MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
01
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ

Andrew Lloyd Webber: Η συναυλία για τα 50α γενέθλιά του στο Royal Albert Hall, διαθέσιμη online

Η συναυλία προς τιμήν του Andrew Lloyd Webber το 1998, στο Royal Albert Hall, όπου διάσημοι αστέρες ερμήνευσαν αξέχαστες επιτυχίες του εμβληματικού συνθέτη, βρίσκεται διαθέσιμη online, για δωρεάν παρακολούθηση.

Andrew Lloyd Webber
Η Elaine Paige στο «Andrew LLoyd Webber - The Royal Albert Hall Celebration»
Monopoli Team

Ο εμβληματικός συνθέτης και θεατρικός παραγωγός, Andrew Lloyd Webber, μοιράζεται μαζί μας, για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα, τα δημοφιλέστερα έργα του, μέσα από το επίσημο κανάλι του στο youtube. Αυτή την φορά, όμως, τη σκυτάλη παίρνει, όχι κάποιο από τα πασίγνωστα μιούζικαλ του, αλλά ένα κονσέρτο προς τιμήν του καλλιτέχνη που πραγματοποιήθηκε το 1998, στο Royal Albert Hall, με αφορμή τους εορτασμούς για τα πεντηκοστά γενέθλιά του.

Το συγκεκριμένο show, με τίτλο «Andrew Lloyd Webber’s Royal Albert Hall Celebration» θα είναι διαθέσιμο, για δωρεάν ψηφιακή παρακολούθηση, από την Παρασκευή 1 Μαΐου στις 21:00 και για τις επόμενες 48 ώρες. 

Ο Antonio Banderas τραγουδάει προς τιμή του Andrew Lloyd Webber, στο Royal Albert Hall

Αξέχαστες επιτυχίες από διάσημους αστέρες

Διάσημοι αστέρες, οι οποίοι συνεργάστηκαν με τον συνθέτη κατά τη διάρκεια της λαμπρής καριέρας του, όπως η Elaine Paige, η Glenn Close, η Sarah Brightman, ο Antonio Banderas, ο Michael Ball κ.α., ερμηνεύουν αξέχαστες επιτυχίες από τα δημοφιλέστερα μιούζικαλ του Andrew Lloyd Webber, «Cats», «The Phantom of the Opera», «Evita», «Jesus Christ Superstar», «Starlight Express», «Sunset Boulevard» και πολλά ακόμη.

Δείτε το event εδώ:

Λίγα λόγια για τον Andrew Lloyd Webber

Γεννημένος το 1948 ο Andrew Lloyd Webber, θεωρείτε ένας από τους πιο επιτυχημένους συνθέτες και θεατρικούς παραγωγούς, με αρκετά από τα pop-rock μιούζικαλ του να έχουν κυριαρχήσει για περισσότερο από μια δεκαετία στις θεατρικές σκηνές του Broadway και του West End. Ο συνθέτης που αναζωογόνησε το μουσικό θέατρο τις τελευταίες δεκαετίες του 20ου, οδηγώντας το στην περίφημη «βρετανική κυριαρχία», έχει στο ενεργητικό του 20 μιούζικαλ και αναρίθμητες άλλες δημοφιλείς συνθέσεις.

Τα πρώτα χρόνια

Ξεκίνησε την καριέρα του τη δεκαετία του 60΄, με πρώτη αξιοσημείωτη παραγωγή το «Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat» το 1968, σε συνεργασία με τον Tim Rice. Ακολούθησαν οι τεράστιες επιτυχίες «Jesus Christ Superstar» (1971) και «Evita» (1978) που τον καθιέρωσαν ως το μεγάλο ταλέντο της δεκαετίας.

Andrew Lloyd Webber

Οι επιτυχίες συνεχίζονται

Η συνέχεια για τον σπουδαίο συνθέτη αποδείχθηκε εξίσου λαμπρή, με δύο εμβληματικά μιούζικαλ, το «Cats» (1981) και το «The Phantom of the Opera»(1986). Πρόκειται για δύο από τις μακροβιότερες παραγωγές στην ιστορία του Broadway που συγκέντρωσαν πολυάριθμα βραβεία, ανάμεσά τους βραβείο Tony και Olivier για το καλύτερο μιούζικαλ.

Άλλα έργα

Στην πλούσια εργογραφία του Andrew Lloyd Webber περιλαμβάνονται και άλλα αξιοσημείωτα μιούζικαλ, όπως το «Starlight Express» (1984), «Aspects of Love» (1989), «Sunset Boulevard» (1995), «The Wizard of Oz» (2011) κ.α.

Andrew Lloyd Webber

The Phantom of the Opera

Διακρίσεις

Το 1992 ο Andrew Lloyd Webber έλαβε από την Βασίλισσα Ελισάβετ τον τίτλο του Ιππότη για την προσφορά του στο Θέατρο. Ως συνθέτης έχει τιμηθεί με 7 βραβεία Tony, 7 βραβεία Olivier, ένα όσκαρ καλύτερου πρωτότυπου τραγουδιού, για την κινηματογραφική εκδοχής της «Evita», το 1996, 4 βραβεία Grammy και πολλά άλλα.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b