MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
25
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

Από το θέατρο στη λογοτεχνία: Online εργαστήρι συγγραφής, με την Ειρήνη Δερμιτζάκη

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το εργαστήρι θεάτρου Καταπactή διοργανώνει μια σειρά διαδικτυακών μαθημάτων συγγραφής, από τις 2 Ιουνίου 2020, με την Ειρήνη Δερμιτζάκη, μέσα από την πλατφόρμα zoom.

εργαστήρι συγγραφής
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Γιατί να τελειώνουν έτσι τα θεατρικά έργα; Τι γίνονται οι ήρωες όταν πέφτει η αυλαία; Θα μπορούσαμε να παρακολουθούμε τη ζωή τους μετά; Τι θα συνέβαινε αν καθορίζαμε εμείς τη μοίρα τους; Αν τους ταξιδεύαμε στον χωροχρόνο που εμείς φανταζόμαστε; Σε αυτό το εργαστήρι συγγραφής, το οποίο ξεκινάει από τις 2 Ιουνίου 2020, υπό την Ειρήνη Δερμιτζάκη, εμπνεόμαστε από αγαπημένα θεατρικά έργα της παγκόσμιας δραματουργίας και μέσα από ασκήσεις δημιουργικής γραφής θα συγγράψουμε τα δικά μας κείμενα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΘέατρο Πόρτα: Σεμινάρια και εργαστήριο υποκριτικής με τον Θωμά Μοσχόπουλο12.09.2018

Ο κύκλος των μαθημάτων έχει σχεδιαστεί έχοντας ως σκοπό να βοηθήσει τους συμμετέχοντες:
  • Να ανακαλύψουν το συγγραφικό τους εαυτό, την προσωπική τους φωνή και τις θεματικές που τους απασχολούν ως δημιουργούς.
  • Να εμβαθύνουν στο αντικείμενο που τους αφορά είτε αυτό είναι σενάριο, θεατρικό έργο, διήγημα ή μυθιστόρημα.
  • Να ασχοληθούν με τη δημιουργία ολοκληρωμένων χαρακτήρων και την αξία της πλοκής, του ρυθμού και της ατμόσφαιρας μιας ιστορίας.
  • Να μάθουν τεχνικές με παραδείγματα από το έργο σπουδαίων θεατρικών έργων.
  • Να αποκτήσουν κατάλληλα εργαλεία ώστε να μπορέσουν να ξεπεράσουν το δημιουργικό τους μπλοκάρισμα.

Τι θα περιλαμβάνει το εργαστήριο συγγραφής

Ενδεικτικά στο εργαστήρι θα απασχολήσουν τα έργα: «Ξαφνικά πέρσι το καλοκαίρι», «Λεωφορείο ο Πόθος», «Έντα Γκάμπλερ» , «Βρυκόλακες», «Γλάρος» , «Θείος Βάνιας».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν ένα δωρεάν μάθημα γνωριμίας, μία εβδομάδα πριν από την έναρξη των μαθημάτων, έτσι ώστε να αποκτήσουν μια ολοκληρωμένη εικόνα για τον τρόπο διεξαγωγής των μαθημάτων. Το εργαστήριο συγγραφής είναι ανοιχτό σε όλους, ανεξαρτήτως συγγραφικής εμπειρίας, αποτελείται κυρίως από πρακτική εξάσκηση με ασκήσεις και storytelling και ο ρυθμός της ομάδας προσαρμόζεται ανάλογα με τη δυναμική και το επίπεδο των συμμετεχόντων.

Πληροφορίες

Έναρξη από 2/6/2020 και κάθε Τρίτη 19:00-21:00.
Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν μέσα από τη δωρεάν εφαρμογή Zoom.
Το σύνολο των διδακτικών ωρών είναι 20 (10 δίωρα).
Δεν απαιτείται κάποια προηγούμενη εμπειρία από τους συμμετέχοντες.
Δωρεάν μάθημα γνωριμίας την Τρίτη 26/5/2020.
Κόστος συμμετοχής 150€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).
Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής: 2168096448 – [email protected]
Διοργάνωση: Εργαστήρι θεάτρου Καταπactή (Κορομηλά 19 – Ν. Κόσμος).

