MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
17
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ENTER: Η Λένα Κιτσοπούλου, Μαρία Παπαδημητρίου και άλλοι, φτιάχνουν 8 νέα έργα σε 120 ώρες

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το διαδικτυακό project «ENTER» της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, με έργα διάσημων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, δημιουργημένα σε 120 ώρες, συνεχίζεται με την προσθήκη νέων δημιουργιών από ένα ευρύ φάσμα τεχνών.

ENTER
Λένα Κιτσοπούλου, «Λάλκα»
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Frisly Soberanis, «Forces of a city #1»

Video | Διάρκεια: 3´43´´
Οδηγίες για την προβολή: Αν είναι δυνατόν, δείτε το σε πλήρη οθόνη.

Λίγα λόγια για το έργο

Εν μέσω αυτής της κρίσης, η σιδηροδρομική γραμμή 7 της Νέας Υόρκης εξακολουθεί να λειτουργεί. Το εισιτήριο εξακολουθεί να εισπράττεται και το νοίκι εξακολουθεί να οφείλεται. Το τρένο κινείται κάθε πρωί και κάθε βράδυ. Έχει μεταφέρει οικογένειες, εργάτες και ακόμα και τον ίδιο τον ιό. Ενώ ένα μέρος της πόλης εργάζεται από το σπίτι, ένα άλλο παίρνει το τρένο για να πάει στη δουλειά. Όλα μοιάζουν να πηγαίνουν καλά. Αλλά η πραγματικότητα κάτω από το τρένο είναι το εντελώς αντίθετο. Υπάρχει μια ανεσταλμένη στιγμή πριν από μια δραστική αλλαγή. Εκεί ακριβώς βρισκόμαστε.

Σε αυτή την ανεσταλμένη πραγματικότητα, την οποία ενέτεινε η πανδημία, οι δυνάμεις της πόλης έχουν σταματήσει. Το πειραματικό οπτικοακουστικό έργο του Σομπεράνις, με λήψεις από κάτω από την υπερυψωμένη σιδηροδρομική γραμμή 7 της Νέας Υόρκης, γλιστρά μεταξύ αναμνήσεων και στοχασμών πάνω στη τρέχουσα κατάσταση στο Κουίνς.

Frisly Soberanis

O Frisly Soberanis είναι κινηματογραφιστής και video artist, από το Κουίνς της Νέας Υόρκης, με καταγωγή από τη Γουατεμάλα. Στο έργο του διερευνά τη σχέση μεταξύ της τεχνολογίας και του διαχωρισμού και της απομάκρυνσης που βιώνουν οι μετανάστες. Έχει λάβει την υποτροφία «Moving Walls Fellow» του ιδρύματος Open Society και καλλιτεχνική φιλοξενία από το Hemispheric Institute of Performance and Politics.

Στο παρελθόν, έχει υποστηριχθεί οικονομικά από το New Media Prototype Fund του Tribeca Film Institute, το Center for Cultural Power, το Lotus Foundation και το Nelson Mandela Foundation. Η δουλειά του έχει προβληθεί σε σημαντικά πολιτιστικά κέντρα και φεστιβάλ. Ο Σομπεράνις είναι μέλος της Tierra Narrative, μιας συλλογικότητας και ομάδας παραγωγής Λατινοαμερικανών ποιητών και καλλιτεχνών που δημιουργούν έναν εικονικό χώρο για να συνδέσουν την πατρίδα τους με τη διασπορά της.

Συντελεστές

Ιδέα & Σκηνοθεσία: Frisly Soberanis
Βοηθός Κάμερας: Diego Alejandro Soberanis
Συνθέτης: Henri Guillén
Μοντάζ voice over: Lucas Gonzalez

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εικαστικά
Σχετικά Θέματα
Δραστηριότητες
Μουσείο Βορρέ: Ιστορίες, παιχνίδι και τέχνη στο πιο δημιουργικό Summer Camp για παιδιά 6-11 ετών
Εικαστικά
Ντέιβιντ Χόκνεϊ: Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός Βρετανός ζωγράφος
Εικαστικά
Συνομιλίες: Αφιέρωμα του Ιδρύματος Γουλανδρή στην εμβληματική γλύπτρια Germaine Richier στην Άνδρο
Εικαστικά
Athens Photo Festival 2026: Η μεγάλη διεθνής συνάντηση φωτογραφίας στο Μουσείο Μπενάκη
Εικαστικά
Μπιενάλε του Μαρντίν 2026: Ένα εικαστικό ταξίδι στην καρδιά της Μεσοποταμίας
Εικαστικά
«Τα Ημερολόγια»: Η έκθεση-αφιέρωμα στο έργο του Χρήστου Μποκόρου, στο Φουγάρο Art Center του Ναυπλίου
Εικαστικά
«15 Χρόνια Χρώματα»: Περισσότερα από 70 έργα του Βαγγέλη Βελώνια στο Μουσείο Αλιείας
Εικαστικά
Διεθνής Έκθεση Σύγχρονης Χαρακτικής για πρώτη φορά στην Αθήνα
Εικαστικά
5 λόγοι για να μη χάσεις το Cycladic Late Night στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
Art & Culture
Η 2η Μπιενάλε Κεραμικής στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου
Art & Culture
Chronotopia: Οι νικητές του Βραβείου Τέχνης Γ. & Α. Μαμιδάκη και η Κρήτη μέσα από χιλιάδες φακούς
Εικαστικά
Για δεύτερη πενταετία στο ΕΜΣΤ η Κατερίνα Γρέγου