MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
20
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΕΙΔΗΣΗ

Ανοίγουν ξανά οι οργανωμένες παραλίες της χώρας: Οι οδηγίες της κυβέρνησης

Ανοίγουν ξανά από αυτό το Σαββατοκύριακο, 16-17 Μαΐου, οι οργανωμένες παραλίες, έπειτα από σχετική απόφαση της κυβέρνησης.

Monopoli Team

Καθώς σύμφωνα με το δελτίο καιρού έρχεται μίνι καύσωνας, με την θερμοκρασία να φτάνει μέχρι και τους 40 βαθμούς σε αρκετές περιοχές το Σαββατοκύριακο, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων πήρε την απόφαση, να ανοίξουν ξανά οι οργανωμένες παραλίες, όπου τηρώντας τα μέτρα, οι πολίτες θα μπορούν να αναζητήσουν μια ανάσα δροσιάς.

Μάλιστα, οι διαχειριστές των οργανωμένων πλαζ έλαβαν ενημέρωση σχετικά με τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να λάβουν για την ασφάλεια των λουόμενων.

Ποια είναι τα μέτρα που πρέπει να τηρούνται
  • Σε ελεγχόμενες ως προς την είσοδο οργανωμένες παραλίες είναι υποχρεωτική η καταγραφή του αριθμού των παρευρισκομένων.
  • Σε ελεγχόμενες ως προς την είσοδο οργανωμένες παραλίες, ο μέγιστος αριθμός λουομένων είναι τα 40 άτομα ανά 1.000τ.μ.
  • Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των αξόνων των ομπρελών ορίζεται στα 4 μέτρα. Ορίζεται και ελάχιστη απόσταση 1 μέτρου μεταξύ της περιμέτρου του σκιάστρου δύο ομπρελών.
  • Ανά ομπρέλα μπορούν να υπάρχουν μέχρι 2 ξαπλώστρες (εξαίρεση οι οικογένειες με ανήλικα τέκνα)
  • Η ελάχιστη απόσταση ανάμεσα σε δύο ξαπλώστρες που βρίσκονται σε διαφορετικές ομπρέλες ορίζεται στο 1,5 μέτρο.
  • Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος λειτουργούν αποκλειστικά με διάθεση προϊόντων σε πακέτο (take away).
  • Τα προϊόντα τους πωλούνται μόνο συσκευασμένα και απαγορεύεται η παρασκευή τους στο χώρο.
  • Απαγορεύεται η διάθεση και πώληση αλκοολούχων ποτών.
  • Απαγορεύεται το delivery στα σημεία αυτά.
  • Δεν επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζιών και καθισμάτων στο χώρο του καταστήματος.
  • Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πελατών που περιμένουν να εξυπηρετηθούν ορίζεται στο 1,5 μέτρο.
  • Σύσταση για χρήση μάσκας από τους εργαζόμενους
  • Το προσωπικό υποχρεούται να απολυμαίνει τις ξαπλώστρες – καρέκλες μετά από κάθε πελάτη. Επίσης, υποχρεούται να απολυμαίνει τακτικά τις εγκαταστάσεις υγιεινής, αναρτώντας σχετικό πρόγραμμα το οποίο και θα επιδεικνύεται σε περίπτωση ελέγχου.
  • Στην ξαπλώστρα τοποθετείται υποχρεωτικά πετσέτα με ευθύνη του λουόμενου.
  • Απαγορεύεται η ομαδική άθληση με σωματική επαφή.
  • Πρέπει να τηρούνται οι αναγκαίες αποστάσεις, να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και να τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 18 Μαΐου απελευθερώνονται και οι μετακινήσεις σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και προς την Κρήτη. Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα νησιά, γίνονται συζητήσεις για μετακίνηση προς αυτά από τις 25 Μαΐου.

Περισσότερα από Τι Νέα;
Σχετικά Θέματα
Επίκαιρα
Βρετανία: Εξετάζει την επιβολή εισιτηρίου στα μουσεία και προκαλεί αντιδράσεις
Επίκαιρα
Συνεχίζονται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Μετρό – Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα
Μουσικά Νέα
Το Φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων επιστρέφει: 300+ δωρεάν εκδηλώσεις γεμίζουν την Αθήνα ρυθμό
Δραστηριότητες
10ο Bobos Arts Festival: Μια μέρα στον κήπο του Μεγάρου για όλη την οικογένεια, με τέχνη, φαντασία και παιχνίδι
Μουσικά Νέα
Ο Σταύρος Γασπαράτος παρουσιάζει το Expanded Piano II – Μια πολυαισθητηριακή εμπειρία στο Ωδείο Αθηνών
Μουσικά Νέα
Το Χαλάνδρι σε ρυθμούς τζαζ: Έρχεται το 1ο International Jazz Day Festival Chalandri με ελεύθερη είσοδο
Art & Culture
Το θέατρο της Δευτέρας: «Αστόρια»
Μουσικά Νέα
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υποψήφια στο German Record Critics’ Award 2026
Cine News
Το Stranger Things επιστρέφει… σε animation – Τι θα δούμε αυτή την εβδομάδα στην TV
Επίκαιρα
Stop Scrolling: BieberChella, "ticketmaster war" για την Άννα και μια χώρα επικίνδυνη για τις γυναίκες
Cine News
Τρεις νέες ταινίες και ένα αγαπημένο σίκουελ – Αυτά θα δούμε το ΣΚ στην TV
Cine News
Ο Διάβολος φοράει Prada 2: Πρεμιέρα σε ζωντανή μετάδοση από το Disney+