να διαχειριστούμε, με αποτέλεσμα να καθηλωνόμαστε σε αδράνεια, μία κατάσταση ξένη και δυσάρεστη για τους περισσότερους από εμάς».

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Για τη συμμετοχή σας, επικοινωνήστε στο: coronasapiensproject@gmail.com.

Περισσότερα από Επίκαιρα
VIMA_WEB3b