MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
02
ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΔΡΑΣΗ

Διεθνής Ημέρα Μουσείων στο Μουσείο Μπενάκη, με μια online συνάντηση για όλους

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το Μουσείο Μπενάκη, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα των Μουσείων, διοργανώνει, στις 18 Μαΐου, μια διαδικτυακή συνάντηση – συζήτηση, με θέμα το ελληνικό καλοκαιρινό τοπίο μέσα από τα μάτια τριών σπουδαίων καλλιτεχνών.

Μουσείο Μπενάκη
Έργο του Γεράσιμου Στέρη
Monopoli Team

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Το πρόγραμμα «Βλέποντας με τις Αισθήσεις» του Τμήματος Εκπαίδευσης του Μουσείου Μπενάκη -σχεδιασμένο για επισκέπτες με μειωμένη όραση ή τυφλότητα-. εντάσσεται φέτος στον εορτασμό για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων και εκπέμπει για όλους. Με εφόδια τη μνήμη, τον ήχο και την ποίηση αυτή τη φορά, το κοινό προσεγγίζει ένα από τα κυρίαρχα θέματα της Πινακοθήκης Γκίκα, αυτό του ελληνικού τοπίου, ξεχωρίζοντας τρεις εικόνες που το αποδίδουν με τη διαύγεια και τον κορεσμό του καλοκαιρινού φωτός.

Μουσείο Μπενάκη

Έργο του Νίκου Εγγονόπουλου

Τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020 από τις 17:00 έως τις 18:30, στη διαδικτυακή συνάντηση-συζήτηση του Μουσείου Μπενάκη, με θέμα «Το Καλοκαίρι Αυτό: Τρεις Εικόνες για τις Αποσκευές μας» θα εστιάσουμε στη ματιά του Νίκου Εγγονόπουλου, του Γεράσιμου Στέρη και του Σπύρου Παπαλουκά, και θα ακολουθήσουμε τα βήματά τους στις υπαρκτές ή φανταστικές γωνιές της ελληνική υπαίθρου.

*Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο [email protected]. Η συνάντηση αφιερώνεται στον Θεόδωρο Κώνστα, φίλο των μουσείων, που με τη διαρκή, ένθερμη παρουσία του πλούτιζε το «Βλέποντας με τις Αισθήσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔιαδικτυακά θα πραγματοποιηθεί το 7ο παζάρι βιβλίου από το Μουσείο Μπενάκη12.09.2018

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν μια μνήμη ενός ιδιαίτερου γι’ αυτούς καλοκαιρινού τοπίου.

Έργο του Σπύρου Παπαλουκά

Διεθνής Ημέρα Μουσείων

Το θέμα του φετινού εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων «Μουσεία για την Ισότητα. Ποικιλομορφία και κοινωνική συνοχή» εστιάζει στην κοινωνική αξία των μουσείων και συνδέεται άμεσα με τη δημιουργία βιωματικών εμπειριών που έχουν ιδιαίτερη σημασία για όλους ανεξαιρέτως τους επισκέπτες.

«H ώρα του έτους που αγαπώ είναι το καλοκαίρι. T’ αληθινά καλοκαίρια όμως της Aιγύπτου ή της Eλλάδος — με τον δυνατόν ήλιο, με τα θριαμβευτικά μεσημέρια, με τες εξηντλημένες Aυγουστιάτικες νύχτες. Δεν μπορώ να πω όμως που εργάζομαι (καλλιτεχνικώς εννοώ) περισσότερο το καλοκαίρι. Eντυπώσεις με δίδουν πολλές οι καλοκαιρινές μορφές κ’ αισθήσεις […]»

Κ. Π. Καβάφης

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Δευτέρα 18 Μαΐου 2020, ώρα 17:00-18:30
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο [email protected].

Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εικαστικά
Σχετικά Θέματα
Εικαστικά
Μετεώρημα Ι-II: Στα Κύθηρα, η ζωγραφική της Βασιλικής Κοσκινιώτου “συναντά” τoν Νίκο Καρούζο
Εικαστικά
Μουσείο Μπενάκη: Τέσσερις εκθέσεις που ξεχωρίζουν το φθινόπωρο του 2026
Art & Culture
Όσο κρατάει ο μπάλος, όσο κρατάει μια ζωή…
Εικαστικά
Τοπία της Ψυχής: Έκθεση της Εθνικής Πινακοθήκης στη Σπάρτη αφιερωμένη στο έργο του Wassili Lepanto
Εικαστικά
Θραύσματα και ορίζοντες: Σύγχρονες συναντήσεις με την κλασική αρχαιολογία στη Σάμο
Εικαστικά
ΕΜΣΤ: Στον Γαλλο-Λιβανέζο Valentin Noujaïm το πρώτο βραβείο Mediterranean Video Art Production Grant
Εικαστικά
Ανδρίων Έργα και Ημέρες: Μια φωτογραφική έκθεση μνήμης της Άνδρου στην Καΐρειο Βιβλιοθήκη
Εικαστικά
Μουσείο Ακρόπολης: Πανσέληνος Αυγούστου με διερυρμένο ωράριο και ξενάγηση
Εικαστικά
Κάπρος 2026: Ένα φεστιβάλ που θα γεμίσει τέχνη τα πάνω Τσέρια Μεσσηνίας
Εικαστικά
Palaio Faliro – Athens Riviera Photo Festival: Το πρώτο διεθνές φεστιβάλ φωτογραφίας στο Παλαιό Φάληρο
Εικαστικά
Platforms Project 2026: Η γιορτή της ανεξάρτητης καλλιτεχνικής σκηνής τον Σεπτέμβριο στο Καπνεργοστάσιο
Εικαστικά
Οι 32οι Πλόες επιστρέφουν στην Άνδρο με το “Το Αίνιγμα της Εικόνας”