MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΝΕΑ

Ίδρυμα Ωνάση: Αμοιβή στους καλλιτέχνες για τις online προβολές των παραστάσεων

To Ίδρυμα Ωνάση ανακοίνωσε ότι θα καταβάλει επιπλέον αμοιβή σε όσους συμμετείχαν σε καλλιτεχνικές παραγωγές που προβάλλονται στο Ψηφιακό Κανάλι του.

Monopoli Team

Από την αρχή της υγειονομικής κρίσης που οδήγησε στο κλείσιμο των θεάτρων αλλά και όλων των χώρων του πολιτισμού, το Ίδρυμα Ωνάση προχώρησε σε πολλές κινήσεις ενίσχυσης τόσο της κοινωνίας όσο και του πολιτισμού.

Με σύνθημα “Μένουμε κοντά, όχι κλειστά”, το Ψηφιακό Κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση πρόσφερε δωρεάν πλούσιο περιεχόμενο από σημαντικές παραστάσεις και δράσεις του Ιδρύματος. Παράλληλα μέσα από την πρωτοβουλία ΕΝTER δόθηκε κίνητρο και βήμα έκφρασης σε πολλούς καλλιτέχνες σε μια στιγμή που η παραγωγή καλλιτεχνικών προϊόντων είχε περάσει στο pause.

Η νέα ανακοίνωση του Ιδρύματος για την επιπλέον στήριξη των καλλιτεχνών επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά το γεγονός ότι η Στέγη κάνει πράξη το Support Art Workers.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η Τέχνη είναι οι εργαζόμενοί της. Εάν σταματήσουν να υπάρχουν αυτοί, θα σταματήσει να υπάρχει η Τέχνη – και ζωή χωρίς τέχνη δεν είναι ζωή.

Στη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, το έργο των δημιουργών που πέρασαν από τη Στέγη, και το Ίδρυμα Ωνάση εν γένει, φτάνει στο σπίτι και στην οθόνη του καθενός, μέσα από το Ψηφιακό Κανάλι του Ιδρύματος Ωνάση, καθώς ο πολιτισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ύπαρξής μας. Στη διαδικασία αυτή παραιτηθήκαμε από οποιαδήποτε μορφή εμπορικής χρήσης και φροντίσαμε να ληφθούν οι απαραίτητες άδειες από όλους τους δημιουργικούς συντελεστές των έργων που παρουσιάζονται.

Επιπλέον, με την πρωτοβουλία ENTER ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε να επεκτείνουμε ένα πρόγραμμα αναθέσεων, αναδεικνύοντας νέα, εξαρχής ψηφιακά έργα και ενισχύοντας τους δημιουργούς όλων των γενεών και των τεχνών, σε όσο μεγαλύτερη κλίμακα είναι αυτό δυνατόν, ενώ θα ακολουθήσουν αντίστοιχες αναθέσεις σε εργαζόμενους του πολιτισμού διαφόρων ειδικοτήτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑΤο κανάλι της Στέγης ήρθε για να μείνει12.09.2018

Σήμερα, ανακοινώνουμε μια νέα «Στέγη», αυτή τη φορά όχι για την παρουσίαση των έργων, αλλά για την ενίσχυση των ίδιων των εργαζόμενων στον Πολιτισμό. Το Ίδρυμα Ωνάση θα καταβάλει μια επιπρόσθετη αμοιβή σε κάθε εργαζόμενο σε καλλιτεχνική παραγωγή του Ιδρύματος Ωνάση που διατίθεται στο διαδίκτυο. Και αυτό θα ισχύσει για όσες παραγωγές έχουν ήδη ανέβει στο ψηφιακό κανάλι, καθώς και για όσες πρόκειται να ανέβουν, ως ένα ακόμα έμπρακτο «ευχαριστώ» στους ανθρώπους που μετακινούν την ψυχή και τη σκέψη μας.

Καθώς τα θέατρα, οι αίθουσες τέχνης και οι συναυλιακοί χώροι περιμένουν τη μέρα που θα ανοίξουν ξανά, η υποστήριξη των εργαζόμενων στις Τέχνες είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε.

Η Τέχνη έχει ονοματεπώνυμα.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b