MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
21
ΙΟΥΝΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΡΑΣΗ

Διεθνής Ημέρα Μουσείων στο Μουσείο Μπενάκη, με μια online συνάντηση για όλους

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το Μουσείο Μπενάκη, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα των Μουσείων, διοργανώνει, στις 18 Μαΐου, μια διαδικτυακή συνάντηση – συζήτηση, με θέμα το ελληνικό καλοκαιρινό τοπίο μέσα από τα μάτια τριών σπουδαίων καλλιτεχνών.

Μουσείο Μπενάκη
Έργο του Γεράσιμου Στέρη
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Το πρόγραμμα «Βλέποντας με τις Αισθήσεις» του Τμήματος Εκπαίδευσης του Μουσείου Μπενάκη -σχεδιασμένο για επισκέπτες με μειωμένη όραση ή τυφλότητα-. εντάσσεται φέτος στον εορτασμό για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων και εκπέμπει για όλους. Με εφόδια τη μνήμη, τον ήχο και την ποίηση αυτή τη φορά, το κοινό προσεγγίζει ένα από τα κυρίαρχα θέματα της Πινακοθήκης Γκίκα, αυτό του ελληνικού τοπίου, ξεχωρίζοντας τρεις εικόνες που το αποδίδουν με τη διαύγεια και τον κορεσμό του καλοκαιρινού φωτός.

Μουσείο Μπενάκη

Έργο του Νίκου Εγγονόπουλου

Τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020 από τις 17:00 έως τις 18:30, στη διαδικτυακή συνάντηση-συζήτηση του Μουσείου Μπενάκη, με θέμα «Το Καλοκαίρι Αυτό: Τρεις Εικόνες για τις Αποσκευές μας» θα εστιάσουμε στη ματιά του Νίκου Εγγονόπουλου, του Γεράσιμου Στέρη και του Σπύρου Παπαλουκά, και θα ακολουθήσουμε τα βήματά τους στις υπαρκτές ή φανταστικές γωνιές της ελληνική υπαίθρου.

*Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο [email protected]. Η συνάντηση αφιερώνεται στον Θεόδωρο Κώνστα, φίλο των μουσείων, που με τη διαρκή, ένθερμη παρουσία του πλούτιζε το «Βλέποντας με τις Αισθήσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔιαδικτυακά θα πραγματοποιηθεί το 7ο παζάρι βιβλίου από το Μουσείο Μπενάκη12.09.2018

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν μια μνήμη ενός ιδιαίτερου γι’ αυτούς καλοκαιρινού τοπίου.

Έργο του Σπύρου Παπαλουκά

Διεθνής Ημέρα Μουσείων

Το θέμα του φετινού εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων «Μουσεία για την Ισότητα. Ποικιλομορφία και κοινωνική συνοχή» εστιάζει στην κοινωνική αξία των μουσείων και συνδέεται άμεσα με τη δημιουργία βιωματικών εμπειριών που έχουν ιδιαίτερη σημασία για όλους ανεξαιρέτως τους επισκέπτες.

«H ώρα του έτους που αγαπώ είναι το καλοκαίρι. T’ αληθινά καλοκαίρια όμως της Aιγύπτου ή της Eλλάδος — με τον δυνατόν ήλιο, με τα θριαμβευτικά μεσημέρια, με τες εξηντλημένες Aυγουστιάτικες νύχτες. Δεν μπορώ να πω όμως που εργάζομαι (καλλιτεχνικώς εννοώ) περισσότερο το καλοκαίρι. Eντυπώσεις με δίδουν πολλές οι καλοκαιρινές μορφές κ’ αισθήσεις […]»

Κ. Π. Καβάφης

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Δευτέρα 18 Μαΐου 2020, ώρα 17:00-18:30
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο [email protected].

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εικαστικά
Σχετικά Θέματα
Εικαστικά
Εγκαίνια για τη βραβευμένη «Chronotopia» του Ιδρύματος Γ. & Α. Μαμιδάκη
Εικαστικά
Η Roma Gallery στη διεθνή φουάρ σύγχρονης τέχνης Volta Basel 2026
Art & Culture
Germaine Richier: Η γλύπτρια που επαναπροσδιόρισε την ανθρώπινη μορφή, στην Άνδρο
Δραστηριότητες
Μουσείο Βορρέ: Ιστορίες, παιχνίδι και τέχνη στο πιο δημιουργικό Summer Camp για παιδιά 6-11 ετών
Εικαστικά
Ντέιβιντ Χόκνεϊ: Έφυγε από τη ζωή ο θρυλικός Βρετανός ζωγράφος
Εικαστικά
Συνομιλίες: Αφιέρωμα του Ιδρύματος Γουλανδρή στην εμβληματική γλύπτρια Germaine Richier στην Άνδρο
Εικαστικά
Athens Photo Festival 2026: Η μεγάλη διεθνής συνάντηση φωτογραφίας στο Μουσείο Μπενάκη
Εικαστικά
Μπιενάλε του Μαρντίν 2026: Ένα εικαστικό ταξίδι στην καρδιά της Μεσοποταμίας
Εικαστικά
«Τα Ημερολόγια»: Η έκθεση-αφιέρωμα στο έργο του Χρήστου Μποκόρου, στο Φουγάρο Art Center του Ναυπλίου
Εικαστικά
«15 Χρόνια Χρώματα»: Περισσότερα από 70 έργα του Βαγγέλη Βελώνια στο Μουσείο Αλιείας
Εικαστικά
Διεθνής Έκθεση Σύγχρονης Χαρακτικής για πρώτη φορά στην Αθήνα
Εικαστικά
5 λόγοι για να μη χάσεις το Cycladic Late Night στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης