MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Πιανίστας παίζει μουσική και δίνει ξανά «ζωή» στα κανάλια της Βενετίας

Ένας Ιταλός πιανίστας, ο Paolo Zanarella, έδωσε ξανά «ζωή» στα κανάλια της Βενετίας, παίζοντας πιάνο, ενώ παράλληλα έπλεε πάνω σε ένα ποταμόπλοιο, το Σάββατο 16 Μαΐου.

Monopoli Team

Μια πρωτότυπη ιδέα είχε ένας πιανίστας στη Βενετία της Ιταλίας, καθώς θέλησε να γιορτάσει την άρση του lockdown στην γειτονική χώρα, δίνοντας ξανά «ζωή» στα κανάλια της, με τον δικό του τρόπο!

Τοποθέτησε το πιάνο του σε ένα ποταμόπλοιο και ξεκίνησε την…μουσική διαδρομή του στην πόλη, με τον γαλήνιο ήχο από το πιάνο πάνω στο νερό να προσφέρει στους Ιταλούς ένα όμορφο οπτικοακουστικό θέαμα!

Με αυτή την υπαίθρια συναυλία «ζωντάνεψαν» ξανά οι – κατά τα άλλα πολυσύχναστοι – υδάτινοι δρόμοι της Βενετίας, που κατά τη διάρκεια του lockdown για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, παρέμεναν άδειοι και έρημοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΟ Παύλος Παυλίδης live από το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος12.09.2018

Τι είπε σχετικά με την κίνησή του αυτή ο Paolo Zanarella

«Ακόμα ένα μικρό δώρο για όλους εσάς. Φεύγω από τη Βενετία τώρα αλλά ήθελα να είμαι μαζί σας για λίγο ακόμα. Ελπίζω να μην σας ενοχλώ».

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο βιρτουόζος πιανίστας επιλέγει να παίξει μουσική σε εξωτερικό χώρο, ώστε να μπορούν να τον ακούν όλοι, καθώς είναι κάτι που ο ίδιος γενικά προτιμά. «Είναι αποστολή μου να βγάλω τη μουσική από τις αίθουσες συναυλιών και να τη φέρω στους δρόμους και τις πλατείες για να μπορούν όλοι να την απολαύσουν», αναφέρει ο ίδιος.

Δείτε τον Paolo Zanarella να παίζει πιάνο εδώ:

Να σημειωθεί επίσης ότι το όμορφο σκηνικό συμπλήρωναν τα πεντακάθαρα, πλέον, νερά των καναλιών, στο οποίο φυσικά έπαιξε ρόλο η προσωρινή παραμονή των πολιτών στο σπίτι και οι περιορισμένες μετακινήσεις τους με τις γόνδολες.

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b