Σύντομο βιογραφικό Ειρήνης Δερμιτζάκη

Γεννήθηκε το 1982 στη Σητεία. Σπούδασε Θέατρο στην Ελλάδα, και Κινηματογράφο στο Λονδίνο. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Δημιουργική Γραφή στο πανεπιστήμιο Teeside της Αγγλίας.  Τα έργα της «Ορνιθοφοβία» και «Αντζελέτα και Ετελβίνα» (με την αιγίδα του υπουργείου πολιτισμού της Μεγ. Βρετανίας) έχουν ανέβει σε θέατρα του Λονδίνου.  Έχει βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς σε Ελλάδα, Αγγλία και Αυστραλία.

Συνεργάστηκε με διάφορα ιστολόγια και περιοδικά λογοτεχνίας και έχει επίσης γράψει διάφορα κείμενα για το ραδιόφωνο, για comics  και σενάρια για ταινίες μικρού μήκους. Το 2017 κυκλοφόρησε το βιβλίο της «Αυτό που δεν γνωρίζω ακόμα» από την Anima Εκδοτική. Διηγήματα της έχουν εκδοθεί σε συλλογές από διάφορους εκδοτικούς οίκους. Έχει επίσης συμμετάσχει στο συλλογικό μυθιστόρημα «Η κατάρρευση» από τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες. Το νέο της μυθιστόρημα «Γεννημένος Λούζερ» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Εύμαρος. Έχει διδάξει δημιουργική γραφή σε Ελλάδα και Αγγλία σε διάφορους οργανισμούς αλλά και ατομικά σαν Creative Writing Mentor.

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
Σχετικά Θέματα
Θεατρικά Νέα
Βουκεφάλας: Η νέα θεατρική κωμωδία του Αλέξανδρου Ρήγα έρχεται στο Θέατρο Γκλόρια
Εκδηλώσεις
Paraga: Θέατρο, ψυχαγωγία και δράσεις για όλη την οικογένεια στο νέο καλλιτεχνικό πρόγραμμα 2026-2027
Θεατρικά Νέα
Η “Μαδαγασκάρη” γίνεται μιούζικαλ με πρωταγωνιστή τον Akyla – Όσα ξέρουμε για την παράσταση
Εκδηλώσεις
65+: Το Εθνικό Θέατρο στήνει μια ολοήμερη γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας
Θεατρικά Νέα
Λίγο ακόμα «Το πάρτυ της ζωής μου»: Μία τελευταία ευκαιρία να δεις την παράσταση με την Ελένη Ράντου
Θεατρικά Νέα
Έγκλημα στο Νείλο: Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης εγκαινιάζει το νέο Άθενς Μπρόντγουαιη με Αγκάθα Κρίστι
Θεατρικά Νέα
Dogville: Πρώτες φωτογραφίες από την πολυαναμενόμενη παράσταση του Άρη Μπινιάρη
Θεατρικά Νέα
Ο Ημιυπαίθριος: Η κωμωδία επιστρέφει στο Θέατρο Coronet και καλεί σε ακρόαση για δύο ρόλους
Θεατρικά Νέα
Φθινόπωρο στο Θέατρο Τέχνης: Οι παραστάσεις που ανοίγουν τη σεζόν 2026-2027
Θεατρικά Νέα
Όπερα, θέατρο, συναρπαστικές μουσικές συναντήσεις: Όσα θα δούμε τη σεζόν 2026-2027 στο Θέατρο Ολύμπια
Εκδηλώσεις
Θέατρο Βέμπο: Η νέα καλλιτεχνική σεζόν ανήκει στο μιούζικαλ
Θεατρικά Νέα
«Μήδεια» με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη: Επιπλέον παράσταση στο Βεάκειο λόγω αυξημένης ζήτησης