MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
13
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΠΟΛΗ

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας

Με κοινή απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας, Εσωτερικών και Υποδομών προβλέπεται περιορισμός κυκλοφορίας οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας, για αποφυγή της εξάπλωσης του covid-19.

προσωρινά κυκλοφοριακά μέτρα
Monopoli Team

Σύμφωνα με την κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας, Εσωτερικών και Υποδομών, η οποία δημοσιεύθηκες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, επιβάλλονται προσωρινά κυκλοφοριακά μέτρα και ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας, για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του Covid-19.

Τα προσωρινά αυτά μέτρα πρόληψης θα έχουν διάρκεια έως τρεις μήνες, με δυνατότητα παράτασης τριών ακόμη μηνών κατόπιν εισήγησης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, με απόφαση του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών. 150€ θα είναι το πρόστιμο για τους παραβάτες.

Η απόφαση προβλέπει, μεταξύ άλλων, περιορισμό της κυκλοφορίας των οχημάτων, αύξηση χώρου μετακινήσεων των πεζών και ήπιων μέσων μετακίνησης.

Από τα συγκεκριμένα μέτρα εξαιρούνται:

«Τα μέλη της Κυβέρνησης, Υφυπουργούς, Γενικούς Γραμματείς, Ειδικούς Γραμματείς και Υπηρεσιακούς Γραμματείς, Βουλευτές, Δημάρχους, Αντιδημάρχους, Περιφερειάρχες, Αντιπεριφερειάρχες και Συντονιστές Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, για μετακινήσεις που αφορούν στην άσκηση των καθηκόντων τους, όσους υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις, καθώς και το ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, το διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό του Υπουργείου Υγείας και  των  αρμόδιων  φορέων  προστασίας  και  παροχής  υπηρεσιών υγείας και το εξουσιοδοτημένο προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την εκπλήρωση των καθηκόντων τους.

Επίσης από τα προσωρινά κυκλοφοριακά μέτρα εξαιρούνται:

α) Μετακινήσεις οχημάτων μονίμων κατοίκων των περιοχών εφαρμογής της παρούσας.

β) Μετακινήσεις οχημάτων από και προς νομίμως λειτουργούντες χώρους στάθμευσης.

γ)  Μετακινήσεις  επαγγελματικών  οχημάτων  (TAXI)  μόνο για επιβίβαση ή αποβίβαση.

δ) Τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Για τις μετακινήσεις των περ. α) και β), ο πολίτης πρέπει να φέρει υποχρεωτικά μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα ή διαβατήριο. Ο τρόπος ελέγχου ή/και το αποδεικτικό συνδρομής των προϋποθέσεων των περ. α) και β) καθορίζονται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων»

Πρόστιμα στους παραβάτες:

«Αρμόδια αρχή για τη διασφάλιση της εφαρμογής της παρούσας, τη διαπίστωση των παραβάσεων και την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων είναι η Δημοτική Αστυνομία. Στους οδηγούς των οχημάτων που παραβιάζουν τις διατάξεις της παρούσας επιβάλλεται, με απλή πράξη της ανωτέρω αρχής, σύμφωνα με το άρθρο 104 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, όπως ισχύει, διοικητικό πρόστιμο εκατόν πενήντα (150) ευρώ για κάθε παράβαση, χωρίς να θίγονται οι τυχόν προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις.»

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την Κοινή Υπουργική Απόφαση

Περισσότερα από Στην Πόλη
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
Το 2026 ανέτειλε στη Βαμβακού με εμπειρίες για όλες τις ηλικίες – Το πρόγραμμα εκδηλώσεων
Εκδηλώσεις
Φεστιβάλ Αναδρομές: Σύγχρονες αναγνώσεις σε πρώιμες ελληνικές δραματουργίες στο Εθνικό
Cine News
Why Look at Animals? Δυο προβολές και μια συζήτηση δίνουν την απάντηση στο ΕΜΣΤ
Σεμινάρια / Διαλέξεις
Γεννάδειος Βιβλιοθήκη: Διαλέξεις με την Katherine E. Fleming για τον Ελληνικό και Εβραϊκό Πολιτισμό
Εκδηλώσεις
Free City: 5 εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο στην Αθήνα αυτή την εβδομάδα
Εκδηλώσεις
Δύο παραστάσεις, δύο συναυλίες, μία έκθεση- Όσα θα κάνουμε σήμερα στην πόλη
ΕΙΔΑΜΕ / Παραστάσεις
Όλα όσα μας άρεσαν (ή μας χάλασαν) αυτή την εβδομάδα
Εκδηλώσεις
Θέατρο, περιπατητική δράση, live, εκθέσεις: Όσα θα κάνουμε αυτό το ΣΚ
Εκδηλώσεις
ΣΚ χωρίς πορτοφόλι: 5 εκδηλώσεις με δωρεάν είσοδο στην Αθήνα
Εκδηλώσεις
«Χρονικό μιας εξημέρωσης» από την Πειραματική Σκηνή του Εθνικού – και όσα άλλα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Ο Ανδρέας Πολυζωγόπουλος στο Half Note, Ross Daly και Κέλυ Θωμά στο Theatre of the No – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Τα λαϊκά του Θάνου Μικρούτσικου στο Παλλάς, μια σπουδή πάνω στη Γυναικότητα στο Rabbithole – Όσα θα κάνουμε σήμερα στην πόλη