MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ENTER: Η Λένα Κιτσοπούλου, Μαρία Παπαδημητρίου και άλλοι, φτιάχνουν 8 νέα έργα σε 120 ώρες

Το διαδικτυακό project «ENTER» της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, με έργα διάσημων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, δημιουργημένα σε 120 ώρες, συνεχίζεται με την προσθήκη νέων δημιουργιών από ένα ευρύ φάσμα τεχνών.

ENTER
Λένα Κιτσοπούλου, «Λάλκα»
Monopoli Team

Alina Tenser & Gabo Camnitzer, «A Compass for the House Door» ENTER

Video | Διάρκεια: 11´06´´

Στο «A Compass for the House Door» (Μια πυξίδα για την πόρτα του σπιτιού), η Alina Tenser και ο Gabo Camnitzer χρησιμοποιούν την κάτοψη του διαμερίσματός τους ως μεταφορά και αφορμή προβληματισμού για τα μεταβαλλόμενα όρια των παραδοσιακών προσλήψεων του χώρου εν μέσω της κρίσης του Covid-19. Το βίντεο δημιουργήθηκε μέσα σε 120 ώρες, με μια παλιά κάμερα και αυτοσχέδια υλικά που είχαν σπίτι τους οι καλλιτέχνες. Το έργο θίγει ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων όπως: την έννοια της «παρέκκλισης» κατά τον Λουκρήτιο· τον όρο cocooning που εισήγαγε στον δημόσιο λόγο η σύμβουλος μάρκετινγκ Faith Popcorn· τις απόψεις της Angela Mitropoulos για την οικονομία, με την αρχαιοελληνική σημασία της λέξης· και τη θεωρία της εγγύτητας του Edward Hall.

Alina Tenser

Η Αλίνα Τένσερ είναι πολυθεματική καλλιτέχνης που γεννήθηκε στην Ουκρανία και εργάζεται στη γειτονιά Μάσπεθ του Κουίνς, στη Νέα Υόρκη. Η πρακτική της εκτείνεται σε ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών μέσων, που περιλαμβάνει γλυπτική, βίντεο, περφόρμανς και διαδραστική συμμετοχή. Πήρε το μεταπτυχιακό της στις καλές τέχνες από το Virginia Commonwealth University.

Έχει τιμηθεί με σημαντικές διακρίσεις, έχει παρουσιάσει ατομικές της εκθέσεις σε γκαλερί και σημαντικά μουσεία της Αμερικής, καθώς και στη Σουηδία. Έχει εκθέσει σε διάφορους χώρους, στη Νέα Υόρκη (MoMA, Queens Museum, The Kitchen, Susan Inglett Gallery, Hesse Flatow, Kate Werble), στο Σικάγο (The Suburban) και στη Φιλαδέλφεια (High Tide). Έχει επίσης συμμετάσχει σε αρκετά καλλιτεχνικά residencies. Η Τένσερ είναι Βοηθός Καθηγήτρια στο SUNY Purchase College της Νέας Υόρκης.

Gabo Camnitzer

Ο Γκάμπο Κάμνιτσερ είναι διαθεματικός καλλιτέχνης και παιδαγωγός, που εργάζεται στο Μέσπεθ του Κουίνς. Μέσα από εγκαταστάσεις και εργαστήρια, που δίνουν έμφαση σε ενσώματες διεργασίες μάθησης, αναπτύσσει χώρους για συμμετοχικό πειραματισμό με εναλλακτικές μορφές κατασκευής του νοήματος. Έχει παρουσιάσει έργα του ανά τον κόσμο.

Έλαβε μεταπτυχιακό στις καλές τέχνες από την Ακαδημία Valand του Γκέτεμποργκ (Σουηδία) και παρακολούθησε το Ανεξάρτητο Πρόγραμμα Σπουδών του Μουσείου Whitney (ΗΠΑ). Αυτή την εποχή είναι μέλος του συμβουλίου σύνταξης στη σουηδική επιθεώρηση τέχνης Paletten και Επισκέπτης Βοηθός Καθηγητής Εικαστικών Τεχνών στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης.

Συντελεστές

Μια δημιουργία των Alina Tenser και Gabo Camnitzer
Εμφανίζεται η Alina Tenser
Μουσική: Gabo Camnitzer

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b