ΕΙΔΗΣΗ
Ανοίγουν ξανά οι οργανωμένες παραλίες της χώρας: Οι οδηγίες της κυβέρνησης
Ανοίγουν ξανά από αυτό το Σαββατοκύριακο, 16-17 Μαΐου, οι οργανωμένες παραλίες, έπειτα από σχετική απόφαση της κυβέρνησης.
Monopoli Team
13.05.2020
A
A
Καθώς σύμφωνα με το δελτίο καιρού έρχεται μίνι καύσωνας, με την θερμοκρασία να φτάνει μέχρι και τους 40 βαθμούς σε αρκετές περιοχές το Σαββατοκύριακο, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων πήρε την απόφαση, να ανοίξουν ξανά οι οργανωμένες παραλίες, όπου τηρώντας τα μέτρα, οι πολίτες θα μπορούν να αναζητήσουν μια ανάσα δροσιάς.
Μάλιστα, οι διαχειριστές των οργανωμένων πλαζ έλαβαν ενημέρωση σχετικά με τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να λάβουν για την ασφάλεια των λουόμενων.
Ποια είναι τα μέτρα που πρέπει να τηρούνται- Σε ελεγχόμενες ως προς την είσοδο οργανωμένες παραλίες είναι υποχρεωτική η καταγραφή του αριθμού των παρευρισκομένων.
- Σε ελεγχόμενες ως προς την είσοδο οργανωμένες παραλίες, ο μέγιστος αριθμός λουομένων είναι τα 40 άτομα ανά 1.000τ.μ.
- Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των αξόνων των ομπρελών ορίζεται στα 4 μέτρα. Ορίζεται και ελάχιστη απόσταση 1 μέτρου μεταξύ της περιμέτρου του σκιάστρου δύο ομπρελών.
- Ανά ομπρέλα μπορούν να υπάρχουν μέχρι 2 ξαπλώστρες (εξαίρεση οι οικογένειες με ανήλικα τέκνα)
- Η ελάχιστη απόσταση ανάμεσα σε δύο ξαπλώστρες που βρίσκονται σε διαφορετικές ομπρέλες ορίζεται στο 1,5 μέτρο.
- Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος λειτουργούν αποκλειστικά με διάθεση προϊόντων σε πακέτο (take away).
- Τα προϊόντα τους πωλούνται μόνο συσκευασμένα και απαγορεύεται η παρασκευή τους στο χώρο.
- Απαγορεύεται η διάθεση και πώληση αλκοολούχων ποτών.
- Απαγορεύεται το delivery στα σημεία αυτά.
- Δεν επιτρέπεται η ανάπτυξη τραπεζιών και καθισμάτων στο χώρο του καταστήματος.
- Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πελατών που περιμένουν να εξυπηρετηθούν ορίζεται στο 1,5 μέτρο.
- Σύσταση για χρήση μάσκας από τους εργαζόμενους
- Το προσωπικό υποχρεούται να απολυμαίνει τις ξαπλώστρες – καρέκλες μετά από κάθε πελάτη. Επίσης, υποχρεούται να απολυμαίνει τακτικά τις εγκαταστάσεις υγιεινής, αναρτώντας σχετικό πρόγραμμα το οποίο και θα επιδεικνύεται σε περίπτωση ελέγχου.
- Στην ξαπλώστρα τοποθετείται υποχρεωτικά πετσέτα με ευθύνη του λουόμενου.
- Απαγορεύεται η ομαδική άθληση με σωματική επαφή.
- Πρέπει να τηρούνται οι αναγκαίες αποστάσεις, να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και να τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής.
Υπενθυμίζεται ότι από τις 18 Μαΐου απελευθερώνονται και οι μετακινήσεις σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα, αλλά και προς την Κρήτη. Σε ό,τι αφορά στα υπόλοιπα νησιά, γίνονται συζητήσεις για μετακίνηση προς αυτά από τις 25 Μαΐου.
A
A
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
- Αναπλάθοντας τη Μοίρα: Μια σύγχρονη έκθεση γλυπτικής φοιτητών της ΑΣΚΤ στο Εργαστήριο Γιάννη Παππά
- «Χρόνια πολλά, μαμά!»: Τα πιο ξεχωριστά δωράκια για τη γυναίκα που είναι πάντα εκεί
- Από το “άγαλμα” Heidi Klum μέχρι τη “Νίκη της Σαμοθράκης” Kendall Jenner: Οι εμφανίσεις του Met Gala 2026 που απέδειξαν ότι “η μόδα είναι τέχνη”
Βρες καθημερινά στο email σου τα πιο δημοφιλή θέματα του Monopoli.gr και ό,τι καλύτερο συμβαίνει στην πόλη!
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
NEWS FEED
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Αναπλάθοντας τη Μοίρα: Μια σύγχρονη έκθεση γλυπτικής φοιτητών της ΑΣΚΤ στο Εργαστήριο Γιάννη Παππά
«Χρόνια πολλά, μαμά!»: Τα πιο ξεχωριστά δωράκια για τη γυναίκα που είναι πάντα εκεί
Από το “άγαλμα” Heidi Klum μέχρι τη “Νίκη της Σαμοθράκης” Kendall Jenner: Οι εμφανίσεις του Met Gala 2026 που απέδειξαν ότι “η μόδα είναι τέχνη”
Νέο επικό trailer για την “Οδύσσεια” του Κρίστοφερ Νόλαν (video)
«Βροχή» οι απολύσεις, λόγω τεχνητής νοημοσύνης στη Δύση – Δικαστική απόφαση – φάρος στην Κίνα
Ηλεκτρικά πατίνια: «Σαρωτικοί» έλεγχοι της Τροχαίας – Σκέψεις για αυστηρότερα μέτρα
Θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις: Τι κάνουμε σήμερα, Τρίτη 5 Μαΐου
Παγκόσμια Ημέρα Άσθματος: Οι προκλήσεις, οι νέες θεραπείες και η καθημερινότητα των ασθενών
Συν & Πλην: «Άμλετ» στο Θέατρο Πορεία
Η Ενημέρωση σε Μετάβαση: Μεγάλο διεθνές συνέδριο στο Πάντειο για την ελευθερία του Τύπου, την πολιτική λογοδοσία, την παραπληροφόρηση στην εποχή του AI