MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ONLINE ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ENTER: Η Λένα Κιτσοπούλου, Μαρία Παπαδημητρίου και άλλοι, φτιάχνουν 8 νέα έργα σε 120 ώρες

Το διαδικτυακό project «ENTER» της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, με έργα διάσημων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, δημιουργημένα σε 120 ώρες, συνεχίζεται με την προσθήκη νέων δημιουργιών από ένα ευρύ φάσμα τεχνών.

ENTER
Λένα Κιτσοπούλου, «Λάλκα»
Monopoli Team

RootlessRoot, «Τα πέλματά μας» («Our Feet»)
ENTER

Φωτογραφία: Mike Rafail

Σειρά videos | Διάρκεια 3ου video: 1´27´´

Θα θέλατε να κινείστε καλύτερα; Να μεγαλώνετε/γερνάτε καλύτερα; Να διαχειρίζεστε καλύτερα το άγχος και την αβεβαιότητα της καθημερινής ζωής; Τι θα λέγατε να αρχίζατε να δουλεύετε πάνω σε αυτό όσο βρίσκεστε στο σπίτι; Η Λίντα και ο Γιόζεφ παρουσιάζουν τις βασικές αρχές της πρακτικής Fighting Monkey.

Το πόσο δυναμική είναι η στάση του σώματός µας έχει να κάνει µε την ευφυΐα των πελμάτων µας. Από τα πέλματα γερνάμε. Πρέπει να τα διατηρούμε ζωντανά. Πρέπει να τα κινούμε. Αυτό είναι το τρίτο και τελευταίο βίντεο της σειράς που ετοίμασαν οι RootlessRoot για το ENTER.

RootlessRoot

Οι RootlessRoot ιδρύθηκαν από τη Λίντα Καπετανέα και τον Jozef Frucek το 2006 στην Αθήνα. Η συνεργασία τους προέκυψε από την ανάγκη τους να αναπτύξουν την καλλιτεχνική τους γλώσσα, η οποία ορίζεται ως αρχέγονη και ωμή. Τα έργα τους (σόλο, εγκαταστάσεις, μεσαίας και μεγάλης κλίμακας παραστάσεις) έχουν παρουσιαστεί σε 21 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Οι RootlessRoot έχουν συνεργαστεί με τον Akram Khan στο χορευτικό του σόλο «DESH», καθώς και με τη Staadsteater Kassel Dance Company, τους DOT504, τη Helsinki Dance Company και πολλές άλλες ομάδες και ιδρύματα. Τα έργα τους, «Eyes in The Colors of The Rain» (2011), «Kireru» (2012) και «Europium» (2015), είναι συμπαραγωγές της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, η οποία υποστηρίζει και τις περιοδείες της ομάδας. Από το 2006 έχουν αναπτύξει την πρακτική Fighting Monkey, που εστιάζει στις θεμελιώδεις αρχές της ανθρώπινης κίνησης και ανάπτυξης και την οποία διδάσκουν ανά τον κόσμο.

Η Λίντα Καπετανέα είναι από το 2017 η καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Συντελεστές

Σύλληψη, Σκηνοθεσία, Παραγωγή: RootlessRoot
Μουσική: Βασίλης Μαντζούκης
Βίντεο: Αλέξανδρος Παπαθανασόπουλος
Εμφανίζεται η Λίντα Καπετανέα

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b