MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΑΤΖΕΝΤΑ

Η πολιτιστική ατζέντα της Πέμπτης: 15 προτάσεις για να δείτε σήμερα online

Συγκεντρώσαμε 15 αξιόλογες προτάσεις για online θεάματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που μπορείτε να απολαύσετε online, σήμερα Πέμπτη 21 Μαΐου.

«Η ιεροτελεστία της άνοιξης»
Monopoli Team

Οι Ελληνικές παραστάσεις που είναι διαθέσιμες online σήμερα:

Εθνική Λυρική Σκηνή

Δείτε σήμερα στις 20:00 την παράσταση μπαλέτου «Η ιεροτελεστία της άνοιξης» του Ι. Στραβίνσκι σε χορογραφία Δάφνι Κόκκινου με το Μπαλέτο της ΕΛΣ. Η παράστασηθα παραμείνει online στις σελίδες της ΕΛΣ & του ΥΠΠΟΑ στο fb και το YouTube έως τις 28/5.
Δείτε την εδώ. 

Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση

Μέσα από το νέο πρότζεκτ της Στέγης με τίτλο «ENTER», καλλιτέχνες ανά τον κόσμο ετοίμασαν νέα έργα, φτιαγμένα στην περίοδο της καραντίνας, μέσα σε μόλις 120 ώρες. Δείτε σήμερα το «Into the day», ένα τραγούδι-ξόρκι της θλίψης από την Samita Sinha.
Δείτε το εδώ.

Ίδρυμα Ωνάση

Δείτε σήμερα τον Σάιμον Κρίτσλεϊ σε μια νέα σειρά podcasts με τίτλο «Apply-Degger» – Μια ανάλυση της σκέψης του Χάιντεγκερ στο «Είναι και χρόνος», καθώς πιστεύει πως η επαφή με αυτό το έργο του Μάρτιν Χάιντεγκερ μπορεί να αλλάξει τη ζωή ενός ανθρώπου. Αυτή την εβδομάδα θα βρείτε online τα τρία πρώτα podcasts της σειράς, αλλά και πολλές άλλες παραστάσεις που είναι διαθέσιμες για online παρακολούθηση.
Βρείτε τα εδώ.

«Η μεγάλη πλατεία»

ΚΘΒΕ

Έως την Κυριακή 31/5, θα έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε όλες τις παραστάσεις του ΚΘΒΕ που προβλήθηκαν την περίοδο της καραντίνας. Δείτε σήμερα την παράσταση «Η μεγάλη πλατεία» του Νίκου Μπακόλα, σε σκηνοθεσία της Ελένης Ευθυμίου, αλλά και άλλες παραστάσεις εδώ.

Θέατρο Πορεία

Με το σύνθημα «Είμαστε όλοι εδώ» 46 καλλιτέχνες δημιουργούν, για το Θέατρο Πορεία, από ένα προσωπικό βίντεο επί σκηνής, με αναγνώσεις λογοτεχνικών, θεατρικών έργων κ.α. Σειρά σήμερα, έχει η συγγραφέας Μαρίνα Καραγάτση που διαβάζει το ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη «Του Μικρού Βοριά».
Δείτε το εδώ.

Η Μαρίνα Καραγάτση για το Θέατρο Πορεία.

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Σήμερα στις 20:00, η μουσική σειρά Jazz Chronicles παρουσιάζει το μουσικό σύμπαν του κιθαρίστα και συνθέτη της jazz, Θόδωρου Καπηλίδη, που εστιάζει στην ελευθερία της έκφρασης, την αυθεντικότητα και την καινοτομία.
Ακούστε την ηχογραφημένη συναυλία εδώ.

Μέσω της πλατφόρμας «zoom»

Το έργο του Θανάση Τριαρίδη «Dämmerung» ανεβαίνει στην πλατφόρμα Zoom, σήμερα στις 21:45, σε μια ζωντανή διαδικτυακή παράσταση, με πρωταγωνιστές και καλεσμένους έκπληξη, σε σκηνοθεσία Νικόλα Ανδρουλάκη. Ενημερωθείτε σχετικά με τα εισιτήρια και την προβολή εδώ.

