MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
08
ΜΑΪΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  ΜΟΥΣΕΙΑ

  Το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, με ψηφιακές δράσεις

  Η Εφορία Αρχαιοτήτων Φωκίδος και το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών συμμετέχoυν στους εορτασμούς για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, με μια σειρά ψηφιακών, πολιτιστικών δράσεων για μικρούς και μεγάλους.

  Το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών
  Το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών
  Monopoli Team

  Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδος με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2020, στις  18 Μαϊου, ημέρα που έχει προγραμματιστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού η επαναλειτουργία των αρχαιολογικών χώρων, θα υλοποιήσει μια πληθώρα ψηφιακών δράσεων, σχετικά με το μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, καθώς και άλλα μνημεία της περιοχής.

  Online διαδραστικές εφαρμογές

  Στο πλαίσιο των εορτασμών, θα πραγματοποιηθεί επίσημη παρουσίαση του ανανεωμένου ιστότοπού της delphi.culture.gr με πλήθος εποπτικού υλικού για τα μνημεία της Φωκίδος, το μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, στον οποίο έχουν ενσωματωθεί ψηφιακές διαδραστικές εφαρμογές για ενήλικες και παιδιά, όπως παιχνίδια, έντυπα εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε ψηφιακή μορφή, βίντεο και τρισδιάστατες απεικονίσεις των μνημείων των Δελφών.

  Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών

  Θόλος της Αθηνάς Προναίας στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών

  Δημιουργούμε προσωπικά βίντεο

  Ψηφιακή δράση για ενήλικες και νέους άνω των 18 ετών με τίτλο «#μένουμε_ασφαλείς… #επι-μένουμε_Δελφούς…»: Οι φίλες και φίλοι των Δελφών, οι ταξιδιώτες, οι εργαζόμενοι, οι συνεργάτες μας, καλούνται να αποστείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] έως και την 18η Μαϊου 2020 ένα ερασιτεχνικό βίντεο διάρκειας μισού λεπτού στο οποίο να μιλούν για την εμπειρία που βίωσαν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους στους Δελφούς, τα συναισθήματα και τις εντυπώσεις τους.

  Τα βίντεο αυτά θα προβληθούν από την ιστοσελίδα του μουσείου και μελλοντικά θα ενσωματωθούν στη μόνιμη έκθεση του, ως μία σελίδα μνήμης κατά τη διάρκεια της απομόνωσης, αποτύπωσης της αναπόλησης και διακήρυξης της πεποίθησης ότι η μοίρα των σπουδαίων τόπων, όπως οι Δελφοί, ήταν, είναι και θα είναι για πάντα συνυφασμένη με την ιστορία της ανθρωπότητος.

  *Οι δράσεις διοργανώνονται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Δελφών. 

  Αρχαίο θέατρο Δελφών

  Η Διεθνής Ημέρα Μουσείων

  Η πανδημία  του COVID-19 οδήγησε το 2020 την ανθρωπότητα  σε μία από τις πιο κρίσιμες στιγμές της. Μάλιστα, προς όφελος του δημόσιου συμφέροντος και των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων τέθηκαν παγκοσμίως από τα ίδια τα κράτη περιορισμοί σε υψίστης σημασίας κεκτημένα, όπως το δικαίωμα στην ελεύθερη μετακίνηση, στην διάσχιση γεωγραφικών συνόρων και στην πρόσβαση σε κοινωνικά αγαθά, με κυρίαρχα την εργασία, την παιδεία και τον πολιτισμό.

  Τα Μουσεία σε όλο τον κόσμο ακολούθησαν τη νέα δεινή πραγματικότητα και ανέστειλαν από τον Μάρτιο του 2020 τη λειτουργία τους. Παράλληλα, και ενώ σε παγκόσμιο επίπεδο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έδινε τον πιο σκληρό αγώνα για την ανακούφιση των πληγέντων, οι άνθρωποι του πολιτισμού φρόντιζαν στα μετόπισθεν, εκμεταλλευόμενοι τις νέες τεχνολογίες, να διατηρήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού τους και να προσφέρουν μία δημιουργική διαφυγή στο άγχος του εγκλεισμού.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΔιεθνής Ημέρα των Μουσείων 2020: Ψηφιακές δράσεις από το Επιγραφικό Μουσείο12.09.2018

  Υπό το πρίσμα αυτό, το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων επέλεξε να εορτάσει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων που για το 2020, είναι αφιερωμένη στην ισότητα, την πολιτισμική ποικιλομορφία και την κοινωνική ενσωμάτωση, με δράσεις αποκλειστικά ψηφιακές.  Μάλιστα, ο φετινός εορτασμός καθίσταται όχι μόνο επίκαιρος αλλά και αναγκαίος, εφόσον απέναντι στον κοινωνικό αποκλεισμό που αφορά αδιακρίτως όλη την κοινότητα, ο Πολιτισμός και οι ποικίλες εκφάνσεις του αποτελούν το πιο ελπιδοφόρο και δυναμικό μέσο αντίδρασης και αντίστασης.

  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  Η ανανεωμένη ιστοσελίδα της ΕΦΑ Φωκίδος έγινε με την ευγενική χορηγία της Apt Information Systems.

  Περισσότερα από Εικαστικά
  Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
  προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  Αλλαγή μεγέθους γραμμάτων
  Επιλογή contrast