MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
28
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ENTER: Η Λένα Κιτσοπούλου, Μαρία Παπαδημητρίου και άλλοι, φτιάχνουν 8 νέα έργα σε 120 ώρες

Το διαδικτυακό project «ENTER» της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, με έργα διάσημων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, δημιουργημένα σε 120 ώρες, συνεχίζεται με την προσθήκη νέων δημιουργιών από ένα ευρύ φάσμα τεχνών.

ENTER
Λένα Κιτσοπούλου, «Λάλκα»
Monopoli Team

Xin Liu, «Sleepwalk»

Βιντεοπαιχνίδι για λειτουργικά συστήματα macOS και Windows

Το «Sleepwalk» είναι ένα μοναχικό παιχνίδι περιπέτειας (adventure), στο οποίο βρίσκεστε περιορισμένοι στο διαμέρισμά σας στη Νέα Υόρκη, σε καραντίνα. Οι πληροφορίες από τον έξω κόσμο έρχονται από τις ειδήσεις και καμιά φορά περνούν μέσα από το παράθυρό σας. Καθώς κυλάει η μέρα, αρχίζετε να αναρωτιέστε αν όλα αυτά είναι ένα όνειρο. Το «Sleepwalk» δημιουργήθηκε μέσα σε 120 ώρες, την άνοιξη του 2020, όσο η καλλιτέχνης ζούσε και εργαζόταν στο διαμέρισμά της, ακολουθώντας την εντολή αυτοαπομόνωσης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης λόγω του Covid-19. Με το παιχνίδι αυτό ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση για συμμετοχή της στο πρόγραμμα ENTER του Ιδρύματος Ωνάση.

Xin Liu

Η Xin Liu είναι καλλιτέχνης και μηχανικός, η οποία με την πρακτική της δημιουργεί εμπειρίες και αντικείμενα που μετρούν και μεταβάλλουν την απόσταση και την ένταση μεταξύ του προσωπικού, του κοινωνικού και του τεχνολογικού χώρου. Αυτή την περίοδο είναι resident στο Studio Program του Queens Museum, επιμελήτρια τέχνης της Πρωτοβουλίας Εξερεύνησης του Διαστήματος στο MIT Media Lab, καθώς και artist-in-residence στο SETI Institute και στο NEW INC (New Museum, Νέα Υόρκη, 2018-2020). Το 2020, προσλήφθηκε στο διδακτικό προσωπικό του The Terraforming, ενός νέου ερευνητικού προγράμματος στο Strelka Institute. Ήταν επίσης στη λίστα του περιοδικού Forbes με τα 30 σημαντικότερα πρόσωπα κάτω των 30 ετών από την Ασία, αυτής της χρονιάς.

*Μια δημιουργία της Xin Liu

Οδηγίες εγκατάστασης παιχνιδιού:
  1. Για Mac: Ανοίξτε το αρχείο .dmg, μετακινήσετε το αρχείο .app στον τοπικό σας φάκελο Application και ανοίξτε το παιχνίδι.
  2. Για Windows: Αποσυμπιέστε το αρχείο .zip και τρέξτε το αρχείο .exe. Μπορεί να εμφανιστεί ένα προειδοποιητικό μήνυμα ασφαλείας: “Windows protected your PC”. Δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο ασφαλείας ο υπολογιστής σας αν τρέξετε το Sleepwalker. Η προειδοποίηση εμφανίζεται επειδή η ανάπτυξη του παιχνιδιού έγινε από ανεξάρτητο δημιουργό και δεν έχει πιστοποιηθεί επίσημα η διανομή του από τη Microsoft. Για να συνεχίσετε, κάνετε κλικ στο “more information ” και στη συνέχεια αφήνετε τα Windows να ανοίξουν την εφαρμογή.

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b