MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
29
ΙΟΥΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΟΛΗ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Με κοινή απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας, Εσωτερικών και Υποδομών προβλέπεται περιορισμός κυκλοφορίας οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας, για αποφυγή της εξάπλωσης του covid-19.

προσωρινά κυκλοφοριακά μέτρα
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας, Εσωτερικών και Υποδομών, η οποία δημοσιεύθηκες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, επιβάλλονται προσωρινά κυκλοφοριακά μέτρα και ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας, για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του Covid-19.

Τα προσωρινά αυτά μέτρα πρόληψης θα έχουν διάρκεια έως τρεις μήνες, με δυνατότητα παράτασης τριών ακόμη μηνών κατόπιν εισήγησης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, με απόφαση του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών. 150€ θα είναι το πρόστιμο για τους παραβάτες.

Η απόφαση προβλέπει, μεταξύ άλλων, περιορισμό της κυκλοφορίας των οχημάτων, αύξηση χώρου μετακινήσεων των πεζών και ήπιων μέσων μετακίνησης.

Από τα συγκεκριμένα μέτρα εξαιρούνται:

«Τα μέλη της Κυβέρνησης, Υφυπουργούς, Γενικούς Γραμματείς, Ειδικούς Γραμματείς και Υπηρεσιακούς Γραμματείς, Βουλευτές, Δημάρχους, Αντιδημάρχους, Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες και Συντονιστές Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, για μετακινήσεις που αφορούν στην άσκηση των καθηκόντων τους, όσους υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις, καθώς και το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, το διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό του Υπουργείου Υγείας και  των  αρμόδιων  φορέων  προστασίας  και  παροχής  υπηρεσιών υγείας και το εξουσιοδοτημένο προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους.

Επίσης από τα προσωρινά κυκλοφοριακά μέτρα εξαιρούνται:

α) Μετακινήσεις οχημάτων μονίμων κατοίκων των περιοχών εφαρμογής της παρούσας.

β) Μετακινήσεις οχημάτων από και προς νομίμως λειτουργούντες χώρους στάθμευσης.

γ)  Μετακινήσεις  επαγγελματικών  οχημάτων  (TAXI)  μόνο για επιβίβαση ή αποβίβαση.

δ) Τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Για τις μετακινήσεις των περ. α) και β), ο πολίτης πρέπει να φέρει υποχρεωτικά μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα ή διαβατήριο. Ο τρόπος ελέγχου ή/και το αποδεικτικό συνδρομής των προϋποθέσεων των περ. α) και β) καθορίζονται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων»

Πρόστιμα στους παραβάτες:

«Αρμόδια αρχή για τη διασφάλιση της εφαρμογής της παρούσας, τη διαπίστωση των παραβάσεων και την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων είναι η Δημοτική Αστυνομία. Στους οδηγούς των οχημάτων που παραβιάζουν τις διατάξεις της παρούσας επιβάλλεται, με απλή πράξη της ανωτέρω αρχής, σύμφωνα με το άρθρο 104 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, όπως ισχύει, διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ για κάθε παράβαση, χωρίς να θίγονται οι τυχόν προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις.»

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την Κοινή Υπουργική Απόφαση

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Στην Πόλη
Σχετικά Θέματα
Εταιρικές Δράσεις
Nautica x Moraitis Beach: Μια νέα καλοκαιρινή εμπειρία στον Σχινιά
Εκδηλώσεις
Από τον Σακελλάριο έως το hip hop: Όσα θα κάνουμε αυτή την Τετάρτη στην Αθήνα
Εταιρικές Δράσεις
Οι «Τρωάδες» στην Επίδαυρο αλλάζουν την αντίληψη για τον πολιτισμό
Εικαστικά
Τοπία της Ψυχής: Έκθεση της Εθνικής Πινακοθήκης στη Σπάρτη αφιερωμένη στο έργο του Wassili Lepanto
Αγορές
Μικροί θησαυροί με ελληνική υπογραφή στο Hellenic Heritage shop
Εκδηλώσεις
Χορευτικές ακροβασίες, ανάλαφρες κωμωδίες και οι θρυλικοί Cro-Mags: Όσα θα κάνουμε αυτή την Τρίτη στην Αθήνα
Αγορές
Cycladic: Η νέα συλλογή κοσμημάτων του οίκου Zolotas εμπνευσμένη από τις Κυκλάδες
Εκδηλώσεις
Το Φεστιβάλ Ρεματιάς συνεχίζεται με μουσική, θέατρο και ξεχωριστές καλλιτεχνικές συναντήσεις
Εκδηλώσεις
Free City: Οι 15 καλύτερες δωρεάν εκδηλώσεις για διασκέδαση αυτή την εβδομάδα
Cine News
Ραντεβού στα Σινεμά #3: Σινέ Δάφνη ή αλλιώς σινεμά στην αυλή σου
Εκδηλώσεις
Τι κάνουμε σήμερα στην Αθήνα; Θέατρο, πανηγύρι και μια έκθεση εμπνευσμένη από τον Nolan
Εκδηλώσεις
Από το «λαϊκό δικαστήριο» του Βάγκνερ Μόουρα έως τους εκρηκτικούς Sabaton: 10 λόγοι να βγεις από το σπίτι αυτό το Σ/Κ