ΕΙΔΗΣΗ
Ανοίγουν ξανά οι οργανωμένες παραλίες της χώρας: Οι οδηγίες της κυβέρνησης
Ανοίγουν ξανά από αυτό το Σαββατοκύριακο, 16-17 Μαΐου, οι οργανωμένες παραλίες, έπειτα από σχετική απόφαση της κυβέρνησης.
Monopoli Team
13.05.2020
A
A
Καθώς σύμφωνα με το δελτίο καιρού έρχεται μίνι καύσωνας, με την θερμοκρασία να φτάνει μέχρι και τους 40 βαθμούς σε αρκετές περιοχές το Σαββατοκύριακο, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων πήρε την απόφαση, να ανοίξουν ξανά οι οργανωμένες παραλίες, όπου τηρώντας τα μέτρα, οι πολίτες θα μπορούν να αναζητήσουν μια ανάσα δροσιάς.
Μάλιστα, οι διαχειριστές των οργανωμένων πλαζ έλαβαν ενημέρωση σχετικά με τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να λάβουν για την ασφάλεια των λουόμενων.
Ποια είναι τα μέτρα που πρέπει να τηρούνται- Σε ελεγχόμενες ως προς την είσοδο οργανωμένες παραλίες είναι υποχρεωτική η καταγραφή του αριθμού των παρευρισκομένων.
- Σε ελεγχόμενες ως προς την είσοδο οργανωμένες παραλίες, ο μέγιστος αριθμός λουομένων είναι τα 40 άτομα ανά 1.000τ.μ.
- Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των αξόνων των ομπρελών ορίζεται στα 4 μέτρα. Ορίζεται και ελάχιστη απόσταση 1 μέτρου μεταξύ της περιμέτρου του σκιάστρου δύο ομπρελών.
- Ανά ομπρέλα μπορούν να υπάρχουν μέχρι 2 ξαπλώστρες (εξαίρεση οι οικογένειες με ανήλικα τέκνα)
- Η ελάχιστη απόσταση ανάμεσα σε δύο ξαπλώστρες που βρίσκονται σε διαφορετικές ομπρέλες ορίζεται στο 1,5 μέτρο.
- Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος λειτουργούν αποκλειστικά με διάθεση προϊόντων σε πακέτο (take away).
- Τα προϊόντα τους πωλούνται μόνο συσκευασμένα και απαγορεύεται η παρασκευή τους στο χώρο.
- Απαγορεύεται η διάθεση και πώληση αλκοολούχων ποτών.
- Απαγορεύεται το delivery στα σημεία αυτά.
- Δεν επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζιών και καθισμάτων στο χώρο του καταστήματος.
- Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πελατών που περιμένουν να εξυπηρετηθούν ορίζεται στο 1,5 μέτρο.
- Σύσταση για χρήση μάσκας από τους εργαζόμενους
- Το προσωπικό υποχρεούται να απολυμαίνει τις ξαπλώστρες – καρέκλες μετά από κάθε πελάτη. Επίσης, υποχρεούται να απολυμαίνει τακτικά τις εγκαταστάσεις υγιεινής, αναρτώντας σχετικό πρόγραμμα το οποίο και θα επιδεικνύεται σε περίπτωση ελέγχου.
- Στην ξαπλώστρα τοποθετείται υποχρεωτικά πετσέτα με ευθύνη του λουόμενου.
- Απαγορεύεται η ομαδική άθληση με σωματική επαφή.
- Πρέπει να τηρούνται οι αναγκαίες αποστάσεις, να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και να τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής.
Υπενθυμίζεται ότι από τις 18 Μαΐου απελευθερώνονται και οι μετακινήσεις σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και προς την Κρήτη. Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα νησιά, γίνονται συζητήσεις για μετακίνηση προς αυτά από τις 25 Μαΐου.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Η ΚΟΑ ερμηνεύει το “Τριπλό Κοντσέρτο” του Μπετόβεν με κορυφαίους σολίστες στο Μέγαρο
Free City: Όσα μπορούμε να κάνουμε δωρεάν αυτή την εβδομάδα στην πόλη
«Τουρισμός για όλους 2025»: Νέοι δικαιούχοι στο πρόγραμμα για τη χειμερινή περίοδο
Μουσικός Περίπατος της ΚΟΑ στο Ίδρυμα Θεοχαράκη με ελεύθερη είσοδο
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Δευτέρα 17 Νοεμβρίου
Καμεράτα: Μουσικό ταξίδι στον ρομαντισμό με Σούμπερτ και Μπετόβεν στο Μέγαρο
Όλο το «Δαχτυλίδι» σε μια ώρα κι ένα τέταρτο
Σακχαρώδης διαβήτης: Ανάγκη για πρόληψη και διαχείριση των σοβαρών επιπλοκών
Home Cinema: Οι ταινίες που θα δούμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Πολυτεχνείο: Η πορεία για την 52η επέτειο – Ποιοι σταθμοί κλείνουν