Παραστάσεις από το εξωτερικό που μπορείτε να βρείτε σήμερα online:

Comédie-Française

Η Comédie-Française σήμερα στις 21:30, προβάλει την όπερα «Μιθριδάτης, βασιλιάς του Πόντου» του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ, με τον Emmanelle Haim να διευθύνει το μουσικό σύνολο Le Concert d’ Astree, σε μια σκηνοθεσία του Clément Hervieu-Léger.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Schaubühne του Βερολίνου

Όπως κάθε μέρα έτσι και σήμερα, η Βερολινέζικη Schaubühne ανεβάζει με ελεύθερη πρόσβαση, μια παράστασή της, η οποία θα είναι διαθέσιμη μόνο από τις 19:30 μέχρι τη 01:00 μετά τα μεσάνυχτα. Σήμερα, προβάλει την παράσταση «Κάτω από πάγο» του Φαλκ Ρίχτερ, σε σκηνοθεσία του ίδιου. Χωρίς υπότιτλους.
Δείτε την παράσταση εδώ.

«Ο Χορός Μεταμφιεσμένων»

Metropolitan Opera Νέας Υόρκης

Η Metropolitan Opera Νέας Υόρκης προβάλει την όπερα σε τρεις πράξεις «Ο Χορός Μεταμφιεσμένων» σε μουσική του Τζουζέπε Βέρντι και μουσική διεύθυνση του Fabio Luisi. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 02:00 μετά τα μεσάνυχτα της επόμενης ημέρας.
Δείτε την παράσταση εδώ.

Κρατική όπερα της Βιέννης

Η Κρατική όπερα της Βιέννης ανεβάζει σήμερα στις 21:00 (ώρα Ελλάδος), την όπερα σε δύο πράξεις «Ντον Τζοβάννι» σε μουσική του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ. Βασίζεται στον θρυλικό Δον Ζουάν, έναν φανταστικό γυναικοκατακτητή του Ισπανού συγγραφέα Τίρσο ντε Μολίνα. Η μουσική διεύθυνση είναι του Sascha Goetzel. 
Δείτε την παράσταση εδώ.

«Λεωφορείον ο Πόθος»

Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας

Δείτε σήμερα στις 21:00 (ώρα Ελλάδος) το αριστούργημα του Tennessee Williams, «Λεωφορείον ο Πόθος», όπως ανέβηκε στη σκηνή του Young Vic το 2014, σε σκηνοθεσία Benedict Andrews και την Gillian Anderson στον ρόλο της Blanche DuBois.
Δείτε την εδώ.

Βασιλική Όπερα του Λονδίνου

H Βασιλική Όπερα του Λονδίνου προβάλει την όπερα «Τραβιάτα» του Τζουζέπε Βέρντι, σε σκηνοθεσία του Richard Eyre. Η παράσταση θα είναι διαθέσιμη έως τις 8/6 στα ιταλικά με αγγλικούς υπότιτλους.
Δείτε την παράσταση εδώ. 

«The Béjart Ballet Lausanne on China Tour»

Dutch National Opera

Δείτε σήμερα στις 20:00 (ώρα Ελλάδος), την όπερα «Ο χρυσός του Ρήνου», το πρώτο μέρος της ρομαντικής επικής τετραλογίας του Ρίχαρντ Βάγκνερ με τίτλο «Το Δαχτυλίδι των Νιμπελούνγκεν», σε σκηνοθεσία του Pierre Audi.
Δείτε την όπερα εδώ.

Μπαλέτα Béjart

Από σήμερα θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε το ντοκιμαντέρ «The Béjart Ballet Lausanne on China Tour», της Arantxa Aguirre. Το ντοκιμαντέρ ακολουθεί τον θίασο των μπαλέτων Béjart της Λωζάννης στην περιοδεία τους στην Κίνα το 2011, από την Εθνική Όπερα του Πεκίνου έως τα θέατρα της Σαγκάη και του Χαντζό. Σκηνοθετημένο από την Arantxa Aguirre, το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει αποσπάσματα από τα μπαλέτα: «Dionysos Suite» και «Bolero» του Maurice Béjart και «Là où sont les oiseaux» του Gil Roman.
Δείτε το εδώ.

Κι άλλες παραστάσεις online!

Επιπλέον, μπορείτε να απολαύσετε παλαιότερες παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου, που είναι διαθέσιμες online στο ψηφιοποιημένο αρχείο του, τη νέα υπηρεσία on demand του Θεάτρου Τέχνης, που μπορείτε να παρακολουθήσετε παραστάσεις έναντι χαμηλού αντιτίμου, παραστάσεις του θεάτρου του Νέου Κόσμου από το επίσημο κανάλι του στο YouTube, καθώς και άλλες πολλές παραστάσεις που διατίθενται ελεύθερα στο διαδίκτυο!

